fbpx

Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του Αλκη, συνεχίζεται 23 Ιανουαρίου

Ξεκίνησε η δίκη για τη δολοφονία του Αλκη, συνεχίζεται 23 Ιανουαρίου

Ένα χρόνο μετά τη δολοφονία του φιλάθλου του Άρη, Άλκη Καμπανού, οι 12 κατηγορούμενοι, ηλικίας 21 έως 26 ετών, βρέθηκαν σήμερα ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Δικαστηρίου Θεσσαλονίκης, όπου ξεκίνησε η δίκη τους.

Οι δώδεκα κατηγορούμενοι αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της ανθρωποκτονίας με δόλο, τετελεσμένης για τον Άλκη και σε απόπειρα για τον πρώτο τραυματισμένο φίλο του, από κοινού. Ένας εξ αυτών κατηγορείται επιπλέον για απόπειρα ανθρωποκτονίας για τον δεύτερο νεαρό που τραυματίστηκε, ενώ οι υπόλοιποι 11 για την περίπτωση αυτή διώκονται ως απλοί συνεργοί στη συγκεκριμένη πράξη. Περαιτέρω, άπαντες κατηγορούνται για επίθεση με οπαδικά κίνητρα, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο και τον τραυματισμό ανθρώπων, κατοχή αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματικές βλάβες, με τις επιβαρυντικές διατάξεις που προβλέπει ο Αθλητικός Νόμος, παράνομη οπλοφορία και οπλοχρησία.

Ο πατέρας του Άλκη Καμπανού, κατά την είσοδο του στο δικαστήριο, αρκέστηκε να πει πως «ό,τι είχα να πω το είπα, τώρα θα μιλήσει η Δικαιοσύνη», ενώ ο συγκεντρωμένος κόσμος φώναζε για τη δικαίωση του 19χρονου που δολοφονήθηκε.

Από την πλευρά της, η μητέρα του Άλκη ζήτησε «τα ισόβια, να είναι ισόβια. Όλη τους τη ζωή, μέσα στη φυλακή Είναι πολύ δύσκολη ημέρα για εμάς σήμερα».

Η δίκη διεκόπη τελικά για τις 23 Ιανουαρίου, καθώς το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο έκανε δεκτό το αίτημα κάποιων εκ των δικηγόρων να δοθεί ολιγοήμερη διακοπή λόγω κωλυμάτων που επικαλέστηκαν και συνδέονταν με άλλη δίκη που βρίσκεται σε εξέλιξη, σε ανώτερο δικαστήριο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο