fbpx

Μαρόκο – Πορτογαλία 1-0: Έπος από το Μαρόκο, για πρώτη φορά αφρικανική ομάδα στα ημιτελικά Μουντιάλ

Μαρόκο – Πορτογαλία 1-0: Έπος από το Μαρόκο, για πρώτη φορά αφρικανική ομάδα στα ημιτελικά Μουντιάλ

Τα «λιοντάρια του Άτλαντα» έγραψαν ιστορία! Το μυθικό Μαρόκο νίκησε την Πορτογαλία (1-0) και έγινε η πρώτη αφρικανική ομάδα που προκρίνεται στα ημιτελικά Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Εκεί θα αναμετρηθεί με τον νικητή του ζευγαριού της Αγγλίας με τη Γαλλία.

Ο Φερνάντο Σάντος στη νοκ άουτ φάση των «16» άφησε στον πάγκο τον Κριστιάνο Ρονάλντο και δικαιώθηκε, καθώς ο αντικαταστάτης του Γκονσάλο Ράμος πέτυχε χατ-τρικ. Ο μεγάλος σταρ έμεινε στον πάγκο και στο ματς με το Μαρόκο και το πλάνο αυτή τη φορά δεν βγήκε στον πολύπειρο προπονητή.

Η πρώτη μεγάλη φάση του αγώνα ήταν για τους Ίβηρες. Στο 5’ ο Φέλιξ, μετά από φάουλ του Μπρούνο Φερνάντες, έπιασε σκαστή κεφαλιά με τον Μπόνο να διώχνει με εντυπωσιακή επέμβαση σε κόρνερ.

Στο επόμενο λεπτό ο Ζίγιεχ εκτέλεσε κόρνερ, ο Εν Νεσιρί έπιασε την κεφαλιά, αλλά ήταν άστοχος.

Η Πορτογαλία είχε τον έλεγχο της μπάλας, ωστόσο δεν μπορούσε να βρει διαδρόμους για να πατήσει στην αντίπαλη περιοχή. Το Μαρόκο ήθελε να χτυπήσει στην κόντρα αξιοποιώντας τους γρήγορους επιθετικούς του.

Στο 18’ και στο 21’ σουτ του Ζίγιεχ δεν είχαν την κατάληξη που θα ήθελε. Στο 26’ ο επιθετικός της Τσέλσι εκτέλεσε φάουλ και ο Εν Νεσίρι αστόχησε με κεφαλιά.

Το παιχνίδι είχε ρυθμό και οι δύο ομάδες έχαναν ευκαιρίες. Στο 31’ μετά από σουτ του Φέλιξ από το ύψος της περιοχής η μπάλα κόντραρε στον Ελ Γιαμίκ και δεν βρήκε στόχο.

Στο 35’ ο Ατιά – Αλά γύρισε την μπάλα, ο Αμαλάχ έπιασε στην κίνηση το σουτ, χωρίς να απειλήσει ουσιαστικά.

Γκολ και δοκάρι

Το σκορ άνοιξε στο 42’. Ο Μπουφάλ σέντραρε, ο Κόστα έκανε άστοχη έξοδο, ο Εν Νεσιρί πήδηξε ψηλά και με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίκτυα (1-0).

Η Πορτογαλία λίγο έλειψε να απαντήσει άμεσα. Στο 45’ ο Μπρούνο Φερνάντες με σέντρα – σουτ έστειλε την μπάλα στο οριζόντιο δοκάρι.

Στις καθυστερήσεις η αφρικανική ομάδα έφυγε στην αντεπίθεση, ο Μπουφάλ «έσπασε» την μπάλα στον Ατιά – Αλά, αλλά το τελείωμα του έφυγε ελάχιστα άουτ.

Μέσα ο Ρονάλντο

Σχεδόν με το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους ο Φερνάντο Σάντος έκανε τις πρώτες διορθωτικές κινήσεις. Στο ματς πέρασε ο Κριστιάνο Ρονάλντο και ο Κανσέλο. Ο Ρονάλντο φόρεσε για 196η φορά την φανέλα της Εθνικής Πορτογαλίας και ισοφάρισε το ρεκόρ διεθνών συμμετοχών.

Στο 50΄ο Ζίγιεχ εκτέλεσε φάουλ, αλλά κανείς συμπαίκτης του δεν μπόρεσε να βρει την μπάλα.

Στο 58’ ο Μπρούνο Φερνάντες σέντραρε, ο Γκονσάλο Ράμος έπιασε την κεφαλιά, ήταν όμως άστοχος.

Η Πορτογαλία ασκούσε πίεση για να ισοφαρίσει και στο 64’ σουτ του Μπρούνο Φερνάντες έφυγε ελάχιστα άουτ.

Η πίεση γινόταν ασφυχτική, ωστόσο οι παίκτες του Σάντος δεν μπορούσαν να βρουν διαδρόμους. Στο 83’ δυνατό σουτ του Φέλιξ απέκρουσε ο Μπόνο, ο οποίος κυριολεκτικά απογειώθηκε.

Στο 91’ ο Ρονάλντο σούταρε, αλλά ο Μπόνο αποσόβησε κι αυτό τον κίνδυνο.

Ο Σεντίρα στο 92’ αντίκρυσε την πρώτη κίτρινη κάρτα και στο επόμενο λεπτό τη δεύτερη και αποβλήθηκε.

Στο 96’ ο Αμπουκλάλ βρέθηκε απέναντι από τον Κόστα, όμως δεν μπόρεσε να τον νικήσει.

Γκολ: 42’ Εν Νεσιρί /

Διαιτητής: Φακούντο Τέγιο (Αργεντινή)

Κόκκινη: 93’ Σεντίρα

Κίτρινες: Νταρί, /Βιτίνια

Μαρόκο: Μπόνο, Χακίμι, Ελ Γιαμίκ, Σαΐς (57’ Νταρί), Ατιά -Αλά, Ουναχί, Άμραμπατ, Αμαλάχ (65’ Σεντιρά), Ζίγιεχ (81’ Αμπουκλάλ), Εν Νεσιρί (65’ Μπενούν), Μπουφάλ (81’ Τζαμπράν).

Πορτογαλία: Κόστα, Νταλότ (79’ Oρτα), Πέπε, Ντίας, Γκερέιρο (51’ Ζοάο Κανσέλο), Οτάβιο (69’ Βιτίνια), Νέβες (51’ Ρονάλντο), Μπερνάρντο Σίλβα, Φερνάντες, Γκονσάλο Ράμος (69’ Λεάο), Φέλιξ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο