fbpx

Η Ευρώπη κυριαρχεί στο Μουντιάλ

Η Ευρώπη κυριαρχεί στο Μουντιάλ

Το ότι ο προηγμένος ποδοσφαιρικός κόσμος είναι συνυφασμένος με την Ευρώπη, εκεί όπου συγκεντρώνονται δηλαδή το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αλλά και ο μεγαλύτερος πλούτος, αποδεικνύεται για μια ακόμα φορά στο Μουντιάλ.

Οι αριθμοί δεν λένε ψέματα. Και πέρα του προφανές, πως πέντε από τι ομάδες των προημιτελικών είναι ευρωπαϊκές, υπάρχουν και άλλα πιο πειστικά στοιχεία.

Σύμφωνα λοιπόν με έρευνα της βραζιλιάνικης O’ Globo το 94% των παικτών που θα αγωνιστούν στα προημιτελικά, παίζουν στην Ευρώπη.

Μόλις 11 ποδοσφαιριστές δεν αγωνίζονται σε ευρωπαϊκά κλαμπ ενώ το 45% ανήκει σε ομάδες της Αγγλίας και της Ισπανίας. Ποσοστό που θα ήταν ακόμα μεγαλύτερο αν δεν προέκυπτε η έκπληξη του Μαρόκο και ο αποκλεισμός της Ισπανίας.

Από τους 11 παίκτες που αγωνίζονται ακόμη εκτός Ευρώπης, οι έξι παίζουν για αφρικανικές ομάδες, ενώ εκτός από αυτούς τη λίστα συμπληρώνουν οι Γουέβερτον, Ντάνι Άλβες, Έβερτον Ριμπέιρο και Πέντρο από τη Βραζιλία και Φράνκο Αρμάνι από την Αργεντινή.

Στην αρχή της διοργάνωσης, το 72% των παικτών έπαιζε στην Ευρώπη, αριθμός που αυξήθηκε στο 86% στη φάση των «16».

Το ίδιο συνέβη και στην αναλογία παικτών στην Premier League. Συνολικά, κλήθηκαν 158 παίκτες που αγωνίζονται στο κορυφαίο πρωτάθλημα, το 19% συνολικά. Στα προημιτελικά το ποσοστό αυτό ανήλθε σε 31%.

Στη συνολική κατάταξη, το πρωτάθλημα Βραζιλίας είναι η πρώτη μη ευρωπαϊκή διοργάνωση, στην 9η θέση.

Επιπλέον, μετά τον αποκλεισμό της Γερμανίας και της Ισπανίας, οι δύο σύλλογοι με τη μεγαλύτερη εκπροσώπηση είναι πλέον η Μάντσεστερ Σίτι και η Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Προηγουμένως, κορυφαίες ήταν η Μπάγερν Μονάχου και η Μπαρτσελόνα, με 16 και 17 παίκτες η καθεμιά. Τώρα απομένουν πέντε και επτά από κάθε σύλλογο.

Αντίθετα, στην έναρξη του τουρνουά, 16 παίκτες της Μάντσεστερ Σίτι και 14 της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ ήταν στο τουρνουά. Πλέον, απομένουν 12 για τη Γιουνάιτεντ και 11 για τη Σίτι.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο