fbpx

Ολλανδία-Κατάρ 2-0: Πρωτιά Ολλανδίας στον 1ο όμιλο που περιμένει τον αντίπαλο της στους «16»

Ολλανδία-Κατάρ 2-0: Πρωτιά Ολλανδίας στον 1ο όμιλο που περιμένει τον αντίπαλο της στους «16»

Η Ολλανδία έκανε νίκη-αγγαρεία με 2-0 επί του Κατάρ και πήρε όπως αναμενόταν την 1η θέση του ομίλου της περιμένοντας στη φάση των «16» τον δεύτερο του 2ου ομίλου (Αγγλία, Ιράν, ΗΠΑ, Ουαλία).

Η Ολλανδία μπορεί να ήταν μια κλάση ανώτερη από το αδύναμο Κατάρ, που είχε κάποιες αξιόλογες προσπάθειες στο πρώτο μέρος, αλλά δεν έθελξε στο πρώτο 45λεπτο όντας πάντως καταφανώς ανώτερη του Κατάρ.

Παρ’ όλα αυτά βρήκε γκολ με τον Κόντι Χάκπο τον καλύτερο παίκτη της στη διοργάνωση καθώς πέτυχε γκολ και στα τρία ματς του ομίλου. Ο άσος της PSV πέτυχε γκολ με κεφαλιά επί της Σενεγάλης, γκολ με το αριστερό επί του Εκουαδόρ και σήμερα γκολ με δεξί σουτ στο 26’. Παράλληλα έγινε μόλις ο τέταρτος Ολλανδός παίκτης που έχει βρει δίχτυα σε τρία διαδοχικά ματς Μουντιάλ μετά τους Νέεσκενς, Μπέργκαμπ και Σνάιντερ.

Με το ξεκίνημα του β’ μέρους η Ολλανδία πέτυχε και δεύτερο γκολ με τον Ντε Γιόνγκ στο 49’ και ουσιαστικά καθάρισε τη νίκη. Από εκεί και πέρα οι Οράνιε έκαναν αγγαρεία μέχρι να τελειώσει το ματς και είχαν μόνο κάποιες καλές προσπάθειες μέχρι τη λήξη του αγώνα, όπως το δοκάρι του Μπέργκχαους στο 90’.

Ο διαιτητής Μπακαρί Παπά Γκασαμά (Γκάμπια) έδειξε κίτρινη κάρτα στον Άκε.

ΚΑΤΑΡ: Μπαρσάμ, Μοχάμεντ (85’ Κιντίρ), Μιγκέλ, Κούκι, Χασάν, Αχμέντ, Χαϊντός (64’ Ασανταλιά), Μαντιμπό (64’ Μουντιάφ), Χατέμ (85’ Αλαελντίν), Αλί (64’ Μουντάρι), Αφίφ.

ΟΛΛΑΝΔΙΑ: Νόπερτ, Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Άκε, Ντάμφρις, Ντε Ρουν (84’Κοπμάινερς), Φρ. Ντε Γιόνγκ (86’ Τέιλορ), Μπλιντ, Κλάασεν (66’ Γιάνσεν), Ντεπάι (66’ Μπέργκχαους), Χάκπο (84’ Μπέρκχοστ).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο