fbpx

Big 4 κατά Μπαλτάκου για τα λεφτά της UEFA

Big 4 κατά Μπαλτάκου για τα λεφτά της UEFA

Η UEFA κατέβαλε στην ΕΠΟ ποσό 3,4 εκατ. ευρώ του solidarity, το οποίο παραδοσιακά κάθε χρόνο μοιράζονται οι ομάδες της Σούπερ Λίγκας1 που την προηγούμενη φορά δεν αγωνίστηκαν σε όμιλο ευρωπαϊκής διοργάνωσης. Ωστόσο, σήμερα στην συνεδρίαση της Επιτροπής Επαγγελματικού Ποδοσφαίρου ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Τάκης Μπαλτάκος πρότεινε μέρος του ποσού και συγκεκριμένα 400.000 ευρώ να μοιραστούν στις ομάδες της ΣΛ2. Οι εκπρόσωποι των Big4 αντέδρασαν, αλλά στην σχετική ψηφοφορία πέρασε του Μπαλτάκου με ψήφους 5-4!

«Ο ρόλος της ΕΠΟ είναι διαμεσολαβητικός και δεν έχει καμιά δουλειά να μοιράζει χρήματα που έχει ορίσει η UEFA που θα πηγαίνουν. Προφανώς διαφωνούμε, όπως σίγουρα διαφωνούν και οι 12 ομάδες ΣΛ1 που δικαιούνται solidarity και περιμένουν αυτά τα χρήματα», ανέφερε ο αντιπρόεδρος της ΠΑΕ Ολυμπιακός Κ. Καραπαπάς και στην συνέχεια μίλησε ο CEO του ΠΑΟΚ Μ. Γκαγκάτσης: «Δεν συμφωνούμε με την πρόταση σας και αν και εδώ εκπροσωπούμε τις ομάδες μας. Αν και εμείς και ο Ολυμπιακός δε δικαιούμαστε solidarity αφού παίξαμε σε ομίλους δεν είναι δυνατόν να πάρουμε χρήματα από τις ομάδες της ΣΛ1 που δεν πήραν χρήματα από το Στοίχημα ακόμα. Δεν μπορεί να παρακρατηθεί κάτι από την ΕΠΟ».

Στο ίδιο μήκος κύματος ήταν και οι παράγοντες του Παναθηναϊκού και της ΑΕΚ. «Ούτε εμείς συμφωνούμε, τα χρήματα του solidarity πρέπει να πάνε στις 12 ομάδες της ΣΛ», επισήμανε ο CEO της ΑΕΚ Γιώργος Κοσμάς, ενώ ο αντιπρόεδρος του Παναθηναϊκού, Λεωνίδας Μπουτσικάρης είπε: «Διαφωνούμε όπως τίθεται, 29 Νοεμβρίου, εντελώς αιφνιδιαστικά και κάτι τέτοιο θέλει σχεδιασμό. Δεν είναι δυνατόν να αλλάζει η διανομή του solidarity. Εχουμε κάνει τον οικονομικό προγραμματισμό μας και δεν μπορούμε να τον αλλάξουμε».

Η απόφαση της ΕΕΠ ήταν υπέρ Μπαλτάκου, αλλά είναι εισηγητικού χαρακτήρα και την τελική απόφαση θα πάρει το ΔΣ της ΕΠΟ.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο