fbpx

Γερμανία-16η αγωνιστική: H Bundesliga επιστρέφει και η Μπάγερν συνεχίζει από τη Λειψία το κυνήγι του 11ου τίτλου – Το πανόραμα

Γερμανία-16η αγωνιστική: H Bundesliga επιστρέφει και η Μπάγερν συνεχίζει από τη Λειψία το κυνήγι του 11ου τίτλου – Το πανόραμα

Η Μπάγερν Μονάχου, που δοκιμάζεται από τραυματισμούς, θα επισκεφθεί αύριο (20/1) την Λειψία στην επανέναρξη της Bundesliga, καθώς συνεχίζει το κυνήγι για την 11η συνεχόμενη κατάκτηση-ρεκόρ του πρωταθλήματος.

Η Bundesliga επιστρέφει μετά από περισσότερο από δύο μήνες (σ.σ τελευταίο ματς της 15ης αγωνιστικής ήταν στις 13/11), λόγω της διακοπής για το Μουντιάλ και της ετήσιας «χειμερίας νάρκης» στην οποία… πέφτει το γερμανικό πρωτάθλημα.

Ο προπονητής της Μπάγερν, Γιούλιαν Νάγκελσμαν, είναι χωρίς τον αρχηγό και βασικό τερματοφύλακα Μάνουελ Νόιερ, που υπέστη κάταγμα στο πόδι κάνοντας σκι, και τον αμυντικό Λούκας Ερναντέζ, ο οποίος θα χάσει επίσης το υπόλοιπο της σεζόν μετά τον τραυματισμό του στους συνδέσμους στο γόνατο κατά τη διάρκεια του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2022. Επίσης, ο αμυντικός Νουσαϊρ Μαζραουί έχει αποκλειστεί για εβδομάδες μετά από καρδιακές επιπλοκές λόγω μόλυνσης από την Covid-19. Ο επιθετικός Σαντιό Μανέ μόλις ανάρρωσε από έναν τραυματισμό που τον είχε αποκλείσει από το Μουντιάλ του Κατάρ και δεν θα είναι διαθέσιμος.

Οι Βαυαροί, που αντιμετωπίζουν την Παρί Σεν Ζερμέν στο Champions League τον επόμενο μήνα, βρίσκονται στην πρώτη θέση της Bundesliga με 34 βαθμούς, τέσσερις μπροστά από τη δεύτερη Φράιμπουργκ και έξι μπροστά από τη Λειψία, που είναι τρίτη. Η Λειψία, ωστόσο, είναι αήττητη στο πρωτάθλημα από τα μέσα Σεπτεμβρίου.

Παρόλο που ο Ολλανδός αμυντικός Ντάλεϊ Μπλιντ έφτασε για να καλύψει μερικά από τα κενά στα μετόπισθεν, εξακολουθεί να υπάρχει μεγάλη αβεβαιότητα σχετικά με τη θέση του τερματοφύλακα. Ο Σβεν Ούλραιχ πρόκειται να ξεκινήσει κόντρα στη Λειψία, αλλά οι Βαυαροί αναζητούν απεγνωσμένα έναν άμεσο αντικαταστάτη του Νόιερ, με τα γερμανικά ΜΜΕ χθες να αναφέρουν συμφωνία με την Γκλάντμπαχ για τον Γιαν Ζόμερ.

Το πρόγραμμα της 16ης αγωνιστικής και η βαθμολογία στη Bunderliga:

Παρασκευή 20 Ιανουαρίου

21:30 | Λειψία-Μπάγερν Μονάχου

Σάββατο 21 Ιανουαρίου

16:30 | Ουνιόν Βερολίνου-Χοφενχάιμ
16:30 | Άϊντραχτ Φρανκφούρτης-Σάλκε
16:30 | Βόλφσμπουργκ-Φράιμπουργκ
16:30 | Μπόχουμ-Χέρτα Βερολίνου
16:30 | Στουτγάρδη-Μάιντς
19:30 | Κολωνία-Βέρντερ Βρέμης

Κυριακή 22 Ιανουαρίου

16:30 | Ντόρτμουντ-Άουγκσμπουργκ
18:30 | Γκλάντμπαχ-Λεβερκούζεν

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ (σε 15 αγώνες)

Μπάγερν Μονάχου 34
Φράιμπουργκ 30
Λειψία 28
Άιντραχτ Φρανκφούρτης 27
Ουνιόν Βερολίνου 27
Ντόρτμουντ 25
Βόλφσμπουργκ 23
Γκλάντμπαχ 22
Βέρντερ Βρέμης 21
Μάιντς 19
Χοφενχάιμ 18
Λεβερκούζεν 18
Κολωνία 17
Άουγκσμπουργκ 15
Χέρτα Βερολίνου 14
Στουτγκάρδη 14
Μπόχουμ 13
Σάλκε 9

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο