fbpx

Γαλλία – Μαρόκο 2- 0: Οι Τρικολόρ πανέτοιμοι να υπερασπιστούν τον τίτλο τους απέναντι στην Αργεντινή

Γαλλία – Μαρόκο 2- 0: Οι Τρικολόρ πανέτοιμοι να υπερασπιστούν τον τίτλο τους απέναντι στην Αργεντινή

Η Γαλλία, χωρίς να δυσκολευτεί ιδιαίτερα, κατέβαλε στον ημιτελικό 2-0 την έκπληξη του τουρνουά, το Μαρόκο, και προκρίθηκε στον τελικό του Μουντιάλ που θα διεξαχθεί την Κυριακή. Μεγάλος της αντίπαλος η Αργεντινή του Λιονέλ Μέσι.

Η Γαλλία έπαιξε στον έβδομο ημιτελικό της σε Παγκόσμιο Κύπελλο. Αποκλείστηκε στους τρεις πρώτους (1958, 1982, 1986) και κέρδισε τους τελευταίους τέσσερις (1998, 2006, 2018, 2022).

Αήττητη

Η Γαλλία δεν έχει χάσει ποτέ αγώνα Παγκοσμίου Κυπέλλου όπου είχε το προβάδισμα στο φινάλε του πρώτου 45λέπτου, με τον απολογισμό της να είναι 26 νίκες και 1 ισοπαλία.

Οι παίκτες του Ουαλίντ Ρεγκραγκί μπήκαν στο παιχνίδι επιδιώκοντας να κυκλοφορήσουν την μπάλα, ωστόσο οι τρικολόρ στην πρώτη τους οργανωμένη επίθεση άνοιξαν το σκορ. Στο 5’ ο Βαράν με κάθετη πάσα τροφοδότησε τον Γκριεζμάν, αυτός βρήκε τον Εμπαπέ που δύο φορές δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση, η μπάλα κατέληξε στον Ερναντέζ, ο οποίος με βολ πλανέ από τη γωνία της μικρής περιοχής έστειλε την μπάλα στα δίκτυα (1-0).

Το γκολ του 25χρονου αριστερού μπακ στο 5′ είναι το γρηγορότερο που έχει πετύχει ομάδα σε ημιτελικό Μουντιάλ μετά από το 1958, όταν είχε σκοράρει τότε ο Βαβά με τη φανέλα της Βραζιλίας απέναντι στη Γαλλία στα πρώτα δύο λεπτά.

Το Μαρόκο ισορρόπησε το παιχνίδι και στο 10’ ο Γιορίς απέκρουσε δυνατό σουτ του Ουναχί.
Η Γαλλία είχε κλείσει τους διαδρόμους προς την εστία της και έψαχνε την κατάλληλη στιγμή για ένα νέο χτύπημα. Αυτό συνέβη στο 17΄, όμως η μπάλα δεν κατέληξε στα δίκτυα. Ο Κονατέ πέρασε βαθιά μπαλιά στον Ζιρού που με έναν κεραυνό «σημάδεψε» το δοκάρι του Μπόνο. Στη φάση του 17’ φάνηκε ότι ο αρχηγός του Μαρόκο, ο Σάις, αντιμετωπίζει πρόβλημα τραυματισμού και στο 21’ αντικαταστάθηκε από τον Αμαλάχ. Έτσι, μετά τον Αγκέρντ που είχε δηλωθεί στο ΦΑ του ημιτελικού, αλλά δεν μπόρεσε να αγωνιστεί, η αφρικανική ομάδα έχασε και το δεύτερο στόπερ της.

Στο 36΄ η Γαλλία έχασε νέα μεγάλη ευκαιρία. Ο Τσουαμενί πέρασε την μπάλα στον Εμπαπέ, αυτός βρέθηκε απέναντι από τον Μπόνο, τον πλάσαρε και σε πρώτο χρόνο έδιωξε ο Ντάρι. Ο Τσουαμενί ανέκτησε την μπάλα, την έστρωσε στον Ζιρού, ο οποίος με σουτ την έστειλε ελάχιστα άουτ.

Στο 40’ ο Γκριεζμάν εκτέλεσε κόρνερ, ο Βαράν πετάχτηκε στο πρώτο δοκάρι, αλλά έστειλε την μπάλα άουτ.

Δοκάρι

Στην εκπνοή του ημιχρόνου το Μαρόκο έχασε την πρώτη του σημαντική ευκαιρία. Ο Ζίγιεχ εκτέλεσε κόρνερ, ο Ζιρού απομάκρυνε την μπάλα και ο Ελ Γιαμίκ με ανάποδο ψαλίδι έστειλε την μπάλα στο δοκάρι. Ελάχιστα την είχε βρει ο Γιορίς και έτσι γλίτωσε την ομάδα του από την ισοφάριση.

Στο 49’ ο Γκριεζμάν πέρασε κάθετη πάσα στον Εμπαπέ, ο οποίος δεν πρόλαβε την μπάλα για να πλασάρει.

Τα «Λιοντάρια του Άτλαντα» πίεζαν για να φτάσουν στην ισοφάριση, όμως η Γαλλία αμυνόταν σωστά έχοντας σε πολύ καλή βραδιά τους Βαράν και Κονατέ. Ο 23χρονος στόπερ στο 53’ έκοψε τη σέντρα του Αλάχ πριν βάλει την προβολή ο Εν Νεσίρι.

Ο χρόνος κυλούσε και το Μαρόκο δεν μπορούσε να «τρυπήσει» το γαλλικό τείχος, ενώ και ο αντίπαλος του δεν έβγαζε αντεπιθέσεις.

Στο 74’ ο Τουράμ πέρασε την μπάλα μέσα στην περιοχή στον Φοφανά, ο οποίος έκανε κακό τελείωμα.

Πρώτη επαφή

Η Γαλλία σφράγισε την πρόκριση στο 79’. Ο Εμπαπέ έκανε εξαιρετική ατομική προσπάθεια ανάμεσα σε τέσσερις αντιπάλους, σούταρε με την μπάλα να φτάνει στον Κόλο Μουανί, ο οποίος σκόραρε σε κενή εστία (2-0). Ο 24χρονος επιθετικός πέτυχε γκολ στην πρώτη του επαφή με την μπάλα.

Στο 94’ ο Κουντέ έδιωξε σχεδόν πάνω από τη γραμμή της εστίας του Γιορίς το σουτ του Ουναχί.

Γκολ: 5’ Ερναντέζ, 79’ Μουανί

Διαιτητής: Σέσαρ Ράμος (Μεξικό)

Κίτρινη: /Μπουφάλ

Γαλλία: Γιορίς, Κουντέ, Βαράν, Κονατέ, Τεό Ερναντέζ, Τσουαμενί, Φοφανά, Γκριεζμάν, Ντεμπελέ (79’ Μουανί), Ζιρού (65’ Τουράμ), Εμπαπέ.

Μαρόκο: Μπόνο, Χακίμι, Νταρί, Σάις (21’ Αμαλάχ, 78’ Εζαλζουλί), Ελ Γιαμίκ, Μαζραουί (46’ Ατιγιάτ Αλάχ), Άμραμπατ, Ουναχί, Ζίγιεχ, Εν Νεσιρί (67’ Χαμνταλάχ), Μπουφάλ (67’ Αμπουκλάλ).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο