fbpx

Ο Μπενζεμά δεν έχει ανάγκη τη Γαλλία και την «έγραψε» στον επίδεσμο του

Ο Μπενζεμά δεν έχει ανάγκη τη Γαλλία και την «έγραψε» στον επίδεσμο του

Ήταν 28 Μαρτίου το 2007, όταν ένας 20χρονος εν ονόματι Καρίμ Μπενζεμά, έκανε το ντεμπούτο του με την την Εθνική ομάδα της Γαλλίας στο φιλικό κόντρα στην Αυστρία και συστήθηκε στο κοινό με γκολ, το οποίο ήταν και το νικητήριο της αναμέτρησης.

Απο εκεί και πέρα ο τότε επιθετικός της Λυών και εν συνεχεία της Ρεάλ Μαδρίτης πήρε μια μόνιμη θέση στις αποστολές της Εθνικής Γαλλίας έως το 2015, όταν η ομοσπονδία της χώρας τον άφησε εκτός μέχρι να ξεκαθαρίσει το σκάνδαλο για το sex tape, στο οποίο εμπλεκόταν μαζί με τον Βαλμπουενά.

Χρειάστηκαν έξι ολόκληρα χρόνια και πολλές αμφισβητήσεις ώστε ο Καρίμ να επιστρέψει στην Εθνική της χώρας του. Μάλιστα λίγο πριν βρεθεί στο Euro 2020, πολλοί ήταν εκείνοι που είχαν προβάλει αντίσταση για τον παίκτη. Ωστόσο κλήθηκε στην αποστολή και απέδειξε πως δεν βρίσκεται τυχαία τόσα χρόνια στο κορυφαίο επίπεδο με τη Ρεάλ Μαδρίτης. Ο “τρομοκράτης” καταφέρνει να σημειώσει 4 γκολ στη διοργάνωση αποδεικνύοντας πως κακώς το κοινό τον αμφισβητούσε και πολλοί συμπαίκτες του επίσης.

Σειρά παίρνει το UEFA Nations League, με τον ίδιο να σκοράρει από ένα γκολ στον ημιτελικό και στον τελικό αντίστοιχα, δίνοντας το τρόπαιο στη χώρα του. Το μοναδικό που κατέκτησε με την Εθνική Ανδρών της Γαλλίας.

Η ευκαιρία του Κατάρ, η ατυχία και το άδοξο φινάλε:

Πιο ώριμος από ποτέ στα 35 του, έχοντας μια χρυσή μπάλα στην κατοχή του (και 5 Champions League με την Ρεάλ), καλείται να υπερασπιστεί τον τίτλο της παγκόσμιας πρωταθλήτριας για τη Γαλλία, αν και ο ίδιος το 2018 δεν ήταν στην ομάδα που ανέβηκε στο πιο ψηλό σκαλί του κόσμου. Ήθελε όσο τίποτα να βρεθεί στο Κατάρ και να δείξει σε όλους πως δεν είναι τυχαία εκεί. Ένας τραυματισμός όμως στην προπόνηση της Γαλλίας λίγες ημέρες πριν ξεκινήσει η διοργάνωση, του στέρησε το όνειρο.

Ο Γάλλος στράικερ, αποχωρεί από το Κατάρ, αφήνοντας μάλιστα αιχμές πως η ομάδα δεν του φέρθηκε σωστά. Οι Τρικολόρ, φτάνουν στον τελικό του Παγκοσμίου Κυπέλλου και ο ίδιος δεν είναι εκεί να βοηθήσει με τον τρόπο του. Η Αργεντινή καταφέρνει να πάρει το Μουντιάλ στα πέναλτι και τα υπόλοιπα είναι ιστορία.

Δεν πέρασαν ούτε 24ωρες από όταν η Γαλλία έχασε τον τίτλο της Παγκόσμιας Πρωταθλήτριας και ο Καρίμ αποφάσισε να ανακοινώσει την απόσυρση του από την εθνική ομάδα της χώρας του. Έτσι ξαφνικά, όπως βρέθηκε εκεί , έτσι εκδιώχθηκε από εκεί. Χωρίς φανφάρες και ντόρο.

Ο Καρίμ, όλα αυτά τα χρόνια, κατηγορήθηκε για πολλά. Ότι είναι ανώριμος, ότι δεν τραγουδάει τον εθνικό ύμνο της χώρας του, κάτι που δεν έκαναν ούτε ο Ζιντάν, ούτε ο Πλατινί, αλλά μόνο από τον Μπενζεμά είχαν παράπονο οι Γάλλοι.  Τον αποκάλεσαν τρομοκράτη εξ αιτίας του αξύριστου λουκ που είχε, τον είπαν ασεβή και αδιάφορο. Είπαν πως είναι υπερεκτιμημένος ως επιθετικός και ότι με τη Γαλλία δεν μπορεί να καταφέρει κάτι και άλλα πολλά τα οποία σκοπό είχαν να του μειώσουν την αξία.

Με την Εθνική Γαλλίας, μέτρησε 97 συμμετοχές, σημείωσε 37 γκολ και μοίρασε 20 ασίστ. Το τέλος ήρθε απότομα και άδικα. Οι συμμετοχές θα μπορούσαν να ήταν πολύ περισσότερες και φυσικά τα γκολ ακόμη πιο πολλά. Ελέω του σκανδάλου και της εμπάθειας προς το πρόσωπο του, ο Καρίμ έμεινε σε αυτά τα στατιστικά.

Ένας παίκτης που έχει πάρει ότι μπορεί να πάρει παίζοντας σε Γαλλία και Ισπανία:

Σε συλλογικό επίπεδο:

1 Ευρωπαϊκό Κ17 με την Γαλλία
4 Πρωταθλήματα Γαλλίας
1 Κύπελλο  Γαλλίας
4 Σούπερ Καπ Γαλλίας
5 Τσάμπιονς Λιγκ
4 Πρωταθλήματα Ισπανίας
2 Κύπελλα Ισπανίας
4 ΟΥΕΦΑ Σούπερ Καπ
4 ΦΙΦΑ Παγκόσμια Κύπελλα Συλλόγων
1 Πρωτάθλημα Εθνών με την Γαλλία

Σε ατομικό επίπεδο:
4 Φορές: Καλύτερος Γάλλος ποδοσφαιριστής
7 Φορές: Κορυφαίος παίκτης του πρωταθλήματος (1 Γαλλίας και 6 Ισπανίας)
5 Φορές: Κορυφαίος σκόρερ (1 Κύπελλο Γαλλίας, 1 Πρωτάθλημα Γαλλίας, 3 Πρωτάθλημα Ισπανίας)
1 Χρυσή Μπάλα
1 φορά: Κορυφαίος παίκτης στην Ευρώπη

Καρίμ Μπενζεμά

Ο Καρίμ Μπενζεμά, πρωταγωνιστεί επί 15 συναπτά έτη από την πρώτη του χρονιά στην Λυών έως τώρα στη Ρεάλ Μαδρίτης. Έχει αποδείξει την αξία του και έχει ακυρώσει τα όσα αρνητικά ακούγονται για εκείνον. Οι επιδόσεις του με τη Λυών και τη Ρεάλ τον έχουν συμπεριλάβει στη λίστα με τους κορυφαίους στράικερ της γενιάς του. Φοράει τον επίδεσμο του στο χέρι, σκοράρει κατά ριπάς και σηκώνει τρόπαια με τη “Βασίλισσα”.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο