fbpx

Το γηρασμένο πρωτάθλημα της Super League είναι το τέταρτο στον κόσμο

Το γηρασμένο πρωτάθλημα της Super League είναι το τέταρτο στον κόσμο

Η Super League, θεωρείται το τέταρτο πιο γηρασμένο πρωτάθλημα στον κόσμο με μέσο όρο ηλικίας ποδοσφαιριστών τα 27,2 έτη.

Στην μεγάλη κατηγορία του ελληνικού ποδοσφαίρου είναι 14 ομάδες, ενώ αγωνίζονται 417 ποδοσφαιριστές, εκ των οποίων οι ξένοι καταλαμβάνουν το 58,3%.

Στην πρώτη θέση βρίσκεται το πρωτάθλημα Μάλτας (28,3), ενώ η La Liga , που βασίζεται κυρίως σε έμπειρους ποδοσφαιριστές είναι στην δεύτερη θέση με μέσο όρο ηλικία τα 27, 6 έτη. Στην τρίτη θέση βρίσκεται το πρωτάθλημα Ανδόρρας (27,6 έτη), ενώ μετά την Ελλάδα και το Σουρινάμ που κλείνουν την πρώτη πεντάδα ακολουθούν η τουρκική Super Lig (27 έτη) και η αγγλική Premier League (26,9).

Από την άλλη μεριά, τα πρωταθλήματα με τον χαμηλότερο μέσο όρο ηλικίας είναι της Λετονίας (23,3), της Ιρλανδίας (23,3) και της Νορβηγίας (23,7) και της Ολλανδίας με 24,7 έτη ανά μέσο όρο.  

Ο γηραιότερος παίκτης που έχει χρησιμοποιηθεί μέχρι στιγμής στην τρέχουσα Super League, είναι ο 38χρονος αμυντικός μέσος του Ιωνικού, Αλεξί Ρομαό, ενώ ο νεαρότερος είναι ο 17χρονος κεντρικός μέσος του ΟΦΗ, Γιάνης Αποστολάκης.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο