fbpx

Ζιλμπέρτο Σίλβα: «Το ποδόσφαιρο είναι ένα σχολείο ζωής»

Ζιλμπέρτο Σίλβα: «Το ποδόσφαιρο είναι ένα σχολείο ζωής»

Ο Ζιλμπέρτο Σίλβα υποστήριξε πως το ποδόσφαιρο είναι ένα σχολείο ζωής και πως όλοι μπορούν να μάθουν μέσα από αυτό.

Ο παλαίμαχος ποδοσφαιριστής συνεχίζει την εκστρατεία για την καταπολέμηση των διαχωρισμών και του ρατσισμού στο ποδόσφαιρο. Ο Βραζιλιάνος είναι μέλος του «Football Unites the World» και στέλνει μήνυμα στους φιλάθλους σε όλο τον κόσμο.

Χαρακτηριστικά, ο Ζιλμπέρτο Σίλβα δήλωσε: «Έχουν περάσει 20 χρόνια τώρα. Ο χρόνος κυλά και υπάρχουν πολλές αναμνήσεις που έρχονται στο μυαλό μου κάθε μέρα. Είναι μέρος της ζωής μου να ανατρέχω σε αυτά, να ανοίγω…διαμερίσματα στο μυαλό μου και να ξετυλίγω πράγματα, εικόνες, μηνύματα και στιγμές με τις οποίες η ζωή μου άλλαξε εντελώς. Άλλαξε τελείως τον τρόπο που βλέπω το ποδόσφαιρο. Η κατάκτηση του Παγκοσμίου Κυπέλλου μου έδωσε πολύ μεγαλύτερη ευθύνη όσον αφορά το τι κάνω στο ποδόσφαιρο, το τι συνεισφέρω, για όσα μπορώ να πω».

Και συμπλήρωσε στη συνέχεια: «Αυτό συμβαίνει γιατί έχεις κάνει κάτι ξεχωριστό και γίνεσαι κάποιου είδους πρεσβευτής του παιχνιδιού. Εμπνέεις τους ανθρώπους, τις νεότερες γενιές, και τους δίνεις το καλύτερο δυνατό παράδειγμα, ώστε να μπορούν να πάνε και να είναι οι καλύτεροι σε ό,τι κι αν αποφασίσουν να κάνουν. Πρέπει να αναλάβουμε αυτήν την ευθύνη. Είναι καθήκον μας».

Τέλος, ο πρώην παίκτης του Παναθηναϊκού δήλωσε: «Το ποδόσφαιρο είναι μια φανταστική πλατφόρμα για να φέρνεις ανθρώπους κοντά, να συναντάς και να μιλάς με άλλους, να αναπτύσσεις την ψυχική σου δύναμη γιατί πρέπει να περάσεις από μια πολύ δύσκολη διαδικασία για να γίνεις ποδοσφαιριστής. Γι’ αυτό έλεγα πάντα ότι εάν δεις όλα τα πράγματα που μπορείς να μάθεις από το ποδόσφαιρο, τότε θα διαπιστώσεις ότι είναι ένα υπέροχο σχολείο ζωής. Είχα την τύχη να πάω σε αυτό το σχολείο για 20 χρόνια».

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο