fbpx

Ανασκόπηση Γυναικείο ποδόσφαιρο 2022

Ανασκόπηση Γυναικείο ποδόσφαιρο 2022

Το 17ο πρωτάθλημα στην ιστορία της και το όγδοο συνεχόμενο κατέκτησε η γυναικεία ομάδα ποδοσφαίρου του ΠΑΟΚ. Ο Δικέφαλος του Βορρά είναι η απόλυτη υπερδύναμη στο γυναικείο ποδόσφαιρο και στην ουσία δεν έχει αντίπαλο. 

Ο τίτλος κρίθηκε στα πλέι οφ και συγκεκριμένα στο παιχνίδι με τις Αβαντίδες Χαλκίδας, οι οποίες ήθελαν μόνο νίκη για να σηκώσουν για πρώτη φορά στην ιστορία τους την κούπα. Ωστόσο, το ματς στο ενωσιακό γήπεδο της Εύβοιας τελείωσε ισόπαλο (1-1) και το τρόπαιο κατέκτησε ο ΠΑΟΚ

«Είμαι πολύ περήφανη για την ομάδα, αφού παρά τις πολλές ατυχίες, τους πολλούς τραυματισμούς και το γεγονός ότι ανανεώθηκε σε σημαντικό βαθμό το ρόστερ, καθώς ήρθαν νέα, ταλαντούχα κορίτσια, που δεν είχαν όμως την ανάλογη εμπειρία, καταφέραμε να διατηρήσουμε τα κεκτημένα μας», δήλωσε η αρχηγός του ΠΑΟΚ Θωμαή Βαρδαλή.

Η εθνική ομάδα γυναικών αγωνίστηκε στα Προκριματικά Mundial, αλλά δεν τα κατάφερε. Συμμετείχε στον 9ο όμιλο με αντιπάλους τη Γαλλία, την Ουαλία, την Σλοβενία, την Εσθονία και το Καζακστάν. Τερμάτισε στην τέταρτη θέση με 13 βαθμούς (12-28 τα γκολ), ενώ η Γαλλία με 10 νίκες σε ισάριθμα παιχνίδια έκοψε πρώτη το νήμα.  

Ο προπονητής της Εθνικής Γιώργος Κυριαζής κάνοντας τον απολογισμό για την πορεία στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου δήλωσε ότι «αυτό που θα ξεχώριζα είναι η εξέλιξη και βελτίωση της ομάδας μας από παιχνίδι σε παιχνίδι. Είχαμε μια αρκετά καλή συγκομιδή βαθμών και καταφέραμε να φτάσουμε μέχρι την προτελευταία αγωνιστική έχοντας ακόμη μαθηματικές ελπίδες πρόκρισης. Το σημαντικότερο όμως είναι ότι η ομάδα μπαίνει πλέον στον αγωνιστικό χώρο έχοντας ένα συγκεκριμένο πλάνο για το πώς να διεκδικήσει βαθμούς και όχι απλώς για να προσπαθήσει να μην χάσει. Αυτού του είδους η νοοτροπία χρειάζεται χρόνο για να εδραιωθεί και θα πρέπει να είναι ο στόχος μας για το επόμενο διάστημα προετοιμασίας μέχρι να ξεκινήσουμε τα προκριματικά του Euro. H ομάδα βρίσκεται στο σωστό δρόμο και οι παίκτριές μας γνωρίζουν πλέον τις απαιτήσεις των αγώνων υψηλού επιπέδου. Είμαι αισιόδοξος για το μέλλον της Εθνικής Γυναικών».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο