fbpx

Ιράν-ΗΠΑ 0-1: Οι ΗΠΑ στους «16» με την Ολλανδία

Ιράν-ΗΠΑ 0-1: Οι ΗΠΑ στους «16» με την Ολλανδία

Οι ΗΠΑ νίκησαν το Ιράν με 1-0 και πήραν τη 2η θέση του 2ου ομίλου στο Μουντιάλ του Κατάρ και μαζί την πρόκριση στη φάση των «16», εκεί όπου θα αντιμετωπίσουν την πρώτη του 1ου ομίλου, την Ολλανδία.

Αντίθετα οι Ιρανοί αποχαιρέτησαν τη διοργάνωση.

Οι ΗΠΑ κυριάρχησαν στο α’ ημίχρονο, με κατοχή μπάλας στο 61% και άφησαν το Ιράν χωρίς τελική. Πάντως οι Αμερικάνοι δεν μπόρεσαν να δημιουργήσουν καλές ευκαιρίες για γκολ και στη μοναδική φορά που κατάφεραν να βρουν κενό στην ιρανική άμυνα ήταν στο 38’ όταν από κεφαλιά πάσα του Ντεστ ο Πούλισικ με προβολή έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και τραυματίστηκε αφού με τη φόρα που είχε, έπεσε πάνω στον Μπεϊρανβάντ!

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου το Ιράν έχασε με τραυματισμό τον αμυντικό της ΑΕΚ, τον Μοχαμαντί, πιθανότατα με μυϊκό πρόβλημα.

Στο β’ μέρος το Ιράν προσπάθησε να πιέσει αφού βολευόταν με την ισοπαλία και ήθελε την ισοφάριση. Στο 52’ έκανε την πρώτη τελική του στο ματς με κεφαλιά του Γκοντός λίγο άουτ. Με την πάροδο του χρόνου το Ιράν βγήκε πιο μπροστά και στο τελευταίο δεκάλεπτο αλλά και στις καθυστερήσεις προσπάθησε να πάρει κάτι από το ματς αλλά δεν είχε τον τρόπο και δεν του άφηναν περιθώρια οι ΗΠΑ με την άμυνα τους. Με βιαστικά σουτ και πολλές σέντρες δεν δημιούργησε υποψία ευκαιρίας. Και στο 99’ ζήτησε πέναλτι αλλά το VAR έδειξε συνέχεια στο ματς…

Ο Ισπανός ρέφερι Αντόνιο Λαόθ «κιτρίνισε» τους ΜακΚένι, Χοσεϊνί, Κανανί, Τζαλαλί.

ΙΡΑΝ: Μπεϊρανβάντ, Ραζεϊάν, Μ. Χοσεϊνί, Πουραλιγκαντζί, Μοχαμαντί (45’+3’ Κανανί), Νουρολαχί (71’ Τοραμπί), Εζατολαχί, Χατζισαφί (71’ Τζαλαλί), Γκολιζαντέχ (78’ Ανσαριφάρντ), Αζμούν (46’ Γκοντός), Ταρεμί.

ΗΠΑ: Τέρνερ, Ντεστ (82’ Μουρ), Κάρτερ Βίκερς, Ριμ, Ρόμπινσον, Μακένι (65’ Ακόστα), Άνταμς, Μουσά, Γουεά (82’ Ζίμερμαν), Σάρτζεντ (78’ Ράιτ), Πούλισικ (46’ Αάρονσον).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο