fbpx

Αργεντινή – Κροατία 3-0: Η ώρα του Μέσι έφτασε για να σηκώσει τη μεγάλη κούπα

Αργεντινή – Κροατία 3-0: Η ώρα του Μέσι έφτασε για να σηκώσει τη μεγάλη κούπα

Η Αργεντινή μετέτρεψε σε παράσταση για έναν πρωταγωνιστή τον ημιτελικό με την Κροατία, επικρατώντας εύκολα με 3-0 με δύο γκολ του Χουλιάν Αλβάρες και ένα του Λιονέλ Μέσι.

Και στον τελικό της Κυριακής ο σούπερ σταρ του παγκοσμίου ποδοσφαίρου δείχνει πως είναι πανέτοιμος να οδηγήσει την Εθνική του Ομάδα στην κατάκτηση του τροπαίου.

Το παιχνίδι μέχρι το 30’ δεν είχε συγκινήσεις και μεγάλες φάσεις. Μετά το ημίωρο η ομάδα του Σκαλόνι πάτησε γκάζι και με καθοδηγητές τους Λιονέλ Μέσι, Εντσο Φερνάντες και Χουλιάν Αλβαρες έκανε άνω κάτω την άμυνα της Κροατίας που δέχθηκε δύο γκολ.

Η Αργεντινή από το πρώτο λεπτό του ημιτελικού προσπάθησε να πιέσει ψηλά για να κερδίσει μέτρα στο γήπεδο, ωστόσο ο αγώνας ήταν ισορροπημένος. Οι δύο ομάδες έψαχναν να βρουν κενούς χώρους για να δημιουργήσουν ευκαιρίες, όμως κάτι τέτοιο ήταν ανέφικτο μέχρι την συμπλήρωση του ημιώρου. Κι αυτό ήταν λογικό από την στιγμή που καμία ομάδα δεν έπαιρνε ρίσκο και ήθελε να χτυπήσει στην κόντρα ή να εκμεταλλευτεί τα λάθη του αντιπάλου.

Στο 25’ ο Έντσο Φερνάντες βρήκε χώρο εκτός περιοχής, σούταρε με τον Λιβάκοβιτς να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Στο 31’ η Κροατία έφυγε με πολύ καλές προϋποθέσει στην κόντρα, η μπάλα έφτασε στον Πέρισιτς, αυτός επιχείρησε να «κρεμάσει» τον Μαρτίνες, χωρίς να τα καταφέρει.

Δύο «πιστολιές»

Στο επόμενο λεπτό στην κόντρα έφυγε η Αργεντινή, ο Φερνάντες πέρασε εξαιρετική πάσα στον Αλβάρες, ο οποίος πάτησε περιοχή, ο Λιβάκοβιτς τον ανέτρεψε με το σώμα και ο ρέφερι έδειξε πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε στο 34’ ο Μέσι και άνοιξε το σκορ (1-0). Ο Σούπερ σταρ των λατινοαμερικάνων έφτασε τα 11 γκολ σε αγώνες Μουντιάλ και ξεπέρασε τον Μπατιστούτα στην σχετική λίστα που αφορά την Αργεντινή.

Ο Μέσι και η παρέα του «χτύπησαν» και στο 39’. Ο αρχηγός τσίμπησε την μπάλα προ του Μπρόζοβιτς, ο Αλβάρες έκανε κούρσα 50 μέτρων, κέρδισε τις κόντρες μέσα στην περιοχή και πλάσαρε εύστοχα τον Λιβάκοβιτς, ανεβάζοντας το δείκτη του σκορ στο 2-0. Ο 22χρονος επιθετικός ήταν αυτός που έκανε τη διαφορά στο πρώτο ημίχρονο και δικαίωσε τον προπονητή του για την επιλογή του.

Στο 42΄ ο Μέσι εκτέλεσε κόρνερ, ο ΜακΚάλιστερ έπιασε σκαστή κεφαλιά και ο Λιβάκοβιτς πραγματοποίησε μία ακόμα μεγάλη επέμβαση.

Ρίσκο

Ο Ζλάτκο Ντάλιτς ρίσκαρε στο δεύτερο ημίχρονο για να ανατρέψει τα δεδομένα του αγώνα, αλλά η Αργεντινή ήταν ασταμάτητη.

Στο 56’ ο Παρέδες τροφοδότησε τον Αλβαρες, αυτός τον Φερνάντες, ο οποίος δεν μπόρεσε να τελειώσει τη φάση.

Στο 58’ οι Μέσι – Αλβαρες άλλαξαν την μπάλα, ο τελευταίος πλάσαρε, αλλά ο Λιβάκοβιτς έδιωξε την μπάλα.

Το 3-0 έγινε στο 69’. Ο Μέσι κουβάλησε την μπάλα στα πλάγια, πάτησε περιοχή, παρά το στενό μαρκάρισμα του Γκβάρντιολ, την «έσπασε» στον Αλβαρες που σε ρυθμό προπόνησης έστειλε την μπάλα στα δίκτυα. Όλα τα λεφτά ήταν η ατομική ενέργεια του Μέσι.

Η Αργεντινή προκρίθηκε για έκτη φορά στην ιστορία της σε τελικό Μουντιάλ και αντίπαλος της θα είναι η Γαλλία ή η έκπληξη του τουρνουά, το Μαρόκο.

Γκολ: 34’ πεν. Μέσι, 39’, 69’ Αλβαρες/

Διαιτητής: Ορσάτο (Ιταλία)

Κίτρινες: Ρομέρο, Οταμέντι/Λιβάκοβιτς, Κόβασισιτς

Αργεντινή (Σκαλόνι): Εμιλιάνο Μαρτίνες, Μολίνα (86’ Φόιτ), Ταλιαφίκο, Ρομέρο, Οταμέντι, Παρέδες (62’ Λ. Μαρτίνες), Φερνάντες, Ντε Πολ (74’ Παλάσιος), Μακ Άλιστερ (86’ Κορέα), Μέσι, Άλβαρες (74’ Ντιμπάλα).

Κροατία (Ντάλιτς): Λιβάκοβιτς, Γιουράνοβιτς, Σόσα (46’ Ορσιτς), Λόβρεν, Γκβάρντιολ, Μπρόζοβιτς (50’ Πέτκοβιτς), Κόβασιτς, Μόντριτς (81’ Μάγερ), Πάσαλιτς (46’ Βλάσιτς), Πέρισιτς, Κράμαριτς (72’ Λιβάγια).

**Από τον ΑΝΤ1 κρατήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του σπουδαίου Γιάννη Διακογιάννη που έφυγε σήμερα από την ζωή.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο