fbpx

Super League: Επιστροφή στη δράση με χριστουγεννιάτικα όνειρα

Super League: Επιστροφή στη δράση με χριστουγεννιάτικα όνειρα

Επιστροφή στα καθ’ ημάς λοιπόν με τη Σούπερ Λίγκα να επιστρέφει στη δράση τέσσερις μέρες πριν τις γιορτές, με τους Ελληνες οπαδούς να περιμένουν…. Χριστουγεννιάτικα δώρα από τις ομάδες τους. Και σίγουρα η προσμονή αλλά και η περιέργεια όλων μεγάλη. Προσμονή για κάτι καλύτερο, περιέργεια για να δουν αν η διακοπή ενός μήνα έκανε καλό στις ομάδες τους ή τους έβγαλε εκτός ρυθμού…

Στον Παναθηναϊκό σίγουρα μετρούσαν ώρες να ξαναδούν την ομάδα τους στο χορτάρι με τη προσμονή της κατάκτησης του πρωταθλήματος μετά από 12 χρόνια να χτυπάει… κόκκινο. Το δείγμα γραφής τόσο από την προετοιμασία στη Κύπρο όσο και από το ματς Κυπέλλου με τον Βόλο, έδειξε ότι οι «πράσινοι» ξεκινούν από εκεί που σταμάτησαν. Στον ίδιο ρυθμό, με την ίδια εικόνα και σοβαρότητα.

Στην δεύτερη της βαθμολογίας ΑΕΚ αγωνιούν να δουν με τη φανέλα της ομάδας από την Πρωτοχρονιά και μετά, τον εντυπωσιακό Μπρούνο Φερνάντες που αποκτήθηκε από τον Βόλο και να θαυμάσουν τη δουλειά του Ματίας Αλμέιδα, που έπαιξε σίγουρα στον πρώτο γύρο το καλύτερο ποδόσφαιρο από όλους. Ερωτηματικό εδώ, τι θα κάνει η Ενωση χωρίς τον κινητήριο μοχλό της τον Γκατσίνοβιτς που χειρουργήθηκε στους κοιλιακού και θα μείνει 1-1,5 μήνα εκτός δράσης.

Στον ΠΑΟΚ, αφού αποθέωσαν τις καταπληκτικές εμφανίσεις του Ζίβκοβιτς στο Μουντιάλ με τη φανέλα της Σερβίας, θέλουν να δουν «γούστα» και από τους υπόλοιπους άσους της ομάδας με καλύτερες εμφανίσεις από εκείνες του Α’ γύρου.

Στον Ολυμπιακό οι οπαδοί του περιμένουν πως και πως την… ανάσταση της ομάδας μετά τη προετοιμασία της στην Ισπανία. Αφού αποθέωσαν τον Ιν Μπομ Χουάνγκ για τις εντυπωσιακές εμφανίσεις του στο Μουντιάλ με τη Νότιο Κορέα, πήραν μια μικρή γεύση στο ματς Κυπέλλου με τον Ατρόμητο όπου οι «ερυθρόλευκοι» ήταν εντυπωσιακοί και εμφανώς βελτιωμένοι, δηλαδή δεν είχαν την παραμικρή σχέση με την ομάδα που είδαμε στον πρώτο γύρο και περιμένουν την τελική αντεπίθεση της προκειμένου να καλυφθεί η μεγάλη απόσταση των 12 βαθμών από την κορυφή.

Ο Αρης ξεκίνησε εντυπωσιακά τις υποχρεώσεις του με νίκη-ανατροπή στο Κύπελλο εκτός έδρας επί του Λεβαδειακού, όμως θα χρειαστεί διάρκεια στην καλή απόδοση και μπορεί να το πετύχει λόγω ποιότητας και ταλέντου. Και σε αυτά τα δύο ποντάρουν οι φίλοι του.

Αυτά σε ο,τι αφορά στο Big-5, γιατί και οι μικρομεσαίοι έχουν τα δικά τους όνειρα και τους δικούς τους στόχους.

Ο 5ος της βαθμολογίας Βόλος, δεν ξεκίνησε καλά στο Κύπελλο και σχεδόν αποκλείστηκε από το πρώτο παιχνίδι (3-0 από τον Παναθηναϊκό) όμως ο μεγάλος του στόχος, είναι να μπει στα πλέι οφ του πρωταθλήματος και να διεκδικήσει ένα από τα τέσσερα ευρωπαϊκά εισιτήρια..

Ο Παναιτωλικός που έχει τον ίδιο στόχο με τους Βολιώτες, έχει χάσει σημαντικό έδαφος και βρίσκεται 8 βαθμούς πίσω του (και 5 πίσω από τον Αρη), πράγμα που σημαίνει ότι θα αναζητήσει ένα θαύμα για να προλάβει σε 13 μόλις παιχνίδια να προσπεράσει…

Ατρόμητος και Αστέρας θα κοιτάξουν να βελτιωθούν όσο μπορούν αλλά όλα δείχνουν πως ούτε θα διεκδικήσουν είσοδο στην πρώτη εξάδα ούτε θα κινδυνεύσουν.

Από εκεί και κάτω ξεκινάει η μάχη της παραμονής με πέντε ομάδες να παίζουν τα ρέστα τους για την αποφυγή του υποβιβασμού. Η απόσταση που τις χωρίζει είναι μόλις τρεις βαθμοί: ΟΦΗ 10, Λαμία και ΠΑΣ από 9, Λεβαδειακός και Ιωνικός από 7. Και όποιος αντέξει….

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο