fbpx

Αγγλία – Γαλλία 1-2: Τρικολόρ για φίλημα, ο Ζιρού τους έστειλε στα ημιτελικά

Αγγλία – Γαλλία 1-2: Τρικολόρ για φίλημα, ο Ζιρού τους έστειλε στα ημιτελικά

Η Γαλλία έριξε στο καναβάτσο και την Αγγλία (2-1) και για έβδομη φορά στην ιστορία της προκρίθηκε και θα αγωνιστεί σε ημιτελικό Μουντιάλ.

Στους «4» οι Παγκόσμιοι Πρωταθλητές θα αναμετρηθούν με το Μαρόκο με το βλέμμα στον μεγάλο τελικό. Τα «Τρία Λιοντάρια» προσπάθησαν, άξιζαν κάτι καλύτερο, όμως η ποιότητα και η ευστοχία των «Μπλε» τα «σκότωσε». Μοιραίος τους παίκτης ήταν ο Χάρι Κέιν που έχασε το δεύτερο πέναλτι που εκτέλεσε…

Ο Γκάρεθ Σάουθγκεϊτ δεν είχε εκπλήξεις στις επιλογές του στο αρχικό σχήμα και επέλεξε τους ίδιους ποδοσφαιριστές που είχαν ξεκινήσει στο παιχνίδι με τη Σενεγάλη. Την ίδια συνταγή ακολούθησε και ο Ντιντιέ Ντεσάμπ με τον Ούγκο Γιορίς να γράφει ιστορία, αφού έγινε ο ρέκορντμαν συμμετοχών με τους «μπλε». O τερματοφύλακας της Τότεναμ έφτασε τις 143 παρουσίες με το εθνόσημο, ξεπερνώντας τον θρυλικό στόπερ, Λιλιάν Τουράμ, ο οποίος έχει 142.

Στο πρώτο 45λεπτο το παιχνίδι ήταν υψηλού επιπέδου και η ένταση του ανέβηκε όταν οι τρικολόρ άνοιξαν το σκορ. Η Γαλλία έβγαλε περισσότερους αυτοματισμούς κυρίως από την δεξιά πλευρά με τους Γκριεζμάν – Ντεμπελέ, ενώ ο Κέιν πήγε να κάνει τη ζημιά για τα «τρία λιοντάρια», αλλά τον σταμάτησε ο Γιορίς. Η Αγγλία έγινε πιο πιεστική μετά το 0-1, ενώ υπάρχει και μία αμφισβητούμενη φάση.

Στο 11’ μετά από σέντρα του Ντεμπελέ, ο Ζιρού έπιασε την κεφαλιά, αλλά η μπάλα κατέληξε στα χέρια του Πίκφορντ.

Σουτ – «Οβίδα»

Στο 17’ άνοιξε το σκορ με μία «οβίδα» του Τσουαμενί έξω από την περιοχή (0-1). Την ασίστ την έδωσε ο Γκριεζμάν, ο οποίος έφτασε τις 27 για την Γαλλία, τις περισσότερες που έχει ένας παίκτης των μπλε τα τελευταία 50 χρόνια, ξεπερνώντας τους Τιερί Ανρί και Ζινεντίν Ζιντάν (26 έκαστος).

Στο 21΄ο Σο εκτέλεσε φάουλ με τον Γιορίς να μπλοκάρει την μπάλα.
Στο επόμενο λεπτό ο Κέιν πήρε την εσωτερική από τον Ουπαμεκανό, βρέθηκε φάτσα με τον Γιορίς, ο οποίος τον νίκησε και κράτησε ανέπαφη την εστία του.

Στο 25’ ο Ουπαμεκανό ανέτρεψε στα όρια της περιοχής τον Κέιν, έγινε έλεγχος από το VAR και ο ρέφερι έδειξε «παίζεται». Ήταν μία αμφισβητούμενη φάση και προφανώς ο VAR – ίστας έκρινε πως το φάουλ έγινε εκτός περιοχής και γι’ αυτό δεν δόθηκε πέναλτι.

Στο 29’ ο Κέιν σούταρε με δύναμη, όμως και πάλι ο Γιορίς έσβησε τον κίνδυνο.

Στο 39’, μετά από κομπίνα σε φάουλ των Γάλλων, η μπάλα κατέληξε στον Εμπαπέ που δεν έκανε καλό τελείωμα.

Πέναλτι

Στο ξεκίνημα του δεύτερου 45λεπτου ο γκολκίπερ της Γαλλίας αποσόβησε άλλον έναν κίνδυνο, μετά από σουτ του Μπέλιγχαμ.

Η Αγγλία πίεζε και στο 52’ κέρδισε πέναλτι όταν ο Τσουαμενί ανέτρεψε τον Σάκα. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Κέιν που αυτή τη φορά νίκησε τον Γιορίς και ισοφάρισε σε 1-1 στο 54’. Ο 29χρονος φορ έφτασε τα 53 τέρματα με την Αγγλία πιάνοντας στην κορυφή της σχετικής λίστας τον Ρούνεϊ.

Το παιχνίδι είχε ρυθμό και η Γαλλία προσπάθησε να απαντήσει άμεσα με τον Ραμπιό το σουτ του οποίου στο 55’ απέκρουσε ο Πίκφορντ.

Στη συνέχεια υπήρξε ισορροπία στο παιχνίδι και οι δύο ομάδες αναζητούσαν τη στιγμή για να πετύχουν το δεύτερο γκολ.

Δοκάρι

Στο 70’ ο Χέντερσον εκτέλεσε φάουλ, ο Μαγκουάιρ κέρδισε την κεφαλιά και η μπάλα βρήκε την εξωτερική πλευρά του δοκαριού και έφυγε άουτ.

Στο 72’, μετά από σέντρα του Σο, ο Σάκα δεν πρόλαβε να κάνει την προβολή για να σκοράρει.
Στο 78’ σουτ του Ζιρού απέκρουσε ο Πίκφορντ και στην εξέλιξη της φάσης έγινε το 1-2. Ο Γκριεζμάν έβγαλε τη σέντρα και ο Ζιρού με κεφαλιά έδωσε και πάλι το προβάδισμα στη Γαλλία.

Χαμένο πέναλτι

Στο 80’ ο Ερνάντεζ έσπρωξε τον Μάουντ και ο ρέφερι έδειξε πέναλτι. Ο Κέιν το εκτέλεσε στο 84’ και έστειλε την μπάλα πάνω από το οριζόντιο δοκάρι. Κακή εκτέλεση από τον αρχηγό των «τριών λιονταριών».

Γκολ: 54’ (πεν.) Κέιν/17’ Τσουαμενί, 78’ Ζιρού

Διαιτητής: Βίλτον Σαμπάιο (Βραζιλία)

Κίτρινες: Μαγκουάιρ/Γκριεζμάν, Ντεμπελέ, Ερναντέζ.

Αγγλία: Πίκφορντ, Γουόκερ, Στόουνς (98’ Γκρίλιζ), Μαγκουάιρ, Σο, Χέντερσον (79’ Μάουντ), Ράις, Μπέλιγχαμ, Σάκα (79’ Στέρλινγκ), Φόντεν (85’ Ράσφορντ), Κέιν.

Γαλλία: Γιορίς, Κουντέ, Βαράν, Ουπαμεκανό, Τ. Ερναντέζ, Γκριεζμάν, Τσουαμενί, Ραμπιό, Ντεμπελέ (79’ Κομάν), Ζιρού, Εμπαπέ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο