Φεστιβάλ γκολ στο «Al Janoub Stadium» με το Καμερούν, παρ’ ότι έχανε με δύο γκολ διαφορά, να αναδεικνύεται ισόπαλο με την Σερβία (3-3) σε ένα παιχνίδι που ήταν η χαρά των ποδοσφαιρόφιλων. Ο Αλεξάνταρ Μίτροβιτς ήταν ο μοιραίος παίκτης για την ομάδα του, καθώς είχε δοκάρι και έχασε τουλάχιστον τρεις κλασικές ευκαιρίες. Τα δεδομένα του αγώνα άλλαξε ο Βενσάν Αμπουμπακάρ, ο οποίος πέτυχε ένα γκολ και έδωσε μία ασίστ.
Οι παίκτες του Ντράγκαν Στοΐκοβιτς μπήκαν καλύτερα στο παιχνίδι και στο πρώτο 20λεπτο απείλησαν τρεις φορές με τον Μίτροβιτς. Ο κορυφαίος σκόρερ όλων των εποχών για την Εθνική Σερβίας στο 6′ αστόχησε με κεφαλιά και στο 10′ έστειλε την μπάλα στο δοκάρι του Επασί. Στο 17′, μετά από κόντρες, η μπάλα κατέληξε στον 28χρονο φορ που εκτέλεσε ανενόχλητος από το σημείο του πέναλτι, ωστόσο ήταν και πάλι άστοχος.
Στο 19′ ο Κούντε κέρδισε στη μονομαχία τον Μαξίμοβιτς πάτησε στην περιοχή και σούταρε από πλάγια θέση με τον Μιλίνκοβιτς να αποκρούει σε κόρνερ.
Το σκορ άνοιξε στο 29′. Ο Κούντε εκτέλεσε κόρνερ, ο Ενκουλού πήρε την κεφαλιά και ο Καστελέτο έσπρωξε την μπάλα στο βάθος της εστίας για το 1-0.
Το γκολ της αφρικανικής ομάδας «πάγωσε» για ένα δεκάλεπτο τους Σέρβους, οι οποίοι λίγο έλειψε να δεχθούν και δεύτερο γκολ. Στο 43′ ο Κούντε έκλεψε την μπάλα, αλλά σε πρώτο χρόνο δεν μπόρεσε να νικήσει τον αντίπαλο γκολκίπερ. Ο μέσος του Ολυμπιακού πήρε το ριμπάουντ, αλλά το σουτ του έφυγε άουτ.
Η Σερβία πάτησε γκάζι στα τελευταία λεπτά του ημιχρόνου και στις καθυστερήσεις έφτασε στην ανατροπή του σκορ! Στο 45′ +1 ο Τάντιτς εκτέλεσε φάουλ και ο Πάβλοβιτς με κεφαλιά έστειλε την μπάλα στα δίχτυα και ισοφάρισε (1-1). Σε ηλικία 21 ετών και 188 ημερών ο Στραχίνια Πάβλοβιτς έγινε ο νεότερος σκόρερ στην ιστορία της Σερβίας σε Παγκόσμιο Κύπελλο.
Πριν συνέλθουν οι καμερουνέζοι δέχθηκαν και δεύτερο γκολ. Στο 45’+3′ ο Ζίβκοβιτς έστρωσε την μπάλα στον Σεργκέι Μιλίνκοβιτ-Σάβιτς, ο οποίος με όμορφο πλασέ με το αριστερό έκανε το 1-2.
Η ανωτερότητα της Σερβίας στο πρώτο ημίχρονο ήταν εμφανής κι αν ο Μίτροβιτς ήταν εύστοχος θα είχαν σκοράρει περισσότερα τέρματα. Και πάλι τα κατάφεραν έστω και στις καθυστερήσεις.
Αμπουμπακάρ
Οι Σέρβοι μπήκαν φουριόζοι και στο δεύτερο ημίχρονο και στο 53΄ πέτυχαν και τρίτο γκολ (1-3). Ο Ζίβκοβιτς έστρωσε την μπάλα στον Μίτροβιτς, ο οποίος ήταν αμαρκάριστος κι αυτή τη φορά νίκησε τον Επασί που δεν μπορούσε να αντιδράσει.
Στο 55′ για το Καμερούν μπήκε ο Βενσάν Αμπουμπακάρ που άλλαξε την εικόνα του αγώνα. Ο 30χρονος επιθετικός στο 60′ απείλησε, όμως δεν μπόρεσε να κάνει τελική προσπάθεια και στο 63′ με υπέροχη λόμπα μείωσε το σκορ σε 2-3. Το γκολ αρχικά ακυρώθηκε ως οφσάιντ, ωστόσο μέτρησε μετά από τη χρήση του VAR.
Το Καμερούν «χτύπησε» και πάλι στο 66′. Ο Αμπουμπακάρ μπήκε από δεξιά, πάσαρε στον αμαρκάριστο Τσούπο – Μότινγκ που ισοφάρισε σε 3-3.
Το παιχνίδι είχε τρελό ρυθμό και στο 76′ ο Μίτροβιτς δεν μπόρεσε να νικήσει τον Επασί. Στο 78΄ αστόχησε και ο Σ. Μιλίνκοβιτς Σάβιτς, ενώ στο 89′ ο φορ της Σερβίας έχασε άλλη μία ευκαιρία.
Το Καμερούν είχε οκτώ συνεχόμενες ήττες και έσπασε το κακό σερί, ενώ η Σερβία θέλει τη νίκη στο ματς με την Ελβετία για να προκριθεί στους «16» του Μουντιάλ.
Γκολ: 29′ Σαρλς-Καστεγέτο, 63′ Αμπουμπακάρ, 66′ Τσούπο – Μότινγκ / 45’+1 Πάβλοβιτς, 45’+3′ Σ. Μιλίνκοβιτ-Σάβιτς, 53′ Μίτροβιτς
Διαιτητής: Μοχάμεντ Αμπντουλά Χασάν Μοχάμεντ (ΗΑΕ)
Κίτρινες: Ενκουλού, Μπασογκόνγκ / Γιόβιτς
ΚΑΜΕΡΟΥΝ: Επασί, Φάι, Σαρλς-Καστελέτο, Ενκουλού, Τόλο, Ανγκισά, Κούντε (68′ Οντουά), Χόνγκλα (55′ Αμπουμπακάρ), Εμπεμό, Τσούπο-Μότινγκ, Εκαμπί (68′ Μπασογκόνγκ).
ΣΕΡΒΙΑ: Β. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς, Μιλένκοβιτς, Βέλκοβιτς (79′ Μπάμπιτς), Πάβλοβιτς (56′ Στ. Μίτροβιτς), Α. Ζίβκοβιτς (78′ Ράντονιτς), Λούκις, Μαξίμοβιτς, Κόστιτς, Τάντιτς, Σ. Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς (79′ Γκρούγιτς), Μίτροβιτς.