fbpx

Γαλλία: Ο Ανρί, ο Ζιρού που βλέπει κορυφή και ο Εμπαπέ που έρχεται… με φόρα (vid)

Γαλλία: Ο Ανρί, ο Ζιρού που βλέπει κορυφή και ο Εμπαπέ που έρχεται… με φόρα (vid)

Το apexsports.gr σας παρουσιάζει την 11άδα των All Time Scorers για την Παγκόσμια Πρωταθλήτρια Γαλλία, που υπερασπίζεται το στέμμα της, στα γήπεδα του Κατάρ.

Ο Ολιβιέ Ζιρού σκόραρε στην πρεμιέρα της Γαλλίας κόντρα στην Αυστραλία, για το Παγκόσμιο Κύπελλο του Κατάρ 2022 και με το τέρμα αυτό, έφτασε τον Τιερί Ανρί, στην πρώτη θέση των σκόρερ όλων των εποχών για τους «τρικολόρ».

Μάλιστα, ο φορ της Μίλαν έχει την ευκαιρία να γράψει ιστορία στα επόμενα παιχνίδια του Μουντιάλ και να ξεπεράσει τον θρυλικό φορ μεταξύ άλλων της Άρσεναλ και της Μπαρτσελόνα.

Όμως αυτό το ρεκόρ, δεν δείχνει πως θα κρατήσει για μεγάλο χρονικό διάστημα. Και αυτό διότι έρχεται με μεγάλη ταχύτητα το φαινόμενο που ακούει στο όνομα: Κιλιάν Εμπαπέ.

1.Τιερί Ανρί | 51 γκολ

Ένας εκ των κορυφαίων επιθετικών όλων των εποχών στο ευρωπαϊκό ποδόσφαιρο, ο Ανρί έχει γράψει τη δική του «χρυσή» ιστορία με την εθνική ομάδα της Γαλλίας.

Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του, το 1997 κόντρα στη Ν. Αφρική, ενώ πέτυχε το πρώτο του τέρμα το 1998, απέναντι στον ίδιο αντίπαλο.

Συνολικά μετρά 123 συμμετοχές με τους «τρικολόρ» έχοντας κατακτήσει 1 Παγκόσμιο Κύπελλο (1998) και 1 Euro (2000).

https://www.youtube.com/watch?v=y7k-TFdUMg0

2. Ολιβιέ Ζιρού | 51 γκολ

Ίσως ο πιο υποτιμημένος επιθετικός της γεννιάς του. Σκόρερ ολκής με σπουδαία καριέρα σε Γαλλία, Αγγλία και τα τελευταία χρόνια στην Ιταλία, ενώ βρίσκεται μια ανάσα από την κορυφή των σκόρερ στο αντιπροσωπευτικό του συγκρότημα.

Ο Ολιβιέ Ζιρού πραγματοποίησε το ντεμπούτο του, το Νοέμβριο του 2011 κόντρα στις ΗΠΑ και πέτυχε το πρώτο του, τέρμα στη νίκη με 2-1 επί της Γερμανίας.

Εκτός απροόπτου, θα απολαύσει τη μοναξιά της κορυφής, μέχρι να έρθει η ώρα του Κιλιάν Εμπαπέ.

https://www.youtube.com/watch?v=3PndjCZnRmQ

3. Αντουάν Γκριεζμάν | 42 γκολ

Ένας πολυδιάστατος επιθετικός, που προσφέρει πολλά στο παιχνίδι της Γαλλίας τα τελευταία χρόνια.

Ο φορ της Ατλέτικο οδήγησε μαζί με τον Εμπαπέ στην κορυφή του κόσμου, τη χώρα του, το 2018 στα γήπεδα της Ρωσίας.

Ο Γκριεζμάν μετρά συνολικά 42 τέρματα και 32 ασίστ, με την εθνική ομάδα της Γαλλίας.

YouTube video

4. Μισέλ Πλατινί | 41 γκολ

Ένας από τους εμβληματικότερους ποδοσφαιριστές που «γέννησε» το γαλλικό ποδόσφαιρο, ο Μισέλ Πλατινί οδήγησε την ομάδα του, στην κατάκτηση του Euro 1984, σκοράροντας μάλιστα στον τελικό απέναντι στην Ισπανία.

Ο κάτοχος της «Χρυσής Μπάλας» το ’83, ’84 και ’85 σημειώσε συνολικά 41 τέρματα σε 72 συμμετοχές με τους «τρικολόρ».

YouTube video

5. Καρίμ Μπενζεμά | 37 γκολ

O νικητής του UEFA Nations League το 2021, Καρίμ Μπενζεμά, μετρά 37 τέρματα με τη Γαλλία.

Το ταξίδι του, στην εθνική ομάδα, ξεκίνησε το 2007, όταν υπό τις οδηγίες του Ραιμόντ Ντομενέκ, ο τότε επιθετικός της Λιόν αγωνιζόταν κόντρα στην Αυστρία, σκοράροντας μάλιστα και χαρίζοντας τη νίκη στην ομάδα του.

Η ιστορία του Μπενζεμά στους «τρικολόρ» ίσως είχε γραφτεί διαφορετικά, εάν δεν υπήρχε το σκάνδαλο στο οποίο είχε εμπλακεί, ο πολύπειρος φορ της Ρεάλ Μαδρίτης.

YouTube video

6. Νταβίντ Τρεζεγκέ | 34 γκολ

O φορ των «τρικολόρ» στα Μουντιάλ του 1998, του 2002 και του 2006, ένας ξεχωριστός ποδοσφαιριστής, που δημιουργούσε μαζί με τον Τιερί Ανρί, τρόμο σε κάθε άμυνα.

Σε 71 συμμετοχές πέτυχε 34 τέρματα, με πιο χαρακτηριστικό αυτό που χάρισε τον τίτλο της πρωταθλήτριας Ευρώπης το 2000, κόντρα στην Ιταλία, στα γήπεδα του Βελγίου και της Ολλανδίας.

YouTube video

7. Ζινεντίν Ζιντάν | 31 γκολ

‘Ενας εκ των κορυφαίων όλων των εποχών και για αρκετούς, ο καλύτερος όλων. Ο λόγος φυσικά, για τον Ζινεντίν Ζιντάν.

Ο «Ζιζού» πραγματοποίησε το ντεμπούτο του, το 1994 κόντρα στην Τσεχία, σκοράροντας και τα δυο τέρματα της Γαλλίας, για το τελικό 2-2.

Συνολικά κατέγραψε 108 συμμετοχές, 31 τέρματα, μια κατάκτηση Μουντιάλ, σκοράροντας δις στον τελικό (1998), μια Euro (2000), ενώ οδήγησε τη Γαλλία και στον τελικό του Βερολίνου, το 2006, πετυχαίνοντας με μαγική εκτέλεση πέναλτι, το γκολ των Γάλλων στον τελικό.

YouTube video

8. Ζουστ Φοντέν | 30 γκολ

Ο θρυλικός Ζουστ Φοντέν δεν θα μπορούσε να λείπει από τη λίστα με τους κορυφαίους Γάλλους σκόρερ όλων των εποχών.

Στο Παγκόσμιο Κύπελλο του 1958 έγραψε ιστορία, σκοράροντας 13 τέρματα σε μόλις έξι παιχνίδια, οδηγώντας την ομάδα του, στην τρίτη θέση του κόσμου, αριθμός τερμάτων που παραμένει ακατάρρηπτο ρεκόρ μέχρι και σήμερα, σε τελική φάση Μουντιάλ.

Αξίζει να σημειωθεί, πως τα 30 τέρματά του, τα πέτυχε σε μόλις 21 συμμετοχές με την εθνική ομάδα της Γαλλίας.

YouTube video

9. Ζαν Πιερ Παπέν | 30 γκολ

28 Jun 1986: Portrait of Jean-Pierre Papin before the World Cup Third Place play-off against Belgium at the Cuauhtemoc Stadium in Puebla, Mexico. France won the match 4-2. Mandatory Credit: David Cannon/Allsport

Μέλος της «καταραμένης γεννιάς» του γαλλικού ποδοσφαίρου ανάμεσα στις δεκαετίες του ’80 και στα τέλη του ’90, ο Παπέν πραγματοποίησε το ντεμπούτο του, το 1986 απέναντι στη Β. Ιρλανδία.

Ο Παπέν πέτυχε 30 τέρματα σε μόλις 54 συμμετοχές, χωρίς ωστόσο η Γαλλία να καταφέρει να δώσει το παρών ούτε στο EURO το ’88, ούτε στα Μουντιάλ του 1990 και 1994.

YouTube video

10. Γιούρι Τζορκαέφ | 28 γκολ

Σπουδαίος Γάλλος μέσος με τρομερή έφεση στο σκοράρισμα. Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του, το 1993 και ήταν από τους βασικούς συντελεστές στο «νταμπλ» της Γαλλίας το 1998 και το 2000.

Συνολικά, ο «θρύλος» της Μονακό πέτυχε 28 τέρματα σε 82 επίσημες συμμετοχές με τους «τρικολόρ.

YouTube video

11. Κιλιάν Εμπαπέ | 28 γκολ

To παιδί-θαύμα του γαλλικού ποδοσφαίρου, που δείχνει ικανό να σπάσει κάθε ρεκόρ στην καριέρα του.

Πραγματοποίησε το ντεμπούτο του, σε ηλικία 18 ετών, το 2017 και έκτοτε δεν σταματάει να τσακίζει κάθε άμυνα που βρίσκει μπροστά του.

Θεωρείται θέμα χρόνου, να φτάσει και να ξεπεράσει τους Ζιρού και Ανρί, στην κορυφή της λίστας των Γάλλων σκόρερ.

YouTube video
Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο