fbpx

Βραζιλία-Σερβία 2-0: «Σελεσάο» για φίλημα στο β’ ημίχρονο

Βραζιλία-Σερβία 2-0: «Σελεσάο» για φίλημα στο β’ ημίχρονο

Ποιος είδε τη Βραζιλία στο δεύτερο ημίχρονο του αγώνα με τη Σερβία (2-0) και δεν φοβήθηκε στο στάδιο «Λουσάιλ» για την 1η αγωνιστική του 7ου ομίλου του Μουντιάλ 2022.

Με εντυπωσιακή εμφάνιση στο δεύτερο 45λεπτο που συνοδεύτηκε από δύο γκολ, δύο δοκάρια και 4-5 μεγάλες ευκαιρίες οι Βραζιλιάνοι έστειλαν μήνυμα σε όλους ότι δεν είναι η αφελής ομάδα του προηγούμενου Μονυτιάλ.

Το πρώτο ημίχρονο είχε ρυθμό, ήταν γρήγορο αλλά του έλειψαν οι καλές φάσεις καθώς οι άμυνες των δύο ομάδων λειτούργησαν σχεδόν τέλεια και εξουδετέρωσαν τα αντίπαλα ατού. Ο Νεϊμάρ κινήθηκε σε ρηχά νερά και μόνο οι Βινίσιους και Ραφίνια προσπαθούσαν να δημιουργήσουν ρήγματα στην άμυνα τη Σερβίας. Από την άλλη πλευρά, οι Ζίβκοβιτς και Τάντιτς προσπάθησαν να βάλουν στη μέση τον Αλεξ Σάντρο αλλά δεν μπόρεσαν να ανοίξουν διαδρόμους στη βραζιλιάνικη άμυνα…

Στο 2ο ημίχρονο η Βραζιλία βγήκε πιο αποφασισμένη, ανέβασε ρυθμό κι ένταση κι έχασε ευκαιρίες με τους Ραφίνια και Νεϊμάρ να ανοίξει το σκορ ενώ στο 60’ το τρομερό συρτό σουτ του Αλεξ Σάντρο σταμάτησε στο κάθετο δοκάρι των Σέρβων. Τελικά στο 62’ από σουτ του Βινίσιους ο Σάβιτς απέκρουσε αλλά ο Ριτσάρλισον που πήρε το ριμπάουντ άνοιξε το σκορ για τους Βραζιλιάνους (1-0).

Η Βραζιλία απελευθερώθηκε και άρχισε να ζωγραφίζει στο χορτάρι και στο 74’ από ασίστ του Βινίσιους ο Ριτσάρλισον πέτυχε ένα από τα ωραιότερα γκολ της διοργάνωσης με απίθανο γυριστό εναέριο βολέ (2-0).

Στο 81’ ο Κασεμίρο είχε πλασέ στο οριζόντιο δοκάρι και στη συνέχεια ο Μιλίνκοβιτς-Σάβιτς με εντυπωσιακές αποκρούσεις γλίτωσε την ομάδα του από συντριβή.

Ο Ιρανός διαιτητής Αλιρέζα Φαγκανί «κιτρίνισε» τους Πάβλοβιτς, Γκούντελι, Λούκιτς.

ΒΡΑΖΙΛΙΑ: Άλισον, Ντανίλο, Μαρκίνιος, Τιάγκο Σίλβα, Άλεξ Σάντρο, Κασεμίρο, Πακετά (75’ Φρεντ), Ραφίνια (87’ Μαρτινέλι), Νεϊμάρ (80’ Αντονι), Βινίσιους (75’ Ροντρίγο), Ριτσάρλισον (79’ Ζσούς).

ΣΕΡΒΙΑ: Β. Μίλινκοβιτς-Σάβιτς, Βελίκοβιτς, Μιλένκοβιτς, Πάβλοβιτς, Ζίβκοβιτς (57’ Ράντονιτς), Λούκιτς (66’ Λάζοβιτς), Γκούντελι (57’ Ιλιτς), Σ. Μιλίνκοβιτς – Σάβιτς, Μλαντένοβιτς (66’ Βλάχοβιτς), Τάντιντς, Μίτροβιτς (83’ Μακσίμοβιτς).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο