fbpx

Θα κρατήσει η συμπόρευση Μπαλτάκου- Μαρινάκη – ΠΑΟΚ;

Θα κρατήσει η συμπόρευση Μπαλτάκου- Μαρινάκη – ΠΑΟΚ;

Την περασμένη εβδομάδα η έκπληξη ήταν μεγάλη στην ΕΠΟ. Ποιος θα περίμενε άλλωστε ότι το «μαγαζί» θα λειτουργούσε με την ψήφο του Τάκη Μπαλτάκου, του Βαγγέλη Μαρινάκη και των συμβούλων της Ομοσπονδίας που είναι στο πλευρό του ΠΑΟΚ; Αν κάποιος το ισχυριζόταν αυτό στα μέσα Δεκεμβρίου θα τον έλεγαν «τρελό». Κι όμως τρελός δεν ήταν…

Ο πρόεδρος του Ολυμπιακού και της λίγκας στο πρόσφατο παρελθόν έχει επιτεθεί ουκ ολίγες φορές και με σκληρό τρόπο στον Μπαλτάκο, αλλά φαίνεται πως κάτι πάει να αλλάξει. Δεν πρόκειται για συμμαχία, έστω προσωρινή, αλλά για συμπόρευση. Αυτή την περίοδο για να διοικήσει την ΕΠΟ ο Τάκης Μπαλτάκος έχει την ανάγκη την ψήφο του Ολυμπιακού και φυσικά του ΠΑΟΚ από την στιγμή που η ΑΕΚ άλλαξε στάση. Από την άλλη ο Μαρινάκης βρήκε μία μεγάλη ευκαιρία για να περάσει κάποιες αποφάσεις από την Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ στην οποία μπορεί να βρει μόνο τη δική του ψήφο και τη ψήφο του Τάκη Αγραφιώτη. Ενδεικτικά θα αναφέρουμε δύο παραδείγματα: Το πρώτο είναι η απομάκρυνση του εκτελεστικού Διευθυντή της Ομοσπονδίας Ιάκωβου Φιλιππούση. Ο Β. Μαρινάκης ήταν κατά της συγκεκριμένης αναβάθμισης, αλλά δεν μπόρεσε να την μπλοκάρει. Στο μεθεπόμενο συμβούλιο της ΕΕ ο Ολυμπιακός θα θέσει θέμα CEO στην ΕΠΟ κι αν δεν υπάρξουν ανατροπές, ο Φιλιππούσης θα απολυθεί με 9-8 ψήφους.

Το δεύτερο είναι η επιστροφή του Γιώργου Δημητρίου στο τμήμα Αδειοδότησης της ΕΠΟ. Ο Μαρινάκης στην τελευταία συνεδρίαση της ΕΕ έβαλε και θέμα αλλαγής του επικεφαλής του τμήματος αδειοδότησης, Β. Σαράκη. Ο δικηγόρος της ΕΠΟ είναι επιλογή του Ιακ. Φιλιππούση. Ο CEO διέλυσε τη Διεύθυνση Αδειοδότησης, που υπαγόταν στον πρόεδρο της ΕΠΟ και την υποβίβασε σε τμήμα ορίζοντας ως προϊστάμενο τον Σαράκη, με διευθυντή τον Ν. Μπάρτζη. Όλα δείχνουν πως στο τμήμα αδειοδότησης θα επιστρέψει δριμύτερος ο Γ. Δημητρίου.

Ο ρόλος του ΠΑΟΚ

Ο ΠΑΟΚ είχε σταθερά κοινή γραμμή με την ΑΕΚ, ωστόσο αυτή άλλαξε όταν η Ενωση «στράβωσε» με τον πρόεδρο της ΕΠΟ. Ο Τ. Μπαλτάκος απειλεί ότι αν βρεθεί στα… σχοινιά θα κάνει καταγγελίες για όσα γίνονται στην Ομοσπονδία κι αυτό θα έχει ως αποτέλεσμα να διοριστεί από την FIFA Προσωρινή Διοίκηση. Ο Δικέφαλος του Βορρά είναι αντίθετος σε αυτήν την προοπτική, γιατί με τη διοίκηση Μπαλτάκου είναι ισχυρός στην ΕΠΟ, ενώ αν τοποθετηθεί ΠΔΕ, τότε κουμάντο θα κάνει άλλη ομάδα και η κυβέρνηση.

Ο ΠΕΝΗΝΤΑΡΙΣΙΟΣ

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο