fbpx

Παναθηναϊκός: Ποιος είναι ο Μεξικανός Κάρλος Ουριόλ Αντούνα που έχει τρελάνει τον Γιοβάνοβιτς

Παναθηναϊκός: Ποιος είναι ο Μεξικανός Κάρλος Ουριόλ Αντούνα που έχει τρελάνει τον Γιοβάνοβιτς

Το κενό του Αϊτόρ προσπαθεί να καλύψει ο παναθηναϊκός στις μεταγραφές του Ιανουαρίου και παλεύει με πολλές πιθανότητες την απόκτηση του μουντιαλικού Κάρλος Ουριέλ Αντούνα.

Ο 25χρονος Μεξικανός αποτελεί επιλογή του Ιβάν Γιοβάνοβιτς και για τον οποίο πιστεύει ότι θα καλύψει κατά τον καλύτερο τρόπο το κενό του Αϊτόρ που λόγω του σοβαρού τραυματισμού του θα χάσει όλη τη φετινή σεζόν.

Ποιος όμως είναι ο Αντούνα που αρέσει τόσο πολύ στους «πράσινους» που έχουν καταθέσει ήδη προσφορά γύρω στα 3,5 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσουν;

Ο Αντούνα που αγωνίζεται ως ακραίος επιθετικός είναι διεθνής με την Εθνική ομάδα του Μεξικού, με την οποία αγωνίστηκε ως αλλαγή και στα τρία παιχνίδια της στους ομίλους του Μουντιάλ του Κατάρ. Μπήκε αλλαγή στο 84’ στο ματς με την Πολωνία, μπήκε στο 66’ στο παιχνίδι με την Αργεντινή και πέρασε αλλαγή και στο 46’ του αγώνα με την Σαουδική Αραβία.

Ο εξτρέμ της Κρουζ Αζούλ γεννήθηκε στις 21 Αυγούστου 1997στο Γκόμες Παλάσιο στη πόλη Ντουράνγκο του Μεξικού, όπου κατοικούσαν οι γονείς του, Κάρλος Αντούνα και Μπέρτα Αλίσια Ρομέρο. Σε ηλικία 15 χρονών εντάχθηκε στην ακαδημία νέων της Σάντος Λαγκούνα παίζοντας σε όλες τις ηλικιακές ομάδες του συλλόγου έως ότου το 2017, ο προπονητής της πρώτης ομάδας Ζοσέ Μανουέλ Τόρες τον προωθήσει στην πρώτη ομάδα. με ητν οποία έκανε ντεμπούτο στις 5 Μαρτίου 2017, στην ήττα της Λαγκούνα για το πρωτάθλημα με 2-1 από την Πούμας. Τα δικαιώματα του αγόρασε η Μάντσεστερ Σίτι που τον έδωσε δανεικό στην Ολλανδική Χρόνιγκεν και τον Ιανουάριο του 2019 στους ΛΑ Γκάλαξι. Συνολικά με τους ΛΑ Γκάλαξι είχε 31 εμφανίσεις στο πρωτάθλημα με 6 γκολ και 5 ασίστ.

Τον Ιανουάριο του 2020 η Σίβας Γκουαδαλαχάρα έδωσε σχεδόν 10 εκατ. ευρώ για να τον αποκτήσει από τη Μάντσεστερ Σίτι. Στις 11 Ιανουαρίου 2020, έκανε το ντεμπούτο του μπαίνοντας ως αλλαγή του Μπριζουέλα (2–0 επί της Χουάρες). Μαζί της αγωνίστηκε για δύο χρόνια, μετρώντας 64 ματς, 6 γκολ και 9 ασίστ και το καλοκαίρι που πέρασε τον απέκτησε η Κρουζ Αζούλ, ομάδα στην οποία αγωνίζεται τώρα.

Ο Αντούνα αγωνίζεται στη δεξιά πλευρά της επίθεσης, είναι ταχύτατος, ικανότατος με την μπάλα στα πόδια αλλά και στο ένας με έναν. Η προοπτική της ευρωπαϊκής περιπέτειας τον εξιτάρει αλλά θα πρέπει να… πειστεί και η Κρουζ Αζουλ να τον παραχωρήσει πουλώντας τον πανάκριβα στον Παναθηναϊκό…

Είναι παντρεμένος με την Πένι Γκαρσία (την οποία ο Αντούνα θεωρεί δύναμη και κίνητρο του) από το 2018 κι έχουν έναν τρίχρονο γιο τον Μπρούνο…

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο