fbpx

Το Μουντιάλ κυριάρχησε στην μάχη της τηλεθέασης για το 2022!

Το Μουντιάλ κυριάρχησε στην μάχη της τηλεθέασης για το 2022!

Tα υψηλότερα νούμερα τηλεθέασης για το 2022 έδωσε τη δημοσιότητα η AGB Nielsen και ομολογουμένως προκάλεσε αίσθηση η πρώτη πεντάδα της λίστας, καθώς σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία της εταιρίας, σε αυτή περιλαμβάνονται τέσσερα αθλητικά γεγονότα και ο τελικός της Eurovision!

Τι κι αν είχαμε πανδημία, εμβολιασμούς; Τι κι αν το 2022 είχαμε τη στρατιωτική εισβολή της Ρωσίας στην Ουκρανία σε έναν πόλεμο που κρατάει ακόμα; Τι κι αν η Ευρώπη «καίγεται» από την μάχη για το φυσικό αέριο και η Ελλάδα (όπως όλες οι χώρες) έχει ξεπαγιάσει αφού φυσικό αέριο και πετρέλαιο έχουν φτάσει σε δυσθεώρητα για τα νοικοκυριά ύψη; Τι κι αν η ακρίβεια πνίγει τον Ελληνα; Τι κι αν η χώρα βουλιάζει στα σκάνδαλα και στην ανομία;

Ο Ελληνας έχει «μπουκώσει» από όλα αυτά, έχει κουραστεί, θέλει να ξεφύγει όσο μπορεί, να ξεχαστεί έστω κι λίγο από τα δεκάδες προβλήματα – κυρίως οικονομικά- που τον πνίγουν και ψάχνει διέξοδο. Που θα τη βρει; Στη τηλεόραση! Όχι βλέποντας δελτία ειδήσεων, Σασμό ή κάποιο άλλο σίριαλ. Ούτε θέλει να ακούει για πολιτική, οικονομία, χρηματιστήρια, πολέμους και για τα καλάθια του νοικοκυριού. Δεν αντέχει άλλο. Διψάει για διασκέδαση, για χαλάρωμα, για κάτι πιο ανάλαφρο, για άλλες συγκινήσεις, Και τα στοιχεία που ήρθαν στη δημοσιότητα έστειλαν ένα πολύ δυνατό μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι δεν πάει άλλο…

Τι είδαν λοιπόν οι περισσότεροι τηλεθεατές από τα σπίτια τους, το 2022; Τέσσερα αθλητικά γεγονότα και την Eurovision! Αυτά κυριάρχησαν στα ενδιαφέροντα τους. Γιατί είχαν ανάγκη να χαλαρώσουν, αφήνοντας την άκρη την σκληρή πραγματικότητα.

Και τι προτίμησε το τηλεοπτικό κοινό; Ανέδειξε πρώτον σε τηλεθέαση τον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου στο Κατάρ! Ακολούθησε ο νοκ άουτ αγώνας της εθνικής μπάσκετ στο Eurobasket με τη διοργανώτρια Γερμανία και στην 3η θέση βρέθηκε ο τελικός της Eurovision. Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν, δύο ακόμα παιχνίδια από το Μουντιάλ του Κατάρ! Το ευρωπαϊκό ντέρμπι Γαλλίας – Αγγλίας και ο ημιτελικός Γαλλίας – Μαρόκου. Πιο αναλυτικά:

1. Ο τελικός του Μουντιάλ, Αργεντινή – Γαλλία: Η μονομαχία Ν. Αμερικής-Ευρώπης ή του Λιονέλ Μέσι με τον Κίλιαν Εμπαπέ, αναδείχθηκε σε κορυφαίο τηλεοπτικό γεγονός της χρονιάς που φεύγει. Η αναμέτρηση του παγκοσμίου Κυπέλλου, εκτίναξε την τηλεθέαση και οι μετρήσεις της AGB στις 18 Δεκεμβρίου την ώρα μετάδοσης του αγώνα από τον AΝΤ1 έδειξαν μέσο όρο 62,8% και συνολικά 2.702.000 τηλεθεατές!

2.Προημιτελικός Eurobasket, Ελλάδα – Γερμανία: Με τον Γιάννη Αντετοκούνμπο να μαγνητίζει το ενδιαφέρον των Ελλήνων φιλάθλων και μη, λογικό ήταν η πορεία της εθνικής στον Eurobasket να αποκτήσει μεγάλο ενδιαφέρον, καθώς οι προσδοκίες ήταν ακόμα μεγαλύτερες. Ετσι ο προημιτελικός που στοίχισε τον αποκλεισμό της Εθνικής από τη διοργάνωση, απέναντι στη διοργανώτρια Γερμανία στις 13 Σεπτεμβρίου, συγκέντρωσε 2.198.000 τηλεθεατές και ποσοστό τηλεθέασης 51,2% για την ΕΡΤ.

3. Eurovision: Η δεύτερη συνεχόμενη παρουσία της Ελλάδας στην τελική 10άδα του διαγωνισμού έδωσαν στην ΕΡΤ ποσοστό 52,2% το βράδυ του τελικού της 14ης Μαίου, όπου τον παρακολούθησαν 1.955.000 τηλεθεατές.

4. Προημιτελικός Μουντιάλ, Γαλλία – Αγγλία: Μετά τον τελικό της διοργάνωσης, ένας ακόμη αγώνας του Παγκοσμίου Κυπέλλου, μονοπώλησε το ενδιαφέρον των τηλεθεατών. Ο προημιτελικός Γαλλίας – Αγγλίας 2-1, στις 10 Δεκεμβρίου σύμφωνα με την AGB έδειξε ποσοστό 41,1% για τον ΑΝΤ1 και 1.865.000 τηλεθεατές.

5. Ημιτελικός Μουντιάλ, Γαλλία – Μαρόκο: Η κόντρα του φαβορί (Γαλλία) με την ομάδα έκπληξη της διοργάνωσης (Μαρόκο) στις 14 Δεκεμβρίου, πέρα από την πρόκριση των Γάλλων (2-0) εκτόξευσε και τον ΑΝΤ1 αφού τον ημιτελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου, παρακολούθησαν 1.792.000 τηλεθεατές, δηλαδή ποσοστό 37%.

Ποιος είπε ότι το παγκόσμιο ποδόσφαιρο και 22 μαντράχαλοι που κλωτσούν μια μπάλα, δεν συγκινούν ακόμα περισσότερο τον πλανήτη;

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο