fbpx

Ολυμπιακός: Τα 5 κίνητρα για νίκη επί του Αρη

Ολυμπιακός: Τα 5 κίνητρα για νίκη επί του Αρη

Ο Ολυμπιακός υποδέχεται σήμερα τον Αρη στο «Καραϊσκάκη» για την 18η αγωνιστική της Super League σε ένα ματς με πολλά κίνητρα για τους Πειραιώτες.

Αρχικά οι «ερυθρόλευκοι» θέλουν τη νίκη για να ξεφύγουν στην 3η θέση από ον ΠΑΟΚ που έκανε γκέλα χθες (14/1) κόντρα στον ΟΦΗ (0-0) και να παραμείνουν σε απόσταση βολής από την 2η ΑΕΚ (ή και να ισοβαθμήσουν μαζί της αν εκείνη ηττηθεί από τον Παναιτωλικό, κάτι εξαιρετικά απίθανο).

Πέρα από την βαθμολογική σημασία του ματς, ο Ολυμπιακός αναζητάει εδώ και πολύ καιρό μια νίκη σε δύσκολο ματς και αυτή δεν είναι άλλη από μια επιτυχία σε βάρος ομάδας του Big-5, όπως είναι ο Αρης. Οι «ερυθρόλευκοι» απέναντι σε Παναθηναϊκό, ΑΕΚ, ΠΑΟΚ και Αρη φέτος, δεν έχουν νίκη, όσο σπάνιο κι αν είναι αυτό. Όμως είναι η πραγματικότητα. Δύο ήττες από ΠΑΟΚ (εντός) και Αρη (εκτός) και δύο ισοπαλίες με Παναθηναϊκό (εκτός) και ΑΕΚ (εντός). Συνεπώς τώρα που βελτιώθηκαν αναζητούν νίκη ψυχολογίας.

Ένα 3ο κίνητρο είναι το νικηφόρο σερί που θέλουν να συνεχίσουν μετά τις τρεις σερί νίκες για πρώτη φορά στη σεζόν (Αστέρας, Ιωνικός, Βόλος)! Άλλη φετινή «παραξενιά» του πρωταθλητή.
Το 4ο κίνητρο για τον Ολυμπιακό έχει να κάνει με τον αντίπαλο του. Με τον Αρη οι «ερυθρόλευκοι» παρέμεναν αήττητοι σε 20 σερί παιχνίδια επί του αντιπάλου τους (μέσα-έξω), όμως όχι μόνο αυτό έσπασε, αλλά οι «ερυθρόλευκοι» μετρούν δύο σερί ήττες εκτός έδρας στην κανονική περίοδο του πρωταθλήματος από τους «κίτρινους» της Θεσσαλονίκης. Πέρσι έχασαν στην τελευταία αγωνιστική της κανονικής περιόδου 2-1 και φέτος ηττήθηκαν με το ίδιο σκορ και με ανατροπή μάλιστα.

Το 5ο κίνητρο έχει να κάνει με το εντός έδρας σερί της ομάδας του Μίτσελ επί του Αρη, όπου έχει φτάσει το αήττητο στα 19 παιχνίδια και θέλει να τα κάνει σήμερα 20. Τελευταίο διπλό του Αρη ήταν τον Ιανουάριο του 2002 με 1-0 χάρις σε γκολ του Ραφίκ Τζιμπούρ στο 60’.

Συνολικά ο Ολυμπιακός γηπεδούχος σε 61 ματς με τον Αρη έχει 45 νίκες, 11 ισοπαλίες και 5 ήττες και 122-44 γκολ, με τους Θεσσαλονικείς παραδοσιακά πάντως να δυσκολεύουν τους Πειραιώτες, καθώς από τις 45 νίκες του Ολυμπιακού οι 20 σημειώθηκαν στο γκολ (είτε 1-0 είτε 2-1).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο