fbpx

Η πτώση του Κριστιάνο

Η πτώση του Κριστιάνο

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο βρίσκεται συνεχώς στο προσκήνιο από τη στιγμή που έδειξε το ταλέντο του στην πρώτη του θητεία στη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ο Πορτογάλος σούπερ σταρ, ανέβασε αμέσως τις μετοχές του στον κόσμο του ποδοσφαίρου και το όνομα του έγινε συνώνυμο των επιτυχιών σε όποια ομάδα και αν πήγε.

Ο προστατευόμενος του Σερ Άλεξ

Το 2003, αποβιβάζεται στο Μάντσεστερ, ένα παιδί 18 ετών, το οποίο είχε κάνει τη διοίκηση της Γιουνάιτεντ να το θέλει διακαώς. Ο Σερ Άλεξ Φέργκιουσον, διέβλεψε στο πρόσωπο ενός άβγαλτου νεαρού, την πορεία που μπορούσε να διαγράψει στο μέλλον αλλά και τον ηγετικό του χαρακτήρα. Για έξι ολόκληρα χρόνια, ο προπονητής της αγγλικής ομάδας, είδε τον Κριστιάνο σαν γιο του και του έμαθε τα μυστικά της επιτυχίας που προέρχεται μόνο μέσα από κόπους και σκληρή δουλειά. Ο Ρονάλντο δεν άφησε ποτέ καμία συμβουλή του Σερ Άλεξ να πάει χαμένη και δούλεψε όσο πιο σκληρά μπορούσε. Απόδειξη τα 84 γκολ σε 196 συμμετοχές και οι πολύ καλές εμφανίσεις του σχεδόν σε κάθε ματς. Κοιτώντας πίσω του είδε 1 Τσάμπιονς Λιγκ, 3 Πρωταθλήματα Αγγλίας 1 Κύπελλο Αγγλίας, 2 Λιγκ Καπ, 2 αγγλικά Σούπερ Καπ, 1 Παγκόσμιο Κύπελλο Συλλόγων και φυσικά την πρώτη του Χρυσή Μπάλα.

Ένας ιππότης για τη Βασίλισσα

Η Ρεάλ Μαδρίτης το καλοκαίρι του 2009, βρισκόταν σε μια περίοδο ανανέωσης και ήθελε να πάρει από την μεταγραφική αγορά, ό,τι καλύτερο υπήρχε. Έτσι οι ιθύνοντες της ισπανικής ομάδας αποφάσισαν πως ο Κριστιάνο Ρονάλντο είναι ένας από τους εκλεκτούς που πρέπει οπωσδήποτε να βρεθεί στην Μαδρίτη. Όπερ και εγένετο με το μυθικό ποσό των 94 εκατομμυρίων ευρώ.

Ο Κριστιάνο, ήξερε που πήγαινε και τι ήθελε. Επίσης η Ρεάλ ήξερε τι ζητούσε και τι μπορούσε να αποκομίσει. Εννέα χρόνια στην πρωτεύουσα της Ισπανίας και ο CR7 μέτρησε συνολικά 450 γκολ. Έγινε ο παίκτης-συνώμυμο του Champions League αφού κατέκτησε 4 τέτοια τρόπαια με τη Ρεάλ.

Στα χρόνια που έμεινε στη Μαδρίτη έθεσε υποψηφιότητα ως ο καλύτερος παίκτης παγκοσμίως.

Το 2018, αποφάσισε να ρίξει τίτλους τέλους με την ομάδα που σάρωσε τα πάντα και κάνοντας έναν απολογισμό μέτρησε 4 Τσάμπιονς Λιγκ, 2 Πρωταθλήματα Ισπανίας, 2 Κύπελλα Ισπανίας, 3 ευρωπαϊκά Σούπερ Καπ, 2 ισπανικά Σούπερ Καπ και πολλές ατομικές διακρίσεις με σημαντικότερες τις 4 Χρυσές Μπάλες.

Κάτοικος Ιταλίας

Ο νέος προορισμός του ήταν η Γιουβέντους η οποία έψαχνε απεγνωσμένα έναν ηγέτη που θα της δώσει τρόπαια και αίγλη. Έτσι ο Πορτογάλος επιθετικός, έκλεισε το κεφάλαιο Ρεάλ Μαδρίτης και μετακόμισε στην Ιταλία για χάρη της Γηραιάς Κυρίας, η οποία έδωσε το ποσό των 117 εκατομμυρίων ευρώ.

Πολλοί ήταν εκείνοι που λόγω της ηλικίας του (33 ετών), αμφισβήτησαν το κατά πόσο θα μπορούσε να πάρει στους ώμους του την ομάδα της Γιουβέντους, αλλά ο ίδιος φρόντισε να διαψεύσει τα όσα ακούστηκαν στα τρία χρόνια που έπαιξε με τα χρώματα του ιταλικού συλλόγου.

Τα στόματα έκλεισαν όταν ο απολογισμός φεύγοντας από την Ιταλία ήταν τα 101 γκολ σε 134 συμμετοχές, τα 2 Πρωταθλήματα Ιταλίας, το 1 Κύπελλο και τα δύο ιταλικά Σούπερ Καπ.

Ωστόσο πράγματι, η καριέρα του Κριστιάνο Ρονάλντο σε ατομικές διακρίσεις έπαιρνε την κατιούσα, όμως όλοι μίλησαν για αναγέννηση, όταν ανακοινώθηκε από τη μεγάλη του αγάπη, τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ.

Ξαναζεσταμένο φαγητό, ίσον χάλια φαγητό

Κριστιάνο Ρονάλντο

Το καλοκαίρι του 2021 ο Κριστιάνο Ρονάλντο, ανακοινώνεται από τη Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ και είναι τόσο ευτυχισμένος όσο και οι φίλαθλοι της αγγλικής ομάδας που βλέπουν στο πρόσωπο του την ανάκαμψη του συλλόγου.

Η πρώτη χρονιά στο Μάντσεστερ ήταν αν μη τι άλλο περίεργη, αφού είδε να μένει εκτός από την αγαπημένη του διοργάνωση, το Champions League, και να μην κατακτά επίσης κάποιον τίτλο. Έπαιξε σε 38 ματς και κατέγραψε 24 γκολ ωστόσο, δείχνοντας πως δεν έχει ακόμη σβήσει η φλόγα του ηγέτη μέσα του.

Ο Τεν Χαγκ και το τέλος

Το καλοκαίρι του 2022 , δεν βρήκε τον Πορτογάλο στην καλύτερη φάση της καριέρας του. Μάλιστα υπήρξαν φήμες πως ψάχνει να φύγει κακήν κακώς από τη Γιουνάιτεντ, χωρίς όμως καμία ομάδα να είναι διατεθειμένη να πληρώσει τις πολύ υψηλές απαιτήσεις που είχε . Με την έλευση του Τεν Χαγκ, ο Ρονάλντο κατάλαβε ότι δεν πρόκειται να είναι η αρχή και το τέλος της ομάδας. Μην έχοντας βρει κάποια καλύτερη πρόταση, ο παίκτης μένει και αποφασίζει να παίξει. Οι κόντρες με τον Ολλανδό τεχνικό δεν αργούν, αφού ο Τεν Χαγκ του δείχνει πως η θέση του από εδώ και στο εξής βρίσκεται στον πάγκο και πως θα παίζει κυρίως ως αλλαγή. Φυσικά ο Κριστιάνο δεν μπορεί να διανοηθεί κάτι τέτοιο. Δεν μπορεί να δεχτεί πως επέστρεψε στην ομάδα που λάτρεψε και λατρεύτηκε όσο λίγοι, για να έρχεται από τον πάγκο. Αυτό ήταν μάλλον και το τελευταίο “χτύπημα” που μπορούσε να αντέξει.

Πριν λίγες ημέρες, ο Ρονάλντο, βγήκε και μίλησε ξεκάθαρα για όλα όσα συμβαίνουν μεταξύ εκείνου και της ομάδας του Μάντσεστερ. Κατήγγειλε ανοικτά  τη διοίκηση πως τον αντιμετωπίζει ως ψεύτη, τόνισε πως ο Τεν Χαγκ δεν τον σέβεται και πως μαζί με άλλους ιθύνοντες, θέλησαν να τον διώξουν από την ομάδα. Όλα αυτά προκάλεσαν σύγχυση και το τέλος μοιάζει πιο κοντά από ποτέ.

Ο Κριστιάνο Ρονάλντο είδε την καριέρα του να παίρνει την κάθοδο και βλέπει στα 37 του να επιβεβαιώνεται το ρητό, πως “όταν το άλογο γεράσει το σκοτώνουν”. Και η αλήθεια είναι πως η καριέρα του έχει πτωτική πορεία. Ακόμη και όταν βρίσκεται στον αγωνιστικό χώρο, σε καμία περίπτωση δεν μπορεί να κάνει όσα έκανε παλαιότερα.

Όμως, είναι αυτή μια αντιμετώπιση που αρμόζει σε έναν από τους καλύτερους παίκτες παγκοσμίως; Ο χρόνος θα δείξει.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο