fbpx

Ουγγαρία–Ελλάδα 2-1: Νέα προβληματική εμφάνιση και ήττα στην εκπνοή

Ουγγαρία–Ελλάδα 2-1: Νέα προβληματική εμφάνιση και ήττα στην εκπνοή

Η Εθνική μας Ομάδα πραγματοποίησε άλλη μία προβληματική εμφάνιση σε φιλικό παιχνίδι, αυτή τη φορά κόντρα στην Ουγγαρία. Ο Τάσος Μπακασέτας ισοφάρισε προσωρινά στο 81’, αλλά οι Μαγυάροι πήραν τη νίκη στο 93’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ.

Τα πρώτα λεπτά του φιλικού ήταν αναγνωριστικά με τους διεθνείς μας να έχουν την κατοχή της μπάλας και να επιχειρούν να δημιουργήσουν ρήγματα στην αντίπαλη άμυνα. Οι γηπεδούχοι έκλειναν τους χώρους στον Μπακασέτα, γνωρίζοντας πως είναι πιο επικίνδυνος ποδοσφαιριστής της «γαλανόλευκης» και κατάφεραν να τον εξουδετερώσουν.

Οι Μαγυάροι άνοιξαν το σκορ στην πρώτη τους οργανωμένη επίθεση. Στο 15’ ο Στάιλς γύρισε την μπάλα στο κέντρο της άμυνας και ο αμαρκάριστος Ρ. Σάλαϊ νίκησε τον Πασχαλάκη (1-0). Ευθύνη στο γκολ έχουν και οι δύο κεντρικοί αμυντικοί της Εθνικής μας.

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΟΥΓΓΑΡΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ

Στο 19’ μετά από σουτ του Μπακασέτα, η μπάλα έφυγε άουτ, ενώ στο 28’ μακρινό σουτ του Ντζούτζακ απέκρουσε δύσκολα ο Πασχαλάκης.

Η Εθνική εξακολούθησε να έχει την κατοχή μπάλας και έπαιζε κυρίως από την δεξιά πλευρά με τους Ρότα, Μασούρα, όμως ήταν ακίνδυνη επιθετικά.

Από την άλλη πλευρά οι Ούγγροι κάθε φορά που πατούσαν περιοχή δημιουργούσαν φάση. Στο 39’ ο Πασχαλάκης απέκρουσε σουτ του Ρ. Σάλαϊ και στο επόμενο λεπτό κεφαλιά του Ατ. Σάλαϊ.

Χωρίς αλλαγές

Στο ξεκίνημα του δευτέρου μέρους καμία ομάδα δεν έκανε αλλαγές και ειδικά για την «γαλανόλευκη» αυτό ήταν έκπληξη, καθώς είχε προβλήματα και στην άμυνα και στην επίθεση.

Η πρώτη καλή φάση για την Εθνική μας δημιουργήθηκε στο 49’. Ο Μπακασέτας πέρασε πάσα στον Μασούρα, το σουτ του οποίου έφυγε ελάχιστα άουτ.

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΟΥΓΓΑΡΙΑ – ΕΛΛΑΔΑ

Ο ρυθμός του αγώνα έπεσε στο δεύτερο ημίχρονο και οι γηπεδούχοι απείλησαν για πρώτη φορά στο δεύτερο μέρος στο 74’ με τον Ανταμ, το σουτ του οποίου απέκρουσε ο Πασχαλάκης.

Η Εθνική μας έδειχνε πως δεν μπορούσε να σηκώσει κεφάλι, αλλά τα δεδομένα άλλαξαν στο 79’ όταν ο Στάιλς ανέτρεψε τον Μπακασέτα. Ο αρχηγός ήταν εύστοχος από την άσπρη βούλα και ισοφάρισε (1-1).

Οι γηπεδούχοι πήραν τη νίκη στην τελευταία ευκαιρία του αγώνα. Ο Ζόλτ Καλμάρ μπήκε ως αλλαγή στο 92’ και στο επόμενο λεπτό με φάουλ διαμόρφωσε το τελικό 2-1.

Γκολ: 15’ Ρ. Σάλαϊ, 93’ Καλμάρ / 81’ (πεν.) Μπακασέτας

Διαιτητής: Ν. Τσίφι (Ιταλία)

Κίτρινες: Μπότκα, Καλμάρ/

ΟΥΓΓΑΡΙΑ: Nτίμπους (92’ Σάπανος), Μπότκα (71’ Λανγκ), Όρμπαν, Ατ. Σάλαϊ, Φιόλα, Α. Νάγκι, Στάιλς, Κέρκεζ (53’ Ζολτ Νάγκι), Ντζούτζακ (53’ Ανταμ), Σομποζλάι (92’ Καλμάρ), Ρ. Σάλαϊ (71’ Ντάρνταϊ).

ΕΛΛΑΔΑ: Πασχαλάκης, Ρότα, Γιαννούλης (69’ Κυριακόπουλος), Ρέτσος, Χατζηδιάκος, Κουρμπέλης (87’ Παπανικολάου), Μπουχαλάκης (69’ Χατζηγιοβάνης), Μπακασέτας, Μασούρας (87΄Δουβίκας), Μάνταλος, Ιωαννίδης (61’ Φούντας).

**O Παναγιώτης Ρέτσος έπαιξε με το εθνόσημο για πρώτη φορά μετά από 4,5 χρόνια. Ηταν 23 Μαρτίου του 2018 με την Ελλάδα να υποδέχεται την Ελβετία με προπονητή του αντιπροσωπευτικού μας συγκροτήματος, τον Μίχαελ Σκίμπε. Η Εθνική έχασε με 1-0 με τον Ρέτσο να παίζει αριστερό μπακ στην τετράδα της άμυνας που αποτελούνταν από Τοροσίδη, Μανωλά και Παπασταθόπουλο.

**Tο σημερινό φιλικό είχε ιδιαίτερη σημασία για την Ουγγαρία, καθώς ήταν το τελευταίο του Μπάλαζ Τζούτζακ με το εθνόσημο. Ο 35χρονος χαφ είναι διεθνής από το 2007 και αυτό ήταν το 109ο παιχνίδι του με τα χρώματα της χώρας του. Εγινε ο παίκτη με τις περισσότερες συμμετοχές στην ιστορία της Ουγγαρίας, ξεπερνώντας τον Γκάμπορ Κιράλι (108).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο