fbpx

Γαλλία – Αυστραλία 4-1: Ανετη νίκη με ρεκόρ από Ζιρού

Γαλλία – Αυστραλία 4-1: Ανετη νίκη με ρεκόρ από Ζιρού

Περίπατο έκανε στο πρώτο της παιχνίδι στο Μουντιάλ η Γαλλία επικρατώντας με 4-1 της Αυστραλίας που προηγήθηκε στο σκορ.

Μεσοεπιθετικά οι «τρικολόρ» πετούσαν φωτιές και έχασαν ευκαιρίες για μεγαλύτερο σκορ.

Οι Αυστραλοί κατάφεραν να αιφνιδιάσουν τους αντιπάλους τους στο 9’. Ο Λέκι έβγαλε την σέντρα από δεξιά και ο Γκούντγουιν εντελώς αμαρκάριστος νίκησε τον Γιορίς ανοίγοντας το σκορ (0-1).

Στην ίδια φάση τραυματίστηκε ο Λ. Ερνάντες και έγινε αλλαγή, οπότε το σοκ για τους Γάλλους ήταν διπλό. Στο 22’ η Αυστραλία έφτασε κοντά στο δεύτερο γκολ, ωστόσο το δυνατό σουτ του Ντιουκ έφυγε ελάχιστα άουτ.

Τούμπα σε έξι λεπτά

Οι Παγκόσμιοι πρωταθλητές δεν μπορούσαν να βρουν τα πατήματα τους, αλλά κόντρα στη ροή του ματς έφτασαν στην ισοφάριση. Ο Τ. Ερναντες σέντραρε από αριστερά και ο Ραμπιό με δυνατή κεφαλιά νίκησε τον Ράιαν (1-1).

Το γκολ άλλαξε την ψυχολογία των «τρικολόρ» και πέρασαν μπροστά στο σκορ στο 32’. Από τα αριστερά ο Εμπαπέ πίεσε τον Άτκινσον, έκλεψε την μπάλα και την έδωσε με τακουνάκι στον Ραμπιό που την γύρισε στον Ζιρού, ο οποίος δεν δυσκολεύτηκε να σκοράρει στην κενή εστία για το 2-1. Με το γκολ που πέτυχε σε ηλικία 36 ετών και 53 ημερών, ο Ζιρού έγινε ο γηραιότερος σκόρερ της εθνικής Γαλλίας σε ένα Μουντιάλ, αφήνοντας δεύτερο στην σχετική λίστα τον Ζινεντίν Ζιντάν που είχε σκοράρει το 2006 απέναντι στην Ιταλία (34 ετών και 16 ημερών).

Από τα 50 γκολ που έχει πετύχει στη διεθνή καριέρα του ο 36χρονος φορ, αυτό κόντρα στην Αυστραλία ήταν μόλις το δεύτερο σε τελικά Μουντιάλ και πρώτο μετά από εκείνο απέναντι στην Ελβετία το 2014.

Δοκάρι

Το παιχνίδι είχε ρυθμό και στα τελευταία λεπτά του πρώτου ημιχρόνου χάθηκαν τρεις σημαντικές ευκαιρίες. Στο 40’ ο Εμπαπέ πάσαρε στον Γκριεζμάν το σουτ του οποίου έφυγε άουτ. Στο 45’ άλλαξαν οι ρόλοι. Ο Γκριεζμάν έβγαλε πάσα «πάρε- βάλε» στο σταρ της Παρί κι αυτός αστόχησε σε κενή εστία.

Στις καθυστερήσεις ο Ιρβάιν με κεφαλιά «σημάδεψε» το δοκάρι του ανύμπορου να αντιδράσει Γιορίς.

Φουλ επίθεση

Από το ξεκίνημα του δεύτερου μέρους η Γαλλία έψαχνε το τρίτο γκολ για να «καθαρίσει» με την υπόθεση νίκη. Στο 50’ ο Ζιρού έπιασε ανάποδο ψαλίδι με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ

Στο 67’ ο Μπέχιτς έδιωξε την μπάλα πάνω από την γραμμή της εστίας του Ράιαν, μετά από σουτ του Γκριεζμάν και στο επόμενο λεπτό έγινε το 3-1. Ο Ντεμπελέ σέντραρε και ο Εμπαπέ με κεφαλιά έκανε κι αυτός σεφτέ στα γκολ στο Μουντιάλ του Κατάρ.

Η νίκη πήρε διαστάσεις θριάμβου για την Γαλλία στο 71’. Σε αυτή τη φάση ο Εμπαπέ σέντραρε και ο Ζιρού με κεφαλιά ανέβασε το δείκτη του σκορ στο 4-1. Ο φορ της Μίλαν έφτασε τα 51 γκολ με την εθνική Γαλλίας και έπιασε στην κορυφή των σκόρερ όλων των εποχών τον Ανρί.

Στο 82’ ο Εμπαπέ βρέθηκε απέναντι από τον Ράιαν, αλλά δεν μπόρεσε να κάνει το κοντρόλ και έχασε άλλη μία ευκαιρία.

Στο 90’ ο Ράιν απέκρουσε την κεφαλιά του Κονατέ.

Γκολ: 27’ Ραμπιό, 32’, 71’ Ζιρού, 68’ Εμπαπέ / 9’ Γκούντγουιν

Διαιτητής: Γκόμες (Νότια Αφρική)

Κίτρινες: /Ντιουκ, Ιρβάιν, Μούι

ΓΑΛΛΙΑ: Γιορίς, Παβάρ (89’ Κουντέ), Λ. Ερνάντες (13’ Τεό Ερναντέζ), Κονατέ, Ουπαμεκανό, Τσουαμενί (77’ Φοφανά), Ραμπιό, Γκριεζμάν, Ντεμπελέ (77’ Κομάν), Εμπαπέ, Ζιρού (89’ Τουράμ).

ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ: Ράιαν, Άτκινσον (85’ Ντέγκενεκ), Μπέχιτς, Σούταρ, Ρόουλες, Μούι, ΜακΓκρι (73’ Μαμπίλ), Ιρβάιν (85’ Μπακους), Λέκι, Ντιουκ (56’ Κάμινγκς), Γκούντγουιν (73’ Κουόλ).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο