fbpx

Ανασκόπηση Ποδόσφαιρο Ελλάδα 2022

Ανασκόπηση Ποδόσφαιρο Ελλάδα 2022

Ο Ολυμπιακός διατήρησε με… περίπατο τα σκήπτρα στην Super League1, ενώ ο «αιώνιος αντίπαλος» του επέστρεψε δριμύτερος στο προσκήνιο του ελληνικού ποδοσφαίρου κατακτώντας το κύπελλο. Παταγώδη ήταν η αποτυχία για την ΑΕΚ που έμεινε εκτός Ευρώπης.

Ολυμπιακός
EUROPA LEAGUE / ΣΛΟΒΑΝ ΜΠΡΑΤΙΣΛΑΒΑΣ – ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ (ΓΙΩΡΓΟΣ ΜΑΤΘΑΙΟΣ / EUROKINISSI)

Οι «ερυθρόλευκοι» μάζεψαν στο πρωτάθλημα 83 βαθμούς και δεύτερος (και… καταϊδρωμένος) ήταν ο ΠΑΟΚ με 19 βαθμούς διαφορά! Οι «πράσινοι» του Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδειξαν σημάδια βελτίωσης από το δεύτερο γύρο του πρωταθλήματος, στο οποίο τερμάτισαν τέταρτοι με 61 βαθμούς. Στο κύπελλο όχι μόνο προκρίθηκαν στον τελικό, αλλά σήκωσαν την κούπα επικρατώντας του ΠΑΟΚ με 1-0 με εύστοχο χτύπημα του Αϊτόρ. Ο τελικός διεξήχθη στο ΟΑΚΑ, ήταν επεισοδιακός και τον σφύριξε ο Ισπανός Λαόθ.   

Από την Super League 1 υποβιβάστηκε ο Απόλλων Σμύρνης, ενώ η Λαμία σώθηκε στη δεύτερη ευκαιρία που είχε. Στα μπαράζ με την Βέροια επικράτησε στο πρώτο παιχνίδι με σκορ 2-1 και στη ρεβάνς παραχώρησε ισοπαλία στην έδρα της (1-1).  Τη θέση της  «ελαφράς ταξιαρχίας» πήρε ο Λεβαδειακός.

                         Μπαλτάκος – Μαρινάκης

Την 1η Ιουνίου με 59 ψήφους υπέρ, σε σύνολο 65 ψηφισάντων, ο Τάκης Μπαλτάκος εκλέχθηκε πρόεδρος της ΕΠΟ. Ο πολύπειρος νομικός είχε την στήριξη της ΑΕΚ και του ΠΑΟΚ, ενώ δεν τον ψήφισε η ΠΑΕ Παναθηναϊκός, παρότι είναι δηλωμένος φίλαθλος της ομάδας και για πολλά χρόνια ήταν αντιπρόεδρος στην πράσινη ΚΑΕ.  

Τάκης Μπαλτάκος
Τάκης Μπαλτάκος

Στις 24  Ιουνίου ο Βαγγέλης Μαρινάκης εκλέχθηκε πρόεδρος της λίγκας. Η υποψηφιότητα του ήταν η μοναδική και την υποστήριξαν οι ΟλυμπιακόςΆρηςΠΑΣ Γιάννινα, Ατρόμητος, Αστέρας Τρίπολης, ΟΦΗ, Λεβαδειακός, Ιωνικός, Παναιτωλικός. Στις δηλώσεις του ο Μαρινάκης ανέφερε ότι «θέλω να  ξεκαθαρίσω σε όλους τους φιλάθλους ότι ήρθε η στιγμή να πάει το ελληνικό ποδόσφαιρο μπροστά, αν φυσικά το θέλουν πραγματικά όλοι οι ιδιοκτήτες των ομάδων. Να είναι δηλαδή επιτέλους μέσα στα καλύτερα Πρωταθλήματα της Ευρώπης». Ο Β. Μαρινάκης είχε και έχει ανοιχτή κόντρα με τη διοίκηση της ΕΠΟ. Ενας από τους λόγους της αντιπαράθεσης τους ήταν για τη θέση του αρχιδιαιτητή. Πρόεδρος της ΚΕΔ, μετά από πρόταση Μπαλτάκου έγινε ο Στ. Μπένετ, ο οποίος αντικατέστησε τον Μαρκ Κλάτενμπεργκ που ήταν η επιλογή Μαρινάκη.   

                           Αγια Σοφιά

Σχεδόν μετά από 19 χρόνια η ΑΕΚ επέστρεψε στη Νέα Φιλαδέλφεια. Στην νεόδμητη και κατάμεστη Opap Arena στις 3 Οκτωβρίου διεξήχθη ο ιστορικός αγώνας της Ένωσης με τον Ιωνικό (4-1).      

ΕΓΚΑΙΝΙΑ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΓΗΠΕΔΟΥ ΤΗΣ ΑΕΚ “OPAP ARENA” (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)

Το 2022 ήταν σημαντικό και για Παναθηναϊκό, καθώς έχει μπει στην τελική ευθεία η κατασκευή του δικού του γηπέδου. Στις 30 Μαρτίου, τα μέλη του Ερασιτέχνη πήραν μέρος σε μια ιστορική ψηφοφορία και η κάλπη έβγαλε ΝΑΙ στη διπλή ανάπλαση για τον Βοτανικό με 68,8%. Στις 18 Οκτωβρίου η οικονομική επιτροπή του Δήμου Αθηναίων ενέκρινε τα τεύχη του διαγωνισμού και ουσιαστικά άρχισε η διαδικασία δημοπράτησης του έργου.

Η χώρα μας αναμένεται να υποβάλει από κοινού υποψηφιότητα με τη Σαουδική Αραβία και την Αίγυπτο για τη διοργάνωση του Μουντιάλ του 2030. Στον φάκελο υποψηφιότητας θα συμπεριληφθούν το ΟΑΚΑ, καθώς και τα γήπεδα του Παναθηναϊκού στον Βοτανικό και η Νέα Τούμπα.

ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ
ΚΩΣΤΟΥΛΑΣ

Έπειτα από 18 χρόνια στο τιμόνι του Παναιτωλικού, ο Φώτης Κωστούλας αποφάσισε να παραχωρήσει τις μετοχές του. Ο Έλληνας επιχειρηματίας έδωσε τα χέρια με τη ζάπλουτη οικογένεια Καμίνσκι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο