fbpx

Μάλτα–Ελλάδα 2-2: Ο Φούντας γλίτωσε την Εθνική από το κάζο

Μάλτα–Ελλάδα 2-2: Ο Φούντας γλίτωσε την Εθνική από το κάζο

Αγγαρεία έκαναν οι Έλληνες διεθνείς στη Μάλτα, όπου βρέθηκαν να χάνουν στο φιλικό με 2-1, αλλά τελικά ισοφάρισαν με τον Ταξιάρχη Φούντα σε 2-2.

Στο πρώτο ημίχρονο η Εθνική μας ήταν υποτονική, οι διεθνείς δεν είχαν κέφια, αλλά ένα σουτ του Τάσου Μπακασέτα τους έδωσε το προβάδισμα στο σκορ.

Η πρώτη ευκαιρία για τους γηπεδούχους χάθηκε στο 10’. Ο Τζ. Μπονγκ έπιασε κάτι μεταξύ σέντρας και σουτ με τον Ντεγκαμπριέλε να μην μπορεί να απειλήσει από κοντά.

Στο 14’ ο Τέουμα από θέση έξω αριστερά έπιασε δυνατό σουτ που πέρασε δίπλα από το δοκάρι.

Το παιχνίδι κυλούσε χωρίς ενδιαφέρον και τη διαφορά έκανε ο αρχηγός της Εθνικής μας. Στο 38’ ο Πέλκας κουβάλησε την μπάλα, έξω από την περιοχή τροφοδότησε τον Μπακασέτα, ο οποίος με δυνατό αριστερό σουτ νίκησε τον Μπονέλο (0-1).

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΜΑΛΤΑ – ΕΛΛΑΔΑ

Ανατροπή

Στο 49’, μετά από πάσα του Μάνταλου, ο Ιωαννίδης σούταρε από πλάγια, ωστόσο απομάκρυνε τον κίνδυνο ο Μπονέλο. Στο 54’ ισοφάρισε η Μάλτα. Ο Γκιλομιέ από δεξιά πέρασε κάθετη πάσα στην πλάτη της ελληνικής άμυνας και ο Ντεγκαμπριέλε με πλασέ νίκησε τον Πασχαλάκη και έκανε το 1-1.

Στο 62’ ο Ιωαννίδης υποχρέωσε τον Μπονέλο σε λάθος, το οποίο δεν εκμεταλλεύτηκε ο Σιώπης.

Στο 65’ η Μάλτα κέρδισε πέναλτι για χέρι του Μπουχαλάκη, μετά από προσπάθεια του Πολ Μπονγκ. Ο Τέουμα ήταν εύστοχος από τα 11 βήματα και στο 67’ έκανε το 2-1. Η «γαλανόλευκη» ήταν εκτός τόπου και χρόνου και το αποτέλεσμα ήταν δίκαιο.

ΦΙΛΙΚΟΣ ΑΓΩΝΑΣ / ΜΑΛΤΑ – ΕΛΛΑΔΑ

Την έσωσε ο Φούντας

Στο 77’ οι διεθνείς μας ζήτησαν πέναλτι για χέρι του Τέουμα. Οι διαμαρτυρίες ήταν έντονες και ο ρέφερι έδειξε κίτρινη κάρτα στους Πογιέτ, Φύσσα και κόκκινη στον Μπάρκα που ήταν στο πάγκο. Έπρεπε να δοθεί πέναλτι, υπήρχε παράβαση. Η συγκεκριμένη φάση ξύπνησε τους διεθνείς μας που αντέδρασαν και έφτασαν στην ισοφάριση.

Στα τελευταία λεπτά η Εθνική πίεσε για την ισοφάριση. Στο 84’ ο Μπονέλο απέκρουσε σουτ του Φούντα, ο οποίος τον νίκησε στο 86’ ισοφαρίζοντας σε 2-2. Αυτό ήταν το πρώτο γκολ του 27χρονου επιθετικού με την Εθνική.

Ο Φούντας λίγο έλειψε να φέρει τα πάνω – κάτω στο 91’, όμως και πάλι «καθάρισε» τη φάση ο γκολκίπερ της Μάλτας.

Γκολ: 54’ Ντεγκαμπριέλε, 67΄Τέουμα /39’ Μπακασέτας, 86’ Φούντας

Διαιτητής: Ντουριό (Λουξεμβούργο)

Κίτρινες: Καμενζούλι, Πέπε Π. Μπονγκ/ Σιώπης, Κουλιεράκης

ΜΑΛΤΑ: Μπονέλο, Ζ. Μποργκς (81’ Μίκαλεφ), Πέπε, Σ. Μποργκς (46’ Απάπ), Τζ. Μπονγκ (53’ Κορμπολάν), Γκιλομιέ, Τέουμα, Καμενζούλι, Ντίμεχ (81’ Ντίμεχ), Π. Μπονγκ (81’ Κρίστενσεν), Ντεγκαμπριέλε (81’ Σαταριάνο).

ΕΛΛΑΔΑ: Πασχαλάκης, Ρότα, Γιαννούλης (80’ Κυριακόπουλος), Τζαβέλλας (46’ Κουλιεράκης), Χατζηδιάκος, Σιώπης (80’ Αλεξανδρόπουλος), Μάνταλος, Μπακασέτας (46’ Μπουχαλάκης), Χατζηγιοβάνης, Πέλκας (69’ Φούντας), Ιωαννίδης (69’ Δουβίκας).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο