fbpx

Ομολογία Μπαλτάκου: «Ναι, πιστεύω ότι υπάρχουν στημένα στην Ελλάδα»

Ομολογία Μπαλτάκου: «Ναι, πιστεύω ότι υπάρχουν στημένα στην Ελλάδα»

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ, Τάκης Μπαλτάκος, μιλώντας στην τηλεοπτική «Δίκη» έκανε αναφορά στις εκθέσεις της Sportradar για ύποπτα προς χειραγώγηση παιχνίδια. Στην ερώτηση αν πιστεύει ότι υπάρχουν «στημένα» παιχνίδια στην Ελλάδα, «επικαλέστηκε» την συγκεκριμένη εταιρεία και απάντησε θετικά.

Αναλυτικά όσα είπε ο Μπαλτάκος για τα «στημένα» παιχνίδια στην Ελλάδα.

«Εκείνο το οποίο βλέπω είναι ότι έρχεται πλήθος τέτοιων αναφορών της Sportradar οι οποίες αποτελούν μία σαφή ένδειξη ότι κάτι δεν πάει καλά κι αυτές όπως ξέρετε, είναι σε συντριπτικό βαθμό στην SL2. Στη SL1 εγώ φέτος δεν έχω δει αναφορά της Sportradar…»

-Ερώτηση: Έρχεται ένα παιχνίδι είναι στο δρόμο, παίχτηκε στο Ντουμπάι. «Δεν το ξέρω, αν έρθει θα το δούμε, ότι υπάρχουν τεκμαίρεται από τις συνεχείς εκθέσεις, τέσσαρα αν θυμάμαι καλά, εκτιμήσεις της Sportradar για παιχνίδια τα οποία ήταν στοιχηματικώς χειραγωγημένα, δυστυχώς. Κι έχουν έρθει και άλλες και άλλες και άλλες. Άρα λοιπόν η απάντηση είναι «ναι βεβαίως και το πιστεύω» γιατί δεν μπορεί η Sportradar που έχει αυτή τη δυνατότητα να τα αναλύει, που εμείς δεν μπορούμε να το κάνουμε, δεν μπορεί να στέλνει δεκάδες παιχνίδια και να μην είναι κανένα. Δεν γίνεται αυτό, στατιστικά είναι αδύνατο…».

-Για το θέμα των στημένων αγώνων, είπε ακόμα: «Τα στημένα παιχνίδια δεν έχουν να κάνουν με τους διαιτητές. Σχετίζονται άλλα πράγματα. Όλοι οι διαιτητές έχουν μεράκι, δεν παίζουν για τα λεφτά αλλά γιατί τους αρέσει. Ο διαιτητής δεν ξεκινάει με στόχο να αδικήσει μια ομάδα. Αν συμβαίνει ποιος το κάνει; Αν δεν υπάρξει παρέμβαση θα παίξει αυτό που ξέρει. Αρά το πρόβλημα δεν είναι οι διαιτητές αλλά ο παράγοντες που θέλουν να επηρεάσουν τους διαιτητές».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο