fbpx

Ισπανία-18η αγωνιστική: Δοκιμασία στο Μπιλμπάο σε κακό… timing για τη Ρεάλ – Το πανόραμα

Ισπανία-18η αγωνιστική: Δοκιμασία στο Μπιλμπάο σε κακό… timing για τη Ρεάλ – Το πανόραμα

Στο «Σαν Μαμές» διεξάγεται την Κυριακή (22/1) το μεγάλο ματς της 18ης αγωνιστικής της La Liga, με την Αθλέτικ Μπιλμπάο να υποδέχεται τη Ρεάλ Μαδρίτης. Οι πρωταθλητές δοκιμάζονται σε μία από τις παραδοσιακά δυσκολότερες έδρες του πρωταθλήματος, και μάλιστα απέναντι σε μία καλή ομάδα που έχει φτιάξει φέτος ο Ερνέστο Βαλβέρδε και διεκδικεί θέση στην πρώτη τετράδα.

Το χειρότερο για τον Κάρλο Αντσελότι, όμως, είναι ότι αυτή η δοκιμασία βρίσκει τους «μερένγκες» σε κακό… φεγγάρι, εμφανώς επηρεασμένους από τη διακοπή λόγω του Μουντιάλ και την καταπόνηση κάποιων σημαντικών ποδοσφαιριστών τους. Η ήττα από τη Βιγιαρεάλ στο πρωτάθλημα και η απώλεια του σούπερ καπ από την Μπαρτσελόνα έχουν φέρει… σύννεφα πάνω από τον μαδριλένικο ουρανό, με τη Ρεάλ να βρίσκεται ήδη στο -3 από την κορυφή και να κινδυνεύει να απομακρυνθεί ακόμη περισσότερο, αν αφήσει βαθμούς στο Μπιλμπάο.

Σαφώς πιο εύκολο έργο έχει την ίδια ημέρα (22/1) η πρωτοπόρος Μπαρτσελόνα, η οποία υποδέχεται στο «Καμπ Νου» τη Χετάφε. Με κεκτημένη ταχύτητα από την κατάκτηση του σούπερ καπ στη Σαουδική Αραβία, οι «μπλαουγκράνα» θα επιδιώξουν να πετύχουν μία νίκη -ιδανικά χωρίς άγχος- και να αυξήσουν στους έξι βαθμούς τη διαφορά τους, προσθέτοντας πίεση στη Ρεάλ που παίζει λίγο αργότερα.

Την επαφή της με τις δύο πρώτες θέσεις θέλει να διατηρήσει η Σοσιεδάδ, η οποία αντιμετωπίζει το Σάββατο (21/1) στη Μαδρίτη την αξιόμαχη Ράγιο Βαγεκάνο, επιδιώκοντας να πανηγυρίσει την πέμπτη διαδοχική νίκη της στο πρωτάθλημα. Στο μεταξύ, η απογοητευτική φέτος Σεβίλη φιλοξενεί την Κάντιθ σε ένα οριακό ματς: αν δεν καταφέρει ούτε τώρα να νικήσει, η έξι φορές νικήτρια του Europa League θα μείνει στην προτελευταία θέση και το… φάντασμα του υποβιβασμού θα αρχίσει να αποκτά σάρκα και οστά.

Συνοπτικά το πρόγραμμα της 18ης αγωνιστικής της La Liga:

Παρασκευή 20/1

Μαγιόρκα-Θέλτα

Σάββατο 21/1

Ράγιο Βαγεκάνο-Σοσιεδάδ
Εσπανιόλ-Μπέτις
Ατλέτικο Μαδρίτης-Βαγιαδολίδ
Σεβίλλη-Κάντιθ

Κυριακή 22/1

Βιγιαρεάλ-Τζιρόνα
Ελτσε-Οσασούνα
Μπαρτσελόνα-Χετάφε
Αθλέτικ Μπιλμπάο-Ρεάλ Μαδρίτης

Δευτέρα 23/1

Βαλένθια-Αλμερία

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 17 αγώνες)

Μπαρτσελόνα 41 -16αγ.
Ρεάλ Μαδρίτης 38 -16αγ.
Σοσιεδάδ 35
Ατλέτικο Μαδρίτης 28
Βιγιαρεάλ 28
Μπέτις 28 -16αγ.
Οσασούνα 27
Αθλέτικ Μπιλμπάο 26
Ράγιο Βαγεκάνο 26
Μαγιόρκα 22
Τζιρόνα 21
Βαλένθια 19 -16αγ.
Αλμερία 18
Εσπανιόλ 17
Χετάφε 17
Θέλτα 17
Βαγιαδολίδ 17
Κάντιθ 16
Σεβίλλη 15
Ελτσε 5

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο