fbpx

Βραζιλία-Ν. Κορέα 4-1: Πω, πω, πω μία «σελεσάο», «κατάπιε» τους Ασιάτες και προκρίθηκε στους «8»

Βραζιλία-Ν. Κορέα 4-1: Πω, πω, πω μία «σελεσάο», «κατάπιε» τους Ασιάτες και προκρίθηκε στους «8»

Τυφώνας – σελεσάο παρέσυρε και σκόρπισε στους τέσσερις ανέμους τη Ν. Κορέα, την οποία νίκησε με 4-1.

Η Βραζιλία ήταν χάρμα ιδέσθαι, προκρίθηκε στα προημιτελικά, όπου θα αναμετρηθεί με την Κροατία την προσεχή Παρασκευή, κι αν συνεχίσει έτσι θα είναι το μεγάλο φαβορί για να σηκώσει το τρόπαιο.

Οι λατινοαμερικάνοι μπήκαν με το πόδι στο γκάζι και πριν συμπληρωθεί το πρώτο 15λεπτο το σκορ του αγώνα ήταν ήδη 2-0. Ότι πλάνο κι αν είχε σχεδιάσει ο Πάουλο Μπέντο έγινε… αεροπλάνο με το ξεκίνημα του ματς, καθώς οι παίκτες του Τίτε ήταν ασταμάτητοι. Και όταν μία ομάδα με την ποιότητα και την πληρότητα της Βραζιλίας προηγείται με 2-0, τότε είναι εξαιρετικά απίθανο να αλλάξουν τα δεδομένα του αγώνα

Στο 7’ ο Ραφίνια έκανε εξαιρετική ενέργεια από δεξιά, γύρισε τη μπάλα στο ύψος του πέναλτι, ο Βινίσιους την κοντρόλαρε και με την άνεση του σε ρυθμό προπόνησης «πυροβόλησε» και έγραψε το 1-0.

Στο 11’ η μπάλα στήθηκε στην άσπρη βούλα, καθώς ο Γου Γιανγκ Τζουνγκ ανέτρεψε, χωρίς να το θέλει, τον Ριτσάρλινσον. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε ο Νεϊμάρ και ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0. O σταρ της Παρί έγινε μόλις ο τρίτος Βραζιλιάνος που σκοράρει σε τρία διαφορετικά Μουντιάλ μετά από τους Πελέ και Ρονάλντο.

Στο 17’ ο Χουάνγκ Χι Τσαν έπιασε έναν κεραυνό εκτός περιοχής, αλλά ο Άλισον απογειώθηκε και απομάκρυνε την μπάλα σε κόρνερ.

Το πάρτι της σελεσάο είχε συνέχεια και στο 29’ οι άσοι της έκρυψαν κυριολεκτικά την μπάλα. Ο Ριτσάρλισον έκανε χορευτικά με την μπάλα στο κεφάλι του έξω από την περιοχή, στην εξέλιξη της φάσης αυτή πέρασε από τα πόδια του Μαρκίνιος και του Καζεμίρο, ο οποίος έβγαλε καταπληκτική ασίστ στον επιθετικό της Τότεναμ που πέτυχε το 3-0.

Η Βραζιλία έκανε ότι ήθελε στο χορτάρι και στο 36’ πέτυχε και τέταρτο γκολ. Ο Βινίσιους «έσκαψε» την μπάλα στον Πακετά κι αυτός με μονοκόμματο πλασέ ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-0.

Αυτή ήταν η δεύτερη φορά που η Βραζιλία πετυχαίνει 4 γκολ σε πρώτο ημίχρονο αγώνα της στο Μουντιάλ. Η πρώτη ήταν απέναντι στο Μεξικό το 1954 (5-0 τότε το τελικό σκορ).

Οι παίκτες του Τίτε πίεζαν και για άλλα γκολ και ευκαιρίες μέχρι το τέλος του πρώτου μέρους χάθηκαν από τους Πακετά (45’) και Ριτσάρλισον (45’+4).

Επεσε ο ρυθμός

Στο δεύτερο μέρος έπεσε ο «τρελός» ρυθμός του ξεκινήματος. Η Ν. Κορέα έφτασε κοντά στο γκολ στο 47’, αλλά το σουτ του Σον απέκρουσε με εντυπωσιακό τρόπο ο Αλισον.

Στο 54’ και στο 62΄ο Σενγκ-Γκιου Κιμ σταμάτησε τον Ραφίνια.

Η ασιάτες πέτυχαν το γκολ της τιμής στο 76’ με μία βολίδα του Σέουνγκ Χο Παΐκ μειώνοντας το σκορ σε 4-1.

Γκολ: 7’ Βινίσους, 13’ (πεν.) Νεϊμάρ, 29’ Ριτσάρλισον, 36’ Πακετά / 76’ Σέουνγκ Χο Παΐκ

Διαιτητής: Κλέμεντ Τουρπίν (Γαλλία).

Κίτρινες: Γου Γιουνγκ Τζουνγκ.

Βραζιλία: Άλισον (81’ Γουεβέρτον), Μιλιτάο (63’ Ντάνι Αλβες), Τιάγκο Σίλβα, Μαρκίνιος, Ντανίλο (72’ Μπρέμερ), Κασεμίρο, Πακετά, Ραφίνια, Νεϊμάρ (81’ Ροντρίγκο), Βινίσιους (72’ Μαρτινέλι), Ριτσάρλισον.

Νότια Κορέα: Σενγκ-Γκιου Κιμ, Μουν-Χουάν Κιμ, Μιν-Τζάε Κιμ, Γιούνγκ-Γκουόν Κιμ, Τζιν Σου Κιμ (46’ Τσουλ Χονγκ), Ίνμπομ Χουάνγκ (65’ Σέουνγκ Χο Πάικ), Γου Γιούγκ Γιάνγκ, (46’ Τζουν Χο Σον), Χε Τσαν Χουάνγκ, Τζαε Σανγκ Λι (74’ Κανγκ Ιν Λι), Χέουνγκ-Μιν Σον, Γκε-Σουνγκ Τσο (80’ Ούι Τζο).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο