fbpx

Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα 1-3: Εστησαν πάρτι στην Λιβαδειά οι Γιαννιώτες και σκόρπισαν τον αντίπαλο τους

Λεβαδειακός – ΠΑΣ Γιάννινα 1-3: Εστησαν πάρτι στην Λιβαδειά οι Γιαννιώτες και σκόρπισαν τον αντίπαλο τους

Ο ΠΑΣ Γιάννινα, μετά τη νίκη του επί της ΑΕΚ στους «Ζωσιμάδες), επικράτησε εύκολα εκτός έδρας του Λεβαδειακού με 3-1.

Ο «Αγιαξ της Ηπείρου» έκανε ότι ήθελε στο παιχνίδι και με το «τρίποντο» της νίκης ανέβηκε στην ένατη θέση έχοντας 17 βαθμούς. Στον αντίποδα οι γηπεδούχοι παρέμειναν στη δωδέκατη θέση και βρίσκονται έναν βαθμό πάνω από τη ζώνη του υποβιβασμού.

Οι φιλοξενούμενοι μπήκαν πιο επιθετικά στο παιχνίδι και έψαχναν την ευκαιρία που θα τους έδινε το προβάδισμα στο σκορ. Οι Βοιωτοί πρόσεχαν περισσότερο τα μετόπισθεν και αναζητούσαν την αντεπίθεση για να πατήσουν στην αντίπαλη περιοχή.

Στο 12’ ο Σόρια εκτέλεσε φάουλ με τον Στογιάνοβιτς να αποσοβεί τον κίνδυνο. Στο 17’ σέντρα του Παμλίδη, ο Μορέιρα δεν πρόλαβε να βάλει την προβολή.

Στο 20΄ χάθηκε η πρώτη σημαντική ευκαιρία του αγώνα. Μετά από κόντρες ο Μπάλαν βρέθηκε τετ α τετ με τον Στογιάνοβιτς και ενώ ήταν έτοιμος να πλασάρει, ο Τσάπρας του έβαλε το… stop και αλλοίωσε την πορεία της μπάλας.

SUPERLEAGUE 2022-2023 / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΠΑΝΟΣ ΠΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Ο ΠΑΣ συνέχισε να πιέζει και είναι ενδεικτικό το γεγονός πως οι κατοχή μπάλας ήταν 62%-38% υπέρ των φιλοξενούμενων.

Στο 23’ οι Γιαννιώτες έχασαν νέα ευκαιρία. Ο Μορέιρα έφυγε στην πλάτη της άμυνας του Λεβαδειακού, όμως το τελείωμα του ήταν άστοχο.

Στο 29’ Ο Βρακάς έκανε την κάθετη πάσα στον Νίκα, αυτός όμως δεν κατάφερε να νικήσει από θέση τετ-α-τετ τον Τσιντώτα. Δόθηκε οφσάιντ αλλά φάνηκε πως δεν υπήρχε κάτι κι αν είχε σκοράρει ο Έλληνας χαφ θα υπήρξε παρέμβαση του VAR και πιθανότατα το γκολ θα μετρούσε.

Δικαιοσύνη

Το επόμενο 15λεπτο κύλησε, χωρίς ιδιαίτερες συγκινήσεις, και όλα έδειχναν πως το ημίχρονο θα τελείωνε 0-0. Ωστόσο, στο 45΄ «χτύπησε» ο Μπάλαν. Ο Καραχάλιος σέντραρε στην καρδιά της άμυνας και ο 29χρονος Ρουμάνος φορ με ένα υπέροχο τελείωμα νίκησε τον Στογιάνοβιτς, ο οποίος δεν μπορούσε να αντιδράσει (0-1).

Με το γκολ του Μπάλαν αποδόθηκε δικαιοσύνη, βάσει της απόδοσης των δύο ομάδων. Ο ΠΑΣ ήταν καλύτερος και έπρεπε να προηγείται στο σκορ.

Στο δεύτερο ημίχρονο ο Λεβαδειακός βγήκε με πιο επιθετικές διαθέσεις και στο 50΄έφτασε κοντά στην ισοφάριση. Ο Κωνσταντινίδης σέντραρε, ο Συμελίδης έπιασε το σουτ στην κίνηση, αλλά ήταν άστοχος.

Στο 61’ ο Τόρο απείλησε με δύο συνεχόμενα σουτ, χωρίς να βρει στόχο και στο 63’ οι γηπεδούχοι έχασαν κι άλλη μεγάλη ευκαιρία. Ο Μουτίνιο βγήκε απέναντι από τον Τσιντώτα, αλλά το τελείωμα του δεν ήταν καλό και δεν μπόρεσε να στείλει την μπάλα στα δίκτυα.

SUPERLEAGUE 2022-2023 / ΛΕΒΑΔΕΙΑΚΟΣ – ΠΑΣ ΓΙΑΝΝΙΝΑ (ΠΑΝΟΣ ΠΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI)

Πάρτι

Η συνέχεια ανήκει στον ΠΑΣ που έκανε… πάρτι στην Λιβαδειά και πήρε μία δίκαιη νίκη με όμορφα γκολ. Στο 65’ ο Μορέιρα εκτέλεσε φάουλ και ο Εραμούσπε με πλασέ στην κίνηση έκανε το 0-2.

Πριν συνέλθουν οι παίκτες του Γιάσμινκο Βέλιτς δέχθηκαν και τρίτο γκολ. Στο 69’ ο Σόρια έστειλε συστημένη την μπάλα στον Παμλίδη που με φοβερό βολέ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 0-3.

Το γκολ της τιμής για τον Λεβαδειακό πέτυχε στο 88’ ο Παναγιώτου με ένα φοβερό σουτ από 30 μέτρα (1-3).

Γκολ: 88’ Παναγιώτου / 45’ Μπάλαν, 65’ Εραμούσπε, 69’ Παμλίδης

Διαιτητής: Ευάγγελος Μανούχος

Κίτρινες: Βρακάς, Κωνσταντινίδης / Πήλιος, Τζίνο, Παντελάκης

Λεβαδειακός (Γιάσμινκο Βέλιτς): Στογιάνοβιτς, Κωνσταντινίδης (71’ Τζημόπουλος), Τσάπρας, Μπάχανακ, Βήχος (72’ Λούα Λούα), Χάμοντ, Νίκας (46’ Τορό), Μουτίνιο, Βρακάς (72’ Παναγιώτου), Συμελίδης (79’ Μεχία), Δούμτσιος.

ΠΑΣ Γιάννινα (Θανάσης Στάικος): Τσιντώτας, Σόρια, Παντελάκης, Εραμούσπε, Πήλιος, Καραχάλιος, Ριένστρα (64’ Λιάσος), Τζίνο (89’ Νίνης), Μορέιρα, Μπάλαν (86’ Σταματελόπουλος), Παμλίδης.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο