fbpx

Παναθηναϊκός: Οι 5 Ούγγροι που φόρεσαν τη φανέλα πριν τον Κλεϊνχέισλερ 

Παναθηναϊκός: Οι 5 Ούγγροι που φόρεσαν τη φανέλα πριν τον Κλεϊνχέισλερ 

Με αφορμή την απόκτηση του 28χρονου Ούγγρου Λάζλο Κλεϊνχέισλερ από τον Παναθηναϊκό, το apexsports.grγυρίζει το χρόνο πίσω και σας θυμίζει τους Ούγγρους που φόρεσαν την “πράσινη” φανέλα και που δεν είναι πολλοί. Ο Κλεϊνχέισλερ είναι μόλις ο 6ος Μαγυάρος που θα αγωνιστεί στους «πράσινους» και όλοι ευελπιστούν ότι θα τα πάει πολύ καλύτερα από τους προηγούμενους συμπατριώτες του, που ήρθαν με πολλές περγαμηνές στον σύλλογο αλλά ξεχάστηκαν πολύ γρήγορα αφού δεν δικαίωσαν τις προσδοκίες. Εχουμε και λέμε λοιπόν:

Μάρτον Εστερχάζι

Γνωστός και με το προσωνύμιο “Κόμης”, ο Εστερχάζι ήταν ο πρώτος Ούγγρος που αγωνίστηκε στον Παναθηναϊκό. Μεγάλος τεχνίτης, έπαιξε στην Χόνβεντ πριν έρθει το 1985 στην ΑΕΚ όπου στη πρώτη του σεζόν εντυπωσίασε. Τον Ιανουάριο του 1987 αποκτήθηκε από τον Παναθηναϊκό κι έναν χρόνο αργότερα τον Δεκέμβριο του 1988, αποχώρησε χωρίς να κάνει τις εμφανίσεις που είχε με την ΑΕΚ. Αγωνίστηκε 11 φορές και είχε ένα γκολ. Ο Εστερχάζι αγωνίστηκε 11 φορές την εθνική Ουγγαρίας με την οποία έπαιξε και στο Μουντιάλ 1986 στο Μεξικό…

Γιόζεφ Φίτος

Ο Φίτος αποκτήθηκε με τριετές συμβόλαιο από τον Παναθηναϊκό το καλοκαίρι του 1988, καθώς είχε εντυπωσιάσει τους πάντες στα ευρωπαϊκά ματς του Τριφυλλιού με αντίπαλο την Χόνβεντ. Όμως ο Μαγυάρος επιθετικός δεν δικαίωσε τις υψηλές προσδοκίες, αγωνίστηκε μόλις σε έξι παιχνίδια με τη φανέλα του Παναθηναϊκού και στη συνέχεια έπαιξε για λίγο στον Πανιώνιο και μετά γύρισε στην Ουγγαρία κι έκλεισε την καριέρα του στην Ούιπεστ.

Ο Φίτος έφυγε από τη ζωή τον περασμένο Δεκέμβριο λίγο πριν τα Χριστούγεννα μετά από πολυετή μάχη με σοβαρή ασθένεια σε ηλικία 63 χρόνων.

Σάντορ Τόργκελε

Τον Αύγουστο του 2005 ο Παναθηναϊκός απέκτησε τον  23χρονο φορ δανεικό για ένα χρόνο από την Κρίσταλ Πάλας με οψιόν αγοράς. Ο Ούγγρος είχε  11 συμμετοχές με την εθνική του ομάδα έχοντας σημειώσει 5 γκολ. Κορυφαίο παιχνίδι του με την εθνική ήταν η (φιλική) νίκη της Ουγγαρίας 2-0 επί της Γερμανίας με δύο δικά του γκολ. Όμως στον Παναθηναϊκό δεν κατάφερε να ικανοποιήσει. Επαιξε 16 φορές και δεν πέτυχε γκολ. Μετά το τέλος του δανεισμού του, αγωνίστηκε στον ΠΑΟΚ.

Γκέργκελι Ρούντολφ

Στο φινάλε της μεταγραφικής περιόδου το καλοκαίρι του 2011, οι «πράσινοι» απέκτησαν από την Τζένοα τον διεθνή επιθετικό Γκέργκελι Ρούντολφ, δανεικό για ένα χρόνο από την Τζένοα. Εβγαλε πολλούς τραυματισμούς και αγωνίστηκε μόλις σε 8 παιχνίδια στο πρωτάθλημα και 2 στο Κύπελλο, πετυχαίνοντας μόλις ένα γκολ (στη νίκη 1-0 επί του Αρη). Αγωνίστηκε όμως, 21 φορές με την εθνική Ουγγαρίας και πέτυχε 7 γκολ.

Ντομινίκ Νάγκι

Τον Ιανουάριο του 2020, οι «πράσινοι» απέκτησαν με τη μορφή του δανεισμού για έξι μήνες από την πολωνική Λέγκια Βαρσοβίας, τον 25χρονο Ούγγρο εξτρέμ, Ντομινίκ Νάγκι. Ο Ούγγρος είχε 11 συμμετοχές και ένα γκολ αλλά στάθηκε άτυχος γιατί τραυματίστηκε κι έχασε τα πλέι οφ εκείνης της περιόδου. Παρ’ όλα αυτά οι «πράσινοι» ανανέωσαν τον δανεισμό του για ακόμη έξι μήνες έως ότου τον Ιανουάριο του 2021 επιστρέψει οριστικά στη Λέγκια…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο