fbpx

Πέθανε ο παγκόσμιος Πελέ

Πέθανε ο παγκόσμιος Πελέ

Θρήνος στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο, ο μεγάλος Πελέ άφησε την τελευταία του πνοή σε ηλικία 82 ετών.

Ο Πελέ διαγνώστηκε με καρκίνο του παχέος εντέρου τον Σεπτέμβριο του 2021 και τους τελευταίους μήνες ακολουθούσε ειδικές θεραπείες, για να ξεπεράσει το συγκεκριμένο πρόβλημα. Κατά τη διάρκεια των θεραπειών ο Πελέ είχε νοσήσει με κορωνοϊό, κάτι που είχε επιβαρύνει την υγεία του. Οι χημειοθεραπείες δεν είχαν αποτέλεσμα και το τελευταίο διάστημα, η κατάστασή του είχε επιδεινωθεί.

Αναγκάστηκε να μπει εσπευσμένα στο νοσοκομείο «Άλμπερτ Αϊστάιν», στις 29 Νοεμβρίου, με λοίμωξη του αναπνευστικού. Μετά τις απαραίτητες εξετάσεις, οι γιατροί διαπίστωσαν πως έχει γίνει μετάσταση του καρκίνου στα νεφρά και πως ο θρύλος του παγκοσμίου ποδοσφαίρου ταλαιπωρούνταν πλέον από καρδιακή δυσλειτουργία. Μετά τη συγκεκριμένη εξέλιξη, οι γιατροί αποφάσισαν να σταματήσουν τη θεραπεία και να προσπαθήσουν να βελτιώσουν την καθημερινότητά του, για όσο διάστημα θα παρέμενε στη ζωή.

Αμέσως ενημερώθηκε η οικογένειά του, η οποία έσπευσε να περάσει μαζί τους τις τελευταίες ου ημέρες και μαζί γιόρτασαν τα Χριστούγεννα, μέσα στο νοσοκομείο. Η κόρη του, Κέλι Νασιμέντο είχε προαναγγείλει το πρωί της Πέμπτης τα δυσάρεστα, μέσω ποσταρίσματος στο Instagram. Λίγες ώρες αργότερα, ανακοινώθηκε πως ο Πελέ «έφυγε» από τη ζωή σε ηλικία 82 ετών, «βυθίζοντας» στη λύπη τη Βραζιλία και το παγκόσμιο ποδόσφαιρο.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο