fbpx

Ολλανδία–Εκουαδόρ 1-1: Ο Βαλένσια απέδωσε δικαιοσύνη, όλα ανοιχτά στον όμιλο

Ολλανδία–Εκουαδόρ 1-1: Ο Βαλένσια απέδωσε δικαιοσύνη, όλα ανοιχτά στον όμιλο

Η Ολλανδία, αν και προηγήθηκε νωρίς στο σκορ, δεν μπόρεσε να κρατήσει τη νίκη κόντρα στο Εκουαδόρ που ήταν καλύτερο, ισοφάρισε, ενώ είχε ευκαιρίες να πάρει και το «τρίποντο».

Οι δύο ομάδες έχουν πλέον από 4 βαθμούς και όλα είναι ανοιχτά στον όμιλο τους με δεδομένο ότι η Σενεγάλη νίκησε το Κατάρ και έχει τρεις βαθμούς.

Οι Οράνιε έχουν θεωρητικά αβαντάζ, καθώς την 3η αγωνιστική θα αντιμετωπίσουν τους οικοδεσπότες που δεν έχουν δείξει κάτι το ιδιαίτερο, ενώ ο Ισημερινός αντιμετωπίζει τη Σενεγάλη και με ισοπαλία προκρίνεται.

Στο πρώτο 45λεπτο οι Oλλανδοί, χωρίς να είναι ιδιαίτερα επιθετικοί κατάφεραν να σκοράρουν στο πρώτο σουτ που επιχείρησαν. Το Εκουαδόρ ανέβηκε μετά το 10λεπτο, πίεσε και σκόραρε στις καθυστερήσεις, αλλά το γκολ δεν μέτρησε.

Το σκορ άνοιξε μόλις στο 6’. Ο Καϊσέδο έκανε λάθος διώξιμο της μπάλας, ο Κλάασεν την έστρωσε στον Χάκπο που με δυνατό σουτ νίκησε τον Γκαλίντες (1-0). Την τρέχουσα σεζόν ο σκόρερ της Ολλανδίας μετράει 16 γκολ και 18 ασίστ σε 30 συμμετοχές με την PSV!

Σταδιακά το Εκουαδόρ κέρδισε μέτρα μέσα στο γήπεδο και στο 11’ σουτ του Βαλένσια απομάκρυνε με το κεφάλι ο Φαν Ντάικ. Στο 23’ ο Καϊσέδο δεν μπόρεσε να βρει στόχο και στο 32’ ο Νόπερτ απέκρουσε με εντυπωσιακό τρόπο το δυνατό σουτ του Βαλένσια.

Στις καθυστερήσεις ο Εστουπινιάν σκόραρε με σουτ, αλλά το γκολ ακυρώθηκε επειδή στην πορεία της μπάλας και μπροστά από τον τερματοφύλακα της Ολλανδίας ήταν ο Πορόσο.

Δικαιοσύνη

Οι προσπάθειες του Εκουαδόρ δικαιώθηκαν στο 49’. O Εστουπινιάν σούταρε από διαγώνια θέση, ο Ντόπερτ έβγαλε με δυσκολία, αλλά ο Βαλένσια πήρε το ριμπάουντ και ισοφάρισε σε κενή εστία (1-1). Αυτό ήταν το τρίτο γκολ στο Μουντιάλ του Κατάρ για τον 33χρονο σέντερ φορ της Φενέρμπαχτσε. Συνολικά ο έμπειρος άσος έχει σκοράρει τα 6 τελευταία γκολ του Εκουαδόρ σε Μουντιάλ, κάτι που έχουν πετύχει κατά το παρελθόν για την εθνική τους μόνο οι Εουσέμπιο, Πάολο Ρόσι και Σαλένκο!

Ο Ισημερινός ήθελε και δεύτερο γκολ. Στο 58’ ο Βαλένσια σούταρε μέσα από την περιοχή, η μπάλα κόντραρε στον Φαν Ντάικ και στρώθηκε στον Πλάτα, ο οποίος σημάδεψε το οριζόντιο δοκάρι του Νόπερτ. Στο 66’ οι Ολλανδοί κυκλοφόρησαν ωραία την μπάλα, αυτή κατέληξε στον Κόπμαϊνερς, το σουτ του οποίου ήταν άστοχο.

Στην εκπνοή του αγώνα ο Βαλένσια αποχώρησε με φορείο και ο τραυματισμός του μάλλον είναι σοβαρός.

Γκολ: 6’ Χάκπο /49’ Βαλένσια
Διαιτητής: Μουσταφά Γκορμπάλ (Αλγερία)
Κίτρινη: /Μέντες

Ολλανδία: Νόπερτ, Ντάμφρις, Τίμπερ, Φαν Ντάικ, Άκε, Μπλιντ, Φρένκι ντε Γιονγκ, Κόπμαϊνερς (80’ Μάρτεν ντε Ρον), Κλάασεν (69’ Μπέρχαουζ), Μπέρχβαϊν (46’ Ντεπάι), Χάκπο (80’ Βέχορστ).

Εκουαδόρ: Γκαλίντες, Πρεσιάδο, Χινκαπιέ, Πορόσο, Τόρες, Εστουπινιάν, Καϊσέδο, Μέντες, Πλάτα (90’ Ιμπάρα), Ένερ Βαλένσια (90’ Ροντρίγκες), Εστράδα (74’ Σαρμιέντο).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο