fbpx

Ολλανδία – ΗΠΑ 3-1: Οι Οράνιε με τριάρα… έκοψαν το πρώτο εισιτήριο για τα προημιτελικά

Ολλανδία – ΗΠΑ 3-1: Οι Οράνιε με τριάρα… έκοψαν το πρώτο εισιτήριο για τα προημιτελικά

Η Ολλανδία έπαιξε για την ουσία, ήταν αποτελεσματική στην επίθεση και νίκησε σχετικά εύκολα τις ΗΠΑ (2-0), εξασφαλίζοντας την πρόκριση της στους «8» του Μουντιάλ. Ο Φαν Χάαλ και οι εκλεκτοί του στα προημιτελικά θα αντιμετωπίσουν το νικητή από το ζευγάρι Αργεντινή – Αυστραλία.

Η Ολλανδία παραμένει αήττητη στα 20 τελευταία ματς που έχει δώσει στο Μουντιάλ με αντίπαλο μη ευρωπαϊκή ομάδα! Τελευταία ήττα της ήταν από τη Βραζιλία στον προημιτελικό του 1994.

Κέρβερος

Οι παίκτες του Γκρεγκ Μπερχάλτερ στο ξεκίνημα του αγώνα επιχείρησαν να αιφνιδιάσουν τους αντιπάλους τους και λίγο έλειψε να τα καταφέρουν στο 3’. Ο Ανταμς γύρισε την μπάλα μέσα στην περιοχή της Ολλανδίας, ο Πούλισικ βρέθηκε απέναντι από τον Νόπερτ, αλλά δεν κατάφερε να τον νικήσει. Σπουδαία επέμβαση του πανύψηλου γκολκίπερ που κράτησε το μηδέν στην εστία του.

Οι Oράνιε αντέδρασαν σχεδόν άμεσα και άνοιξαν το σκορ στο 10’. Ο Χάκπο κουβάλησε την μπάλα, την έσπασε στον Ντάμφρις, αυτός την γύρισε στο ύψος του πέναλτι και ο αμαρκάριστος Ντεπάι εκτέλεσε σε ρυθμό προπόνησης τον Τέρνερ (1-0). Στη φάση του γκολ οι παίκτες του Φαν Χάαλ έκαναν 20 πάσες πριν εκτελέσει ο 28χρονος φορ.

Στο 18’ οι Ολλανδοί έφυγαν γρήγορα στην κόντρα με τον Χάκπο, ο οποίος σέρβιρε την μπάλα στον Μπλιντ, όμως το τελείωμα του ήταν κάκιστο.

Στο 43’ ο Νόπερτ έσωσε την εστία του από δυνατό σουτ του Γουεά, ενώ στο επόμενο λεπτό ο Ντεστ τα έκανε όλα σωστά, εκτός από το τελείωμα.

Γκολ – φωτοτυπία

Στο πρώτο λεπτό των καθυστερήσεων η Ολλανδία πέτυχε γκολ – φωτοτυπία με αυτό του Ντεμπάι. Ο Ντάμφρις από αριστερά γύρισε την μπάλα στο ύψος του πέναλτι, εκεί ήταν ο Μπλιντ που πλάσαρε και «έγραψε» το 2-0. Δεύτερη ασίστ για τον 26χρονο ακραίο μπακ.

Ο Φαν Χάαλ επέλεξε η ομάδα του να έχει γεμάτο άξονα και κλειστούς διαδρόμους στην άμυνα. Και κάθε φορά που οι παίκτες του έκλεβαν την μπάλα προσπαθούσαν να εκμεταλλευτούν τα κενά της αντίπαλης άμυνας που δεν είναι ιδιαίτερα γρήγορη. Τα κατάφερε δύο φορές και προηγήθηκε με 2-0 στο ημίχρονο.

Ροντέο

Στο ξεκίνημα του δευτέρου ημιχρόνου οι δύο ομάδες μπήκαν με φόρα. Στο 49’ οι Αμερικανοί έφτασαν κοντά στη μείωση του σκορ. Ο ΜακΚένι πήρε την κεφαλιά, ο Ζίμερμαν σούταρε από κοντά, αλλά ο Χάκπο έδιωξε την μπάλα σχεδόν πάνω από την γραμμή.

Στο 50’ ο Μπέρχβαϊν έβγαλε σέντρα – ξυραφιά, ο Ρέαμ έβαλε το πόδι του και θα πετύχαινε αυτογκόλ, αν δεν απομάκρυνε την μπάλα με υπερένταση ο Τέρνερ.

Στο 54’ χάθηκε νέα ευκαιρία. Ο Ρέινα τροφοδότησε τον ΜακΚένι, ο οποίος είχε την εστία… πιάτο, όμως ήταν άστοχος.

Στο 62’ ο Ντεπάι έπιασε δυνατό σουτ έξω από την περιοχή, ωστόσο ο Τέρνερ ήταν σε ετοιμότητα και έδιωξε την μπάλα κόρνερ.

Ο Αμερικανός τερματοφύλακας στο 71’ γλίτωσε την ομάδα του από το 3-0. Αρχικά απέκρουσε το δυνατό σουτ του Κοπμάινερς και στην εξέλιξη της φάσης την κοντινή κεφαλιά του Ντεπάι.

Στο 75’ ο Ντάμφρις έδωσε… ασίστ στον Ράιτ, αυτός πλάσαρε τον Νόπερτ και ο Τίμπερ έδιωξε πάνω από την γραμμή.

Οι ΗΠΑ πίεζαν και μείωσαν το σκορ στο 76΄. Ο Πούλισικ έβγαλε συρτή σέντρα, ο Ράιτ επιχείρησε να πλασάρει, η μπάλα πήρε περίεργη τροχιά και κατέληξε στα δίκτυα. Τυχερό γκολ, αλλά… γκολ (2-1).

Στο 78’ ο Ντεπάι τροφοδότησε τον Μπερχβαϊν, οποίος αστόχησε από πλεονεκτική θέση.

Ο MVP

Η Ολλανδία σφράγισε τη νίκη – πρόκριση στο 81’. Ο Μπλιντ έβγαλε σέντρα «πάρε – βάλε» στον Ντάμφρις, ο οποίος με πλασέ στη κίνηση διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα (3-1). Ο σκόρερ του τρίτου γκολ των Οράνιε ήταν και ο MVP της αναμέτρησης, αφού μοίρασε και δύο ασίστ.

Γκολ: 10’ Ντεπάι, 45’+1 Μπλιντ, 81’ Ντάμφρις/ 76’ Ράιτ

Διαιτητής: Ουίλτον Σαμπάιο (Βραζιλία).

Κίτρινες: Κοπμάινερς, Nτε Γιονγκ.

Ολλανδία: Νόπερτ, Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Ακέ (93’ Ντε Λιχτ), Ντε Ρουν (46’ Μπέρχβαϊν), Ντε Γιονγκ, Μπλιντ, Ντάμφρις, Κλάασεν (46’ Κοπμάινερς), Χάκπο (93’ Βέχορστ), Ντεπάι (82’ Σίμονς).

ΗΠΑ: Τέρνερ, Ντεστ (75’ Γέντλιν), Ζίμερμαν, Ρέαμ, Ρόμπινσον (92’ Μόρις), Άνταμς, ΜακΚένι (67′ Ράιτ), Μουσά, Γουεά (67’ Ααρονσον), Πούλισικ, Φερέιρα (46’ Ρέινα).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο