fbpx

Κύπελλο Ελλάδας: Εντυπωσιακός ο Ολυμπιακός 4-1 τον Ατρόμητο

Κύπελλο Ελλάδας: Εντυπωσιακός ο Ολυμπιακός 4-1 τον Ατρόμητο

Εντυπωσιακά αλλαγμένος προς το καλύτερο, ειδικά στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός συνέτριψε 4-1 τον Ατρόμητο στο «Καραϊσκάκη», στον πρώτο αγώνα των δύο ομάδων για τη φάση των 16» του Κυπέλλου Ελλάδας.

Θυμίζουμε ότι ο νικητής του ζευγαριού διασταυρώνεται με το ζευγάρι Άρης – Λεβαδειακός. Οι ρεβάνς δεν έχουν οριστεί, όμως θα διεξαχθούν το τριήμερο 10-11-12 Ιανουαρίου.

Οι δυο ομάδες ξεκίνησαν φουριόζες το παιχνίδι εκμεταλλευόμενες το γεγονός ότι είχαν απέναντι τους χαλαρές άμυνες και είναι χαρακτηριστικό ότι μέχρι το 11’ το σκορ ήταν 1-1, ενώ είχαν χαθεί και τρεις μεγάλες ευκαιρίες. Ο Φορτούνης έχασε την πρώτη μεγάλη ευκαιρία στο 2’ με σουτ μόλις άουτ, ο Ρομπάιγ στο 5’ από μπαλιά του Κεσχρίντα σε κενή εστία πλάσαρε άουτ και στο 6’ ο Μπακαμπού δεν πρόλαβε να εκτελέσει και τον έκοψαν οι αμυντικοί.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ 2022-2023 / ΟΣΦΠ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (KLODIAN LATO / EUROKINISSI)

Τελικά στο 7’ από πάσα του Εμβιλά ο Μπιέλ με σουτ από το ύψος της μεγάλης περιοχής άνοιξε το σκορ (1-0). Όμως ο Ατρόμητος αντέδρασε γρήγορα και στο 11’ από φάουλ-σέντρα του Ρομπάιγ ο Κιάρτανσον πιο ψηλά από όλους ισοφάρισε 1-1. Στη συνέχεια υπήρξε πεντάλεπτη διακοπή λόγω προβλήματος στην ηλεκτροδότηση του γηπέδου αλλά αυτό δεν εμπόδισε τις δύο ομάδες να παίξουν ελεύθερο ποδόσφαιρο και να προσφέρουν θέαμα στον κόσμο με τις επιθέσεις να πετούν φωτιές απέναντι σε κακές αμυντικές λειτουργίες.

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ 2022-2023 / ΟΣΦΠ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)

Μεγαλύτερες ευκαιρίες ήταν, για του φιλοξενούμενους στο 30’ με το πλασέ του Ρομπάιγ να σώζει ο Τζολάκης, στο 40’ ο Μπακαμπού από κοντά με κεφαλιά έστειλε την μπάλα άουτ σπαταλώντας μια ακόμη ευκαιρία και στο 42’ ο Ρομπάιγ βγήκε πάλι τετ α τετ με τον Τζολάκη, προσπάθησε να τον κρεμάσει ο γκολκίπερ του Ολυμπιακού έσωσε και στην επιστροφή ο Κιάρτανσον σούταρε προς την κενή εστία αλλά έσωσε ο Βρουσάι.

Στο β’ μέρος ο Ολυμπιακός συνέχισε το επιθετικό του κρεσέντο και το 49’ με βολίδα εκτός περιοχής ο Μαρσέλο έγραψε το 2-1 σημειώνοντας το πρώτο του γκολ με τα «ερυθρόλευκα». Οι γηπεδούχοι επέμειναν και για τρίτο γκολ αλλά ο Μπακαμπού συνέχισε να χάνει ευκαιρίες ενώ του ακυρώθηκε (σωστά) και γκολ για οφσάιντ του Γκάρι Ροντρίγκες.

Τελικά το γκολ πέτυχε με σουτ ο Ελ Αραμπί στο 63’ τρία λεπτά μετά την είσοδο του στο παιχνίδι στη θέση του Μπακαμπού. Και στο 66’ ο μεγάλος Μαρσέλο σημείωσε το 4-1 με ένα ακόμα ομορφότερο γκολ με ατομική προσπάθεια, κοντρόλ στη κίνηση και σουτ πριν η μπάλα σκάσει κάτω από πλάγια θέση, μέσα σε αποθέωση…

ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΛΛΑΔΟΣ 2022-2023 / ΟΣΦΠ – ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ (ΣΤΕΛΙΟΣ ΣΤΕΦΑΝΟΥ / EUROKINISSI)

Μετά το 70’ ο Ολυμπιακός έριξε τον ρυθμό με τον Ατρόμητο πλέον να μη βρίσκει χώρους για αντεπιθέσεις και να απειλεί για πρώτη φορά στο 80’ με κεφαλιά του Ντε Μποκ μόλις άουτ. Οι «ερυθρόλευκοι» πάντως έχασαν στο φινάλε κι άλλα γκολ με τους Χάμες και Γκάρι Ροντρίγκες για μεγαλύτερο σκορ…

Ο διαιτητής Φωτιάς «κιτρίνισε» τον Κασάμι.

ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ: Τζολάκης, Βρουσάι, Ρέτσος, Ντόι, Μαρσέλο (68’ Ρέαμπτσιουκ), Εμβιλά, Κασάμι (60’ Σαμασέκου), Καμαρά (46’ Γκ. Ροντρίγκες), Μπιέλ, Φορτούνης (70’ Χάμες), Μπακαμπού (60’ Ελ Αραμπί).

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Ντε Μποκ, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης, Γκονζάλες (75’ Οικονομίδης), Φριτζόνσον, Ροτάριου (75’ Τζοβάρας), Ρομπάιγ (67’ Κλωναρίδης), Κιάρτανσον (67’ Τζαβίδας).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο