fbpx

Ρεγκραγκί: «Να γράψουμε ιστορία για την Αφρική»

Ρεγκραγκί: «Να γράψουμε ιστορία για την Αφρική»

Περιχαρής για την πρόκριση του Μαρόκο στα ημιτελικά του Μουντιάλ ήταν ο Ουαλίντ Ρεγκραγκί.

Ο προπονητής των Μαροκινών που πέταξαν έκτος με 1-0 τους Πορτογάλους, είπε μετά το τέλος του αγώνα:

«Είπα στους παίκτες μου πριν τον αγώνα, ότι πρέπει να γράψουμε ιστορία για την Αφρική. Αυτό που είναι σημαντικό για τις μελλοντικές γενιές είναι πως δείξαμε ότι είναι δυνατό για μια αφρικανική ομάδα να φτάσει στα ημιτελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου. Ή ακόμα και στον τελικό, γιατί όχι;.

Σε μια συνέντευξη Τύπου πριν από τρεις ή τέσσερις αγώνες, μου ζήτησαν να κερδίσουμε το Παγκόσμιο Κύπελλο. Και είπα, “Γιατί όχι;” Μπορούμε να ονειρευόμαστε. Γιατί να μην ονειρευόμαστε; Αν δεν ονειρεύεσαι δεν φτάνεις πουθενά. Στο κάτω-κάτω δεν σου κοστίζει τίποτα.

Οι ευρωπαϊκές χώρες έχουν συνηθίσει να κερδίζουν το Παγκόσμιο Κύπελλο, οπότε θα πρέπει να προσπαθήσουμε να μπούμε εκεί και να ξεπεράσουμε τους εαυτούς μας. Το μήνυμα που προσπαθώ να περάσω στους παίκτες είναι να έχουν αυτοπεποίθηση, να βγουν εκεί και να τα δώσουν όλα και να μην μετανιώνουν. Και με πίστεψαν.

Φυσικά είναι υπέροχο να έρχεσαι στο Παγκόσμιο Κύπελλο, να παίξεις αυτά τα τρία παιχνίδια της φάσης των ομίλων. Έχουμε παίκτες παγκόσμιας κλάσης κι έχουμε μια ομάδα που μπορεί να κερδίσει κάθε ματς στη διοργάνωση.

Μερικές φορές πρέπει να υπερβάλλεις τον εαυτό σου, αλλά στην πραγματικότητα σήμερα τα παιδιά το πίστεψαν και έχουν πλέον αποδείξει ότι είναι ικανοί ν΄ αποδώσουν σε αυτό το υψηλό επίπεδο».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο