fbpx

Ολυμπιακός-Άρης 1-0: Με «χρυσή» αλλαγή τον Μασούρα

Ολυμπιακός-Άρης 1-0: Με «χρυσή» αλλαγή τον Μασούρα

Την 4η σερί νίκη του σημείωσε ο Ολυμπιακός στη 18η αγωνιστική της Super League με μια δύσκολη επικράτηση επί του Άρη με 1-0.

Με το τρίποντο αυτό οι «ερυθρόλευκοι» προσπέρασαν τον ΠΑΟΚ και εδραιώθηκαν στην 3η θέση σε απόσταση τριών βαθμών από την 2η ΑΕΚ.

Το πρώτο ημίχρονο δεν διεκδικεί δάφνες ποιότητας καθώς οι δύο ομάδες αναλώθηκαν σε μάχες στη μεσαία γραμμή. Ο Αρης κατάφερε να μπλοκάρει την τριάδα των «δεκαριών» των «ερυθρολεύκων» με τον Αλαν Πάρντιου να βάζει στα χαφ τρεις αμυντικογενείς μέσους που έκλεισαν καλά τους διαδρόμους.

SUPERLEAGUE 2022-2023 / ΟΣΦΠ – ΑΡΗΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Οι φιλοξενούμενοι με διπλή ζώνη άμυνας και με τις γραμμές κοντά η μια στην άλλη, έλεγξαν τον ρυθμό και ήταν εκείνοι που έδειχναν πιο απειλητικοί στις αντεπιθέσεις τους. Μάλιστα στο 42’ πέτυχαν γκολ με τον Νταρίντα αλλά μετά από εξέταση του VAR το γκολ ακυρώθηκε προς ανακούφιση των γηπεδούχων.

Ο Ολυμπιακός από την πλευρά του είχε ένα ακυρωθέν γκολ στο 29’ με τον Μπακαμπού από πάσα του Φορτούνη αλλά ήταν καθαρά σε θέση οφσάιντ. Πέραν αυτού ουδέν επιθετικά…

Στο 2ο ημίχρονο ο Ολυμπιακός μπήκε φουριόζος στο ματς και μόλις στο 46’ από σέντρα του Χάμες ο Μασούρας που είχε μπει αλλαγή με κεφαλιά άνοιξε το σκορ (1-0).

SUPERLEAGUE 2022-2023 / ΟΣΦΠ – ΑΡΗΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Λίγο αργότερα από κάθετη του Χάμες ο Μπακαμπού έπιασε το δυνατό σουτ και ο Κουέστα έδιωξε εντυπωσιακά σε κόρνερ. Ο Αρης στο ίδιο διάστημα έδειξε σαστισμένος και πλέον δεν μπορούσε να γίνει επικίνδυνος στην εστία του των γηπεδούχων. Αντίθετα στο δίλεπτο 70-71’ έχασαν μεγάλες ευκαιρίες για γκολ με τους Μπιέλ και Χουάνγκ.

Στη συνέχεια οι Πειραιώτες έλεγξαν τον ρυθμό με τον Μίτσελ να ρίχνει και τρίτο χαφ στη μεσαία γραμμή τον Σαμασέκου για να κρατήσει πίσω τον Αρη ο οποίος δεν απείλησε σε καμία στιγμή στο δεύτερο μέρος. Αντίθετα ο Ελ Αραμπί απείλησε στο τελευταίο λεπτό των καθυστερήσεων αλλά έσωσε ο Κουέστα.

SUPERLEAGUE 2022-2023 / ΟΣΦΠ – ΑΡΗΣ (ΣΩΤΗΡΗΣ ΔΗΜΗΤΡΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Ισραηλινός ρέφερι Ραϊνσχράιμπερ «κιτρίνισε» τους Οντουμπάτζο, Χουάνγκ, Νταμπό, Φαμπιάνο.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Πασχαλάκης, Ροντινέι, Ρέαμπτσιουκ, Ντόι, Παπασταθόπουλος, Εμβιλά, Χουάνγκ, Χάμες (78’ Σαμασέκου), Φορτούνης (46’ Μασούρας), Μπιέλ (88’ Γκάρι Ροντρίγκες), Μπακαμπού (68’ Ελ Αραμπί).

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Οντουμπάτζο, Μαζικού, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Νταρίντα (72’ Μανού Γκαρθία), Ετέμπο, Νταμπό (80’ Ντουκουρέ), Γκαρσία (85’ Πάλμα), Μαντσίνι, Γκρέι (72’ Καμάτσο).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο