fbpx

Αγγλία: «Σύμμαχος» της Άρσεναλ η ιστορία στην κούρσα του τίτλου με τη Σίτι

Αγγλία: «Σύμμαχος» της Άρσεναλ η ιστορία στην κούρσα του τίτλου με τη Σίτι

Η Άρσεναλ επιβεβαίωσε ότι είναι μία εξαιρετική υποψήφια για την κατάκτηση του τίτλου της Premier League, νικώντας χθες (22/1) τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ με 3-2 για να φτάσει τους 50 βαθμούς στα μισά της σεζόν, ένας απολογισμός που συνήθως οδηγεί στο τέλος της σεζόν στο πρωτάθλημα.

Η νίκη, που πέτυχε στις καθυστερήσεις τη έκανε μόλις την πέμπτη ομάδα στην ιστορία της Premier League που έφτασε τους 50 βαθμούς στους πρώτους 19 αγώνες της. Τρεις από τις τέσσερις προηγούμενες ομάδες που πέτυχαν αυτό το ορόσημο πανηγύρισαν τον τίτλο.

Η Μάντσεστερ Σίτι κέρδισε τον τίτλο το 2017-18 έχοντας μαζέψει 55 βαθμούς στο πρώτο μισό της σεζόν, όπως και η Λίβερπουλ το 2019-20, ενώ η Τσέλσι έγινε πρωταθλήτρια το 2005-06 έχοντας συγκεντρώσει σε αυτό το διάστημα 51 βαθμούς.

Μόνο η Λίβερπουλ το 2018-19 απέτυχε να πάρει τον τίτλο έχοντας 51 βαθμούς σε 19 ματς, χάνοντας το προβάδισμα επτά βαθμών από τη Μάντσεστερ Σίτι.

Η Άρσεναλ έχει μικρότερο πλεονέκτημα έναντι της Σίτι από ό,τι η Λίβερπουλ, μία διαφορά πέντε βαθμών από την ομάδα του Πεπ Γκουαρντιόλα, έχοντας όμως ένα παιχνίδι λιγότερο.

Η Άρσεναλ επισκέπτεται τη Σίτι στο Κύπελλο Αγγλίας την Παρασκευή πριν από μια αναμέτρηση πρωταθλήματος μεταξύ των δύο ομάδων στο Emirates Stadium στις 15 Φεβρουαρίου, η οποία θα μπορούσε να αποδειχθεί σημαντική στην υπόθεση του τίτλου. Ένα πρωτάθλημα που για την Άρσεναλ θα είναι το πρώτο της μετά από 19 χρόνια, ενώ για την Σίτι το πέμπτο στα έξι τελευταία.

Ο πρώην μέσος της Γιουνάιτεντ Ρόι Κιν είπε ότι η Άρσεναλ βρίσκεται στη θέση του…οδηγού.

«Το μομέντουμ είναι μαζί τους, υπάρχει καλή εμπειρία, νιάτα και ρυθμός. Έκαναν καλές επιλογές, βρίσκονται σε εξαιρετική θέση», δήλωσε ο Κιν στο Sky Sports.

«Αν έλεγες στην αρχή της σεζόν ότι θα ήταν εκεί που είναι, δεν θα το πίστευαν. Θα χρειαστούν πολλά για να τους σταματήσουν», πρόσθεσαν.

Αλλά ο παλιός του συμπαίκτης Γκάρι Νέβιλ είπε ότι την Σίτι δεν πρέπει να σταματήσει κάποιος να την υπολογίζει:

«Πρέπει η Άρσεναλ να συνεχίσει και να μας αποδείξει ότι μπορεί να κερδίσει τον τίτλο, κάτι που θα είναι πολύ δύσκολο. Είναι μια τεράστια δύναμη, η Μάντσεστερ Σίτι και ο Πεπ Γκουαρντιόλα. Μπορείτε να τους φανταστείτε να βρίσκονται εκεί απόψε και να μην ενοχλούνται πολύ από αυτό.»

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο