fbpx

Αντρέας Μπρέμε: «Πιο… κοντά στον τίτλο η Αργεντινή»

Αντρέας Μπρέμε: «Πιο… κοντά στον τίτλο η Αργεντινή»

Ρώμη 8 Ιουλίου 1990: 85ο λεπτό, ο Αντρέας Μπρέμε νικάει τον Σέρχιο Γκοϊκοετσέα από το σημείο του πέναλτι και… στέλνει την Δυτική -τότε- Γερμανία στην κορυφή του κόσμου.

Ο άνθρωπος που στέρησε από την Αργεντινή του Ντιέγκο Αρμάντο Μαραντόνα, έναν δεύτερο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο, το τρίτο της αστέρι, το οποίο πάντως η «Αλπισελέστε» έχει την ευκαιρία να διεκδικήσει σήμερα (18/12-17:00) στον Κατάρ απέναντι στη Γαλλία.

Τριάντα δύο χρόνια και -σχεδόν- πέντε μήνες μετά ο -62χρονος-πλέον- Αντρέας-«Άντι»-Μπρέμε μιλάει στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων (ΑΠΕ-ΜΠΕ).

Για εκείνο το πέναλτι, τον τελικό της Λουσάιλ, δίνοντας τα προγνωστικά του, τον Λιονέλ Μέσι και τον Κιλιάν Μπαπέ, την Γερμανία, αλλά και το Μουντιάλ στο Κατάρ.

«Είναι δύσκολο να ξεχωρίσεις φαβορί σε έναν τελικό. Δεν υπάρχουν», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, παίρνοντας δευτερόλεπτα για σκέψη, πριν συνεχίσει: «Όμως θα έλεγα ότι η Αργεντινή για τη δυναμική που έχει, το πάθος, τον ενθουσιασμό, την… πείνα είναι πιο κοντά στον τίτλο».

Ένας τελικός Αργεντινής-Γαλλίας, αλλά και ένα ξεχωριστό παιχνίδι ανάμεσα στον Λιονέλ Μέσι και τον Κιλιάν Μπαπέ. Ο Αργεντινός, στο τελευταίο του Μουντιάλ, θέλει τον τίτλο που του λείπει κερδίζοντας μία θέση στην… ποδοσφαιρική αιωνιότητα, ο Γάλλος στην προσπάθεια για ένα δεύτερο συνεχόμενο παγκόσμιο τίτλο, μεγαλώνοντας τον δικό του θρύλο.

«Είναι οι δύο καλύτεροι παίκτες στον κόσμο, ο Μέσι στα 35 του, ο Μπαπέ πολύ πιο νέος. Όμως είναι κυρίως ένας αγώνας Αργεντινής-Γαλλίας, ένα παιχνίδι που κρίνεται στις λεπτομέρειες. Για κάθε επαγγελματία είναι το καλύτερο πράγμα να είναι μέρος ενός Παγκόσμιου Κυπέλλου», τόνισε ο Αντρέας Μπρέμε, ο οποίος αν και πιο συχνά αμυντικός, έδειξε εξαιρετική ικανότητα στο να βγαίνει μπροστά και να σκοράρει σε όλη τη διάρκεια της καριέρας του, κάτι που αποδεικνύεται από το γεγονός ότι σκόραρε σε κάθε σύλλογο που αγωνίστηκε, καθώς και στην εθνική Γερμανίας.

Η Γερμανία αποκλείστηκε, όπως και στη Ρωσία το 2018, στη φάση των ομίλων, μένοντας πίσω από Ιαπωνία και Ισπανία στο 5ο γκρουπ.

«Η Γερμανία δεν έπαιξε καλά, δεν μου άρεσε. Και αποκλείστηκε», πρόσθεσε.

«Δεν μου άρεσε το Μουντιάλ», είπε στη συνέχεια, αν και παραδέχθηκε ότι παρακολούθησε λίγο λίγο το κορυφαίο τουρνουά στον Κατάρ, χωρίς να μπει στον… κόπο να ταξιδέψει μέχρι το κράτος του Κόλπου.

«Όχι δεν πήγα και είδα λίγους αγώνες, αλλά από την εικόνα που σχημάτισα, μπορώ να πω ότι δεν με ικανοποίησε. Επίσης ένα Μουντιάλ χωρίς την Ιταλία, δεν είναι ένα όμορφο Μουντιάλ. Λυπάμαι που ήταν είναι εκεί οι Ιταλοί. Μιλάω περισσότερο ιταλικά παρά γερμανικά κάθε μέρα. Πόνεσε η καρδιά μου που έλειπε η Ιταλία», τόνισε ο Αντρέας Μπρέμε.

Οι συζητήσεις σχετικά με τη διοργάνωση από το Κατάρ του 22ου Παγκοσμίου Κυπέλλου, πολλές. Έγιναν, γίνονται και θα εξακολουθήσουν να γίνονται μετά το τελευταίο σφύριγμα του Σιμόν Μαρτσίνιακ, στον αυριανό τελικό στη Λουσάιλ.

«Αποφάσισαν το Μουντιάλ να πάει στο Κατάρ και πήγε στο Κατάρ. Αυτό είναι όλο. Τι άλλο να πούμε τώρα που τελειώνει το Μουντιάλ; Η ατμόσφαιρα στη Γερμανία ήταν πολύ διαφορετική από αυτή σε ένα καλοκαιρινό Παγκόσμιο Κύπελλο. Μπορείτε να το δείτε παντού. Πρέπει να κατηγορήσετε τους ανθρώπους που ψήφισαν το Κατάρ στη FIFA. Είναι πάνω από 60 βαθμούς εκεί το καλοκαίρι και αυτό ήταν το πρώτο από τα λίγα προβλήματα. Είναι ατυχές για όλους να παίζουν αυτό το Παγκόσμιο Κύπελλο τον Νοέμβριο/Δεκέμβριο. Δεν υπήρχε ευφορία. Αυτό είναι κρίμα», είπε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ o Αντρέας Μπρέμε, τον οποίο ο Λόταρ Ματέους -με πέντε συμμετοχές σε Μουντιάλ-, έχει χαρακτηρίσει- σε συνέντευξή του ως τον καλύτερο παίκτη με τον οποίο αγωνίστηκε.

Σημείο αναφοράς στον τελικό της Ρώμης στο Μουντιάλ του 1990, δεν θα μπορούσε να λείψει από την συζήτησή μας, η αναφορά της βραδιάς εκείνης, της 8ης Ιουλίου, και το πέναλτι που υπέδειξε ο Μεξικανός Εντγκάρδο Κοντεσάλ και εκτέλεσε εύστοχα (85΄) ο Αντρέας Μπρέμε, ένας από τους καλύτερους αριστερούς μπακ της γενιάς του. Και μάλιστα με το δεξί του πόδι.

Είναι άλλωστε σίγουρα γνωστή η πιο χαρακτηριστική ικανότητα του Μπρέμε ότι ήταν ένας από τους λίγους παίκτες στον κόσμο που μπορούσε να παίξει και με τα δύο πόδια εξίσου καλά. Μία ικανότητά του που έκανε τον προπονητή της εθνικής ομάδας το 1990, Φραντς Μπεκενμπάουερ, να δηλώσει: «Γνωρίζω τον Άντι 20 χρόνια και ακόμα δεν ξέρω αν είναι δεξιός ή αριστερός».

Αν και ήταν αριστεροπόδαρος, πιστεύεται ότι ο Μπερέμε ένιωθε ότι το δεξί του πόδι ήταν στην πραγματικότητα πιο ακριβές από το αριστερό του.

«Πάντα θυμάμαι το γκολ στον τελικό με την Αργεντινή. Ποτέ δεν είχαμε μια πρώτη επιλογή για τις εκτελέσεις πέναλτι. Ήμουν εγώ, ο Φέλερ και ο Ματέους, και συνήθως μιλούσαμε μεταξύ μας, ανάλογα με το ποιος ένιωθε καλύτερα. Μπορεί να εκπλήξει τον κόσμο, αλλά δεν ήμουν καθόλου νευρικός καθώς έτρεξα… », θυμηθηκε ο Μπρέμε που ολοκλήρωσε τη σπουδαία καριέρα του στα 38 του χρόνια με την Καϊζερσλάουτερν το 1998, την ομάδα με την οποία ξεκίνησε το 1981.

«Πάντα με παίρνουν στο τηλέφωνο τέτοιες ημέρες. Η Αργεντινή είχε κερδίσει πριν από τέσσερα χρόνια στο Μεξικό, και τότε ήταν η σειρά μας», θα πει λίγο πριν κλείσουμε το τηλέφωνο, περιμένοντας σε λίγες ώρες την παγκόσμια πρωταθλήτρια να ανέβει στο ψηλότερο σκαλοπάτι του βάθρου στο Κατάρ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο