fbpx

Ισπανία – Κόστα Ρίκα 7-0: Ασταμάτητοι οι Ίβηρες, σκόραραν… όποτε ήθελαν

Ισπανία – Κόστα Ρίκα 7-0: Ασταμάτητοι οι Ίβηρες, σκόραραν… όποτε ήθελαν

Ισπανικό πάρτι στο «Αλ Τουμαμά» με τους διεθνείς του Λουίς Ενρίκε να κρύβουν την μπάλα και να εκτελούν δίχως οίκτο τους ανήμπορους να αντιδράσουν αντιπάλους τους.

Το… κοντέρ έγραψε Ισπανία – Κόστα Ρίκα 7-0 με τους νικητές να είναι απολαυστικοί και να δείχνουν πως είναι ικανοί να φτάσουν ψηλά στο Μουντιάλ.

Οι Ίβηρες μπήκαν στο παιχνίδι φουριόζοι και επεδίωκαν να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ. Στο 5’ ο Πέδρι έβγαλε σέντρα… μισό γκολ στον Ολμο, ο οποίος βρέθηκε απέναντι από τον Νάβας, αλλά ήταν άστοχος. Στο 9’ σουτ του Ασένσιο από πλεονεκτική θέση έφυγε επίσης ελάχιστα άουτ, ενώ το γκολ ήρθε στο 11’. Ο Γκάβι πέρασε πάσα στο κέντρο της αντίπαλης άμυνας και ο Ολμο με άψογη κίνηση και τελείωμα άνοιξε το σκορ (1-0). Το γκολ του 24χρονου επιθετικού είναι το 100ο τέρμα της χώρας του σε Παγκόσμιο Κύπελλο.

Η Ισπανία έψαχνε και το δεύτερο γκολ για να «καθαρίσει» νωρίς με την υπόθεση νίκη. Το 2-0 έγινε στο 21’. Οι παίκτες του Λουίς Ενρίκε κυκλοφόρησαν την μπάλα με τον Άλμπα να κάνει εξαιρετικό γύρισμα και ο Ασένσιο με σουτ στην κίνηση μέσα από την περιοχή ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 2-0.

Τα «παιδιά» του Λουίς Ενρίκε είχαν μεγάλα κέφια και με την συμπλήρωση του πρώτου ημιώρου πέτυχαν και τρίτο γκολ. Στο 29’ ο Ντουάρτε πάτησε τον Αλμπα και ο ρέφερι έδωσε πέναλτι. Την εσχάτη των ποινών εκτέλεσε εύστοχα ο Τόρες και στο 31’ το σκορ ήταν ήδη 3-0.

Ασταμάτητη

Το σκηνικό του αγώνα δεν άλλαξε στο δεύτερο μέρος. Η Ισπανία ήταν στην επίθεση και αναζητούσε κι άλλα γκολ. Στο 48’ σουτ του Ασένσιο πέρασε άουτ και αυτή ήταν η 8η τελική για τους τυπικά γηπεδούχους, ενώ ο αντίπαλος τους δεν είχε ούτε μία.

Το 4-0 έγινε στο 54’ με σκόρερ τον Τόρες, ο οποίος εκμεταλλεύτηκε την «τρικυμία» στην άμυνα της Κόστα Ρίκα.
Η Ισπανία ήταν ασταμάτητη και στο 74’ πέτυχε και πέμπτο γκολ. Ο Μοράτα γύρισε την μπάλα στον Γκάβι κι αυτός με υπέροχο σουτ διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα. Σε ηλικία 18 ετών και 110 ημερών, ο Γκάβι έγινε ο νεαρότερος παίκτης στη μουντιαλική ιστορία της Ισπανίας, ξεπερνώντας τον Τσεσκ Φάμπρεγας που αγωνίστηκε το 2006 σε ηλικία 19 ετών και 41 ημερών. Επίσης, με αυτό το τέρμα έγινε ο νεότερος σκόρερ σε Μουντιάλ μετά τον Πελέ το 1958!

Στο 90’ με σουτ του Σολέρ έγινε το 6-0 και το τελικό αποτέλεσμα διαμορφώθηκε στο 93’ με σκόρερ τον Μοράτα (7-0).

Γκολ: 11’ Ολμο, 21’ Ασένσιο, 31’ (πεν.), 54’ Τόρες, 74’ Γκάβι, 90’ Σολέρ, 93’ Μοράτα
Διαιτητής: Μοχάμεντ Αμπντουλά (Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα)
Κίτρινες: Γκάβι /Κάλβο, Κάμπελ

ΙΣΠΑΝΙΑ: Σιμόν, Αθπιλικουέτα, Ρόδρι, Λαπόρτ, Άλμπα (64’ Μπαλτνέ), Γκάβι, Μπουσκέτς (64’ Κόκε), Πέδρι (57’ Κάρλος Σολέρ), Τόρες (57’ Μοράτα), Ασένσιο (69’ Γουίλιαμς), Όλμο.

ΚΟΣΤΑ ΡΙΚΑ: Νάβας, Μαρτίνες (46’ Γουάστον), Φούλερ, Ντουάρτε, Κάλβο, Οβιέδο (82’ Ματαρίτα), Κάμπελ, Μπόρχες (72’ Αγκελίρα), Τεχέδα, Μπένετ (61’ Ρουίς), Κοντρέρας (61’ Σαμόρα).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο