fbpx

Μόλις 44 λεπτά παίχθηκε ποδόσφαιρο στο αθηναϊκό «κλάσικο»

Μόλις 44 λεπτά παίχθηκε ποδόσφαιρο στο αθηναϊκό «κλάσικο»

Έχασε ο Παναθηναϊκός το αήττητο από την ΑΕΚ στην 17η αγωνιστική της Super League και οι «πράσινοι» με διαρροές, κύκλους, τρίγωνα και τετράγωνα μέσω φίλα προσκείμενων δημοσιογράφων χάλασαν τον κόσμο (κι τον χαλούν ακόμη, αφού έρχονται δύο επίσης πολύ δύσκολα παιχνίδια για τον πρωτοπόρο του πρωταθλήματος με ΠΑΟΚ και Γιάννινα) για το…. άδικο αποτέλεσμα! Με λίγα λόγια δημοσιογραφία από το πανέρι δηλαδή..

Αναζητώντας τα αίτια της ήττας πρόθυμοι κονδυλοφόροι απέδωσαν τη νίηκ της ΑΕΚ στην κροτίδα που έσκασε πέντε μέτρα από τον Μπρινιόλι, στο fair play και στον ρέφερι που δεν έδωσε τη μπάλα στον Παναθηναϊκό για να ξεκινήσει πάλι το παιχνίδι. Το γεγονός ότι ο Παναθηναϊκός δεν είναι καλά τελευταία και ότι έχασε ένα ντέρμπι στη λεπτομέρεια, κάτι επίσης φυσιολογικό, ούτε που αγγίζει το μυαλό τους. Και φυσικά οι δηλώσεις Γιοβάνοβιτς, Χουάνκαρ και Μπρινιόλι, που μίλησαν για ευθύνες της ομάδας τους και δεν στάθηκαν σε καμία κροτίδα, ξεγυμνώνουν όλους τους θερμοκέφαλους…

Αλλά για να μη λέμε πολλά, οι αριθμοί πολλές φορές λένε την αλήθεια. Και η αλήθεια, δεν δικαιώνει όλους εκείνους που έπεσαν να σώσουν το «πράσινο» αήττητο που δήθεν έσπασε άδικα.
Εχουμε και λέμε λοιπόν: Σύμφωνα λοιπόν με τα στοιχεία της Wyscout που αναλύει τα πεπραγμένα των αγώνων, το ντέρμπι της «Αγιά Σοφιάς» είχε συνολική διάρκεια 108 λεπτά μαζί με τις καθυστερήσεις που δόθηκαν στα δύο ημίχρονα. Από αυτά, παίχθηκε ποδόσφαιρο τα 43’67’’. Δηλαδή – κρατηθείτε- ο νεκρός χρόνος στο ντέρμπι ήταν 64’33’’. Αν από αυτά αφαιρέσουμε τα 9 λεπτά καθυστερήσεων λόγω καπνογόνων, τα τέσσερα λεπτά με τον τραυματισμό του Χατζισαφί και τα δύο λεπτά από τη διακοπή λόγω κροτίδας, τότε ο χρόνος που δεν παίχθηκε ποδόσφαιρο στα 108 λεπτά του ντέρμπι φτάνει στα 50 λεπτά!

Με λίγα λόγια ο καθαρός χρόνος παιχνιδιού άγγιξε (ούτε καν έφτασε) τα…. 44 λεπτά! Τραγικό ποσοστό, το οποίο γίνεται ακόμα χειρότερο, αν αναλογιστούμε ότι ο καθαρός χρόνος που παίχτηκε ποδόσφαιρο στο ματς Παναθηναϊκού – ΟΦΗ που οι πράσινοι «επαναστάτησαν» και χάλασαν τον κόσμο μια βδομάδα για τις καθυστερήσεις των παικτών του ΟΦΗ ήταν 49 λεπτά! Πέντε περισσότερα από το αθηναϊκό ντέρμπι.
Όμως αυτά όλα είναι ψιλά γράμματα για τους ρεπόρτερ με παρωπίδες που ασχολούνται με τα πεπραγμένα των αγαπημένων τους ομάδων. Εννοείται ότι τέτοιοι «θεματοφύλακες» υπάρχουν σε όλες τις ομάδες και όχι μόνο στον Παναθηναϊκό. Απλά για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται στην πράξη ότι άλλο δημοσιογραφία κι άλλο οπαδιλίκι. Την πρώτη ασκούν λίγοι, που γίνονται «κακοί» και στοχοποιούνται. Οι δεύτεροι είναι δυστυχώς η πλειοψηφία.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο