fbpx

Αργεντινή: Πανζουρλισμός στο Μπουένος Άιρες (vid)

Αργεντινή: Πανζουρλισμός στο Μπουένος Άιρες (vid)

Εκατομμύρια Αργεντινοί ξεχύθηκαν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες, για να γιορτάσουν μαζί με τους παίκτες και το τεχνικό επιτελείο την κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Το γεγονός πως η κυβέρνηση αποφάσισε να κηρύξει την ημέρα εθνική αργία, έδωσε τη δυνατότητα στους Αργεντινούς να ξενυχτίσουν περιμένοντας την αποστολή. Καθ’ όλη τη διαδρομή του ανοιχτού πούλμαν της «αλμπισελέστε», οι φίλαθλοι αποθέωναν την ομάδα του Λιονέλ Σκαλόνι.

Παρά το ξενύχτι, οι φίλαθλοι παρέμειναν στους δρόμους και συγκεντρώνονταν στον Οβελίσκο, όπου θα γίνονταν η γιορτή για την κατάκτηση του τροπαίου. Οι αρχές υπολογίζουν πως περίπου τέσσερα εκατομμύρια κόσμου βρίσκονταν στους δρόμους του Μπουένος Άιρες γιορτάζοντας την επιτυχία της εθνικής ομάδας της χώρας. Αυτό διέκοψε την κυκλοφορία στους κεντρικούς δρόμους, ενώ δε λειτούργησαν το μετρό και τα λεωφορεία.

Οι παίκτες και το τεχνικό επιτελείο πανηγύριζαν με τους φιλάθλους, ενώ δεν έλειψε το τρολάρισμα στον Κιλιάν Εμπαπέ από τον Εμιλιάνο Μαρτίνες, ο οποίος είχε τοποθετήσει το πρόσωπο του Γάλλου επιθετικού σε μια κούκλα μωρού.

Δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα, καθώς πολλοί φίλαθλοι προσπαθούσαν να πηδήξουν από γέφυρες στο πούλμαν της αποστολής.

Από ένα σημείο και μετά, το πούλμαν της αποστολής δεν μπορούσε να προχωρήσει και χρειάστηκε τρεις ώρες για να κάνει απόσταση δώδεκα χιλιομέτρων. Η ομοσπονδία της χώρας επιστράτευσε ελικόπτερα, για να πάρει τους παίκτες και να τους μεταφέρει στο προπονητικό κέντρο της ομάδας. Εκεί θα ξεκινήσει η φιέστα για την κατάκτηση του τίτλου.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο