fbpx

ΠΑΟΚ-Άρης 1-0: Αφεντικό στη Θεσσαλονίκη ο «Δικέφαλος»

ΠΑΟΚ-Άρης 1-0: Αφεντικό στη Θεσσαλονίκη ο «Δικέφαλος»

Ο ΠΑΟΚ ήταν αυτός που πήρε το ντέρμπι από τον Άρη με 1-0 στη 16η αγωνιστική της Super League και σκαρφάλωσε εκ νέου στην 3η θέση της βαθμολογίας έχοντας παρέα του τον Ολυμπιακό.

Ο «δικέφαλος» ξεκίνησε επιθετικά το ματς με στόχο να βάλει τον αντίπαλο του στα καρέ του. Απείλησε περισσότερο με τα στημένα που κέρδισε και στο 17’ κέρδισε πέναλτι σε χέρι του Οντουμπάτζο, έπειτα από κεφαλιά του Ολιβέιρα.

Το VAR κάλεσε τον ρέφερι να το δει στο μόνιτορ και τελικά μετά από 4λεπτη καθυστέρηση, το πέναλτι εκτέλεσε ο Σβαμπ, ο Κουέστα έδιωξε, η μπάλα βρήκε στο δοκάρι και απομακρύνθηκε από τους αμυντικούς…

SUPERLEAGUE / 2022-2023 / ΠΑΟΚ – ΑΡΗΣ (ΒΑΣΙΛΗΣ ΒΕΡΒΕΡΙΔΗΣ / ΜΟΤΙΟΝ ΤΕΑΜ)

Μετά το 20λεπτο το ντέρμπι πήρε γρήγορο ρυθμό καθώς και ο Αρης άρχισε να κλέβει μπάλες και να βγάζει ταχύτατες αντεπιθέσεις. Ετσι στο 29’ σουτ του Μαντσίνι έφυγε λίγο άουτ, στο 32’ κεφαλιά του Κουλιεράκη είχε ίδια τύχη και στο 34’ από πάσα του Κωνσταντέλια ο Νάρει έκανε το σουτ μέσα από την περιοχή αλλά η μπάλα βρήκε στο δοκάρι του Κουέστα.

Ο ΠΑΟΚ ανέλαβε πλήρως την πρωτοβουλία στη συνέχεια και στις καθυστερήσεις του ημίχρονου (45’+2’) κατάφερε να ανοίξει το σκορ. Ο Ζίβκοβιτς εκτέλεσε κόρνερ, ο Κουλιεράκης πήρε την κεφαλιά και από το ύψος της μικρής περιοχής ο Ίνγκασον με ανάποδο ψαλίδι έστειλε την μπάλα στα δίχτυα (1-0).

SUPERLEAGUE / 2022-2023 / ΠΑΟΚ – ΑΡΗΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Στο β’ μέρος ο ΠΑΟΚ έριξε τον ρυθμό ενώ ο Αρης προσπάθησε να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο για να φτάσει στην ισοφάριση.

Με το ξεκίνημα υπήρξε τετράλεπτη διακοπή λόγω των καπνογόνων που άναψαν οι φίλοι των γηπεδούχων με αποτέλεσμα να μην υπάρχει καλή ορατότητα στον αγωνιστικό χώρο.

Ο Αρης ανέβηκε στο γήπεδο και ο ΠΑΟΚ βρήκε πολλούς κενούς χώρους. Σε μια από τις ευκαιρίες που βρήκε ο Κουέστα έσωσε δύσκολα σε σουτ του Αουγκούστο και κράτησε το 1-0. Το ντέρμπι δεν είχε ρυθμό καθώς τα πολλά φάουλ και οι συνεχείς διακοπές δεν άφησαν να παιχθεί ποδόσφαιρο όπως στο πρώτο 45λεπτο.

Οι φιλοξενούμενοι είχαν την κατοχή αλλά δεν μπορούσαν να δημιουργήσουν ευκαιρίες στην περιοχή των γηπεδούχων και το 1-0 παρέμεινε ως το φινάλε…

SUPERLEAGUE / 2022-2023 / ΠΑΟΚ – ΑΡΗΣ (ΑΝΤΩΝΗΣ ΝΙΚΟΛΟΠΟΥΛΟΣ / EUROKINISSI)

Ο Ούγγρος διαιτητής Τάμας Μπόγκναρ έβγαλε κίτρινες στους Αουγκούστο, Ζίφκοβιτς, Πίρσμαν, Κοτάρσκι, Σβαμπ.

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Κουλιεράκης, Ρ. Σοάρες, Αουγκούστο, Σβαμπ, Νάρεϊ (76’ Μπίσεσβαρ), Κωνσταντέλιας (81’ Φ. Σοάρες), Ζίβκοβιτς (86’ Μουργκ), Ολιβέιρα (76’ Τόμας).

ΑΡΗΣ: Κουέστα, Πίρσμαν, Φαμπιάνο, Μπράμπετς, Οντουμπάτζο, Ετέμπο, Νταρίντα (79’ Καμάτσο), Γκαρσία, Ιτούρμπε (63’ Μανού Γκαρθία), Μαντσίνι, Γκρέι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο