fbpx

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 0-1: Νίκη- θρίλερ στο τελευταίο λεπτό για τους πράσινους, κράτησαν το +4 από την ΑΕΚ

ΠΑΣ Γιάννινα – Παναθηναϊκός 0-1: Νίκη- θρίλερ στο τελευταίο λεπτό για τους πράσινους, κράτησαν το +4 από την ΑΕΚ

Ο ΠΑΣ Γιάννινα, μετά τον Ολυμπιακό και την ΑΕΚ, το πάλεψε να κόψει βαθμούς και από τον Παναθηναϊκό, αλλά έπεσε στο 95’ από την άσπρη βούλα.

Στο άδειο γήπεδο, λόγω τιμωρίας, ο «Αγιαξ της Ηπείρου» όχι μόνο κρατούσε το μηδέν στην εστία του, αλλά στο 66’ σε μία απίστευτη φάση είχε και δοκάρι με τον Μπαλάν.

Στις καθυστερήσεις το τριφύλλι κέρδισε πέναλτι και στο 95’ ο Σπόραρ σκόραρε και έδωσε μία αγχωτική νίκη στην ομάδα του, διατηρώντας την στο +4 από την ΑΕΚ.

Οι πράσινοι μπήκαν δυνατά στο παιχνίδι, έκλεισαν τους γηπεδούχους στην περιοχή τους και προσπαθούσαν να βρουν διαδρόμους για να «χτυπήσουν». Επαιζαν κυρίως από τη δεξιά πλευρά με τους Βαγιαννίδη, Παλάσιος και είχαν τις ευκαιρίες για να ανοίξουν το σκορ. Ωστόσο, ο Τσιντώτας ήταν σε καλή μέρα και με τις επεμβάσεις του σταμάτησε στο πρώτο ημίχρονο τους παίκτες του Ιβάν Γιοβάνοβιτς.

Η πρώτη ευκαιρία χάθηκε μόλις στο 1’. Ο Βαγιαννίδης γέμισε, αλλά το σουτ του Χουανκάρ ήταν άστοχο. Στο 3’ ο Τσιντώτας απέκρουσε το σουτ του Βέρμπιτς και στο επόμενο λεπτό ο Ελληνας τερματοφύλακας νίκησε και πάλι τον Σλοβένο επιθετικό.

SUPERLEAGUE 2022-2023 / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΠΑΟ (ΛΕΩΝΙΔΑΣ ΜΠΑΚΟΛΑΣ / EUROKINISSI)

Στο 15’ ο Βαγιαννίδης έκανε νέα επέλαση από δεξιά, σέντραρε, όμως ο Βέρμπιτς έκανε κακό τελείωμα.
Ο Παναθηναϊκός συνέχισε να πιέζει και στο 22’ ο Ιωαννίδης με τακουνάκι έστρωσε την μπάλα στον Μπερνάρ που αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Στο 29’ ο Βαγιαννίδης έκανε εντυπωσιακή κούρσα, βρέθηκε απέναντι από τον Τσιτώντα, ο οποίος άπλωσε να χέρια του και τον νίκησε και πάλι.

Στο 31’ το τριφύλλι έφυγε στην αντεπίθεση, η μπάλα κατέληξε στον Χουανκάρ που είχε την εστία… πιάτο, αλλά αστόχησε.

Άλλη ευκαιρία δεν είχε το πρώτο 45λεπτο, καθώς μετά το ημίωρο οι πράσινοι έριξαν την ένταση στο παιχνίδι τους. Ο ΠΑΣ στην ουσία δεν απείλησε τον Μπρινιόλι, αλλά το ημίχρονο ήταν ισόπαλο.

SUPERLEAGUE 2022-2023 / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΠΑΟ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Φύλακας άγγελος

Ο Παναθηναϊκός έψαχνε το γκολ, όμως έπεφτε πάνω στο… τείχος Τσιντώτα που ήταν ο φύλακας άγγελος της εστίας του ΠΑΣ. Στο 51’ ο Κουρμπέλης πέρασε κάθετη πάσα στον Ιωαννίδη, αυτός σούταρε με δύναμη, αλλά ο Τσιντώτας απέκρουσε κι αυτό το σουτ.

Το γκολ δεν ερχόταν και ο Γιοβάνοβιτς στο 58’ έριξε στο ματς τον Σπόραρ αντί του Βέρμπιτς, αλλάζοντας και το σύστημα σε 4-4-2.

Στο 61’ ο Μορέιρα εκτέλεσε φάουλ, ο Τζίνο κέρδισε την κεφαλιά, ήταν όμως άστοχος. Αυτή ήταν η καλύτερη ευκαιρία του ΠΑΣ στο ματς που πρώτος στόχος του ήταν να κρατήσει το μηδέν στην εστία του.

Δοκάρι

Στο 63’ χάθηκε η μεγαλύτερη ευκαιρία του αγώνα από τους γηπεδούχους. Ο Σένκεφελντ γλίστρησε μέσα στην μικρή περιοχή, ο Μπαλάν του έκλεψε την μπάλα και με σουτ την «έστειλε» στο δοκάρι του ανήμπορου να αντιδράσει Μπρινιόλι. Στην εξέλιξη της φάσης σούταρε ο Ριένστρα με τον Πούγγουρα να βάζει σωτήρια κόντρα για την εστία της ομάδας του.

Οι πράσινοι…ξεφούσκωσαν στο δεύτερο ημίχρονο και δεν μπορούσαν να πιέσουν, όπως έκαναν από το 1’ μέχρι το 30’.

Στο 79’ ο Μπερνάρ εκτέλεσε κόρνερ, ο Κουρμπέλης κέρδισε την κεφαλιά ήταν όμως άστοχος.

Στο 81’ ο Ιωαννίδης γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι και πριν εκτελέσει ο Παλάσιος, πρόλαβε και απομάκρυνε τον κίνδυνο ο Πήλιος.

Στο 86’ ο Μπερνάρ εκτέλεσε φάουλ με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Από την άσπρη βούλα

Στο 93’ ο Μορέιρα κλώτσησε άτσαλα μέσα στην περιοχή τον Κουρμπέλη και με τη χρήση VAR ο ρέφερι σφύριξε πέναλτι. Σωστή απόφαση από τον Π. Τσαγκαράκη.

Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε στο 95’ ο Σπόραρ, ο οποίος νίκησε τον… ανίκητο Τσιντώτα και έδωσε το «τρίποντο» της νίκης στον Παναθηναϊκό (0-1).

SUPERLEAGUE 2022-2023 / ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ – ΠΑΟ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Γκολ: /95’ Σπόραρ
Διαιτητής: Πέτρος Τσαγκαράκης (Χανίων)
Κίτρινες: Ριένστρα, Μπαλάν, Μορέιρα/Πέρεθ

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Πήλιος, Παντελάκης, Εραμούσπε, Καραχάλιος, Ριένστρα (77’ Λιάσος), Τζίνο, Μορέιρα, Παμλίδης (87’ Τζίμας), Μπαλάν.

Παναθηναϊκός (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Χουάνκαρ (74’ Πούχατς), Πούγγουρας, Σένκεφελντ, Βαγιαννίδης, Ρούμπεν (74’ Τσόκαϊ), Κουρμπέλης, Μπερνάρ, Βέρμπιτς (58’ Σπόραρ), Παλάσιος, Ιωαννίδης.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο