fbpx

Αστέρας Τρίπολης–Ιωνικός 1-0: Ο Σίτο του χάρισε το πολύτιμο “τρίποντο” (pics)

Αστέρας Τρίπολης–Ιωνικός 1-0: Ο Σίτο του χάρισε το πολύτιμο “τρίποντο” (pics)

Ο Αστέρας Τρίπολης, έστω και δύσκολα, επικράτησε 1-0 του Ιωνικού, πέτυχε τη δεύτερη νίκη του στην Σούπερ Λίγκα 1 και ξέφυγε από τις τελευταίες θέσεις της βαθμολογίας, εκεί που είναι καθηλωμένος ο αντίπαλος του.

Μοιραίος παίκτης για την ομάδα του Ηρακλή Μεταξά ήταν ο Ασιέρ Μπενίτο που έχασε τα άχαστα, ενώ το πολύτιμο «τρίποντο» ήρθε με γκολ του Σίτο.

Οι φιλοξενούμενοι έφτασαν κοντά στο γκολ πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό. Μετά από πάσα του Αοσμαν, ο Σεμπά βρέθηκε σε θέση βολής, αλλά το πλασέ του ήταν άστοχο.

Στο 6’ ο Κρέσπι βρήκε τον αμαρκάριστο Τασουλή, ο οποίος έκανε την προβολή με την μπάλα να φεύγει άουτ. Οι γηπεδούχοι πίεζαν και έχασαν νέα μεγάλη ευκαιρία στο 8’. Ο Μπενίτο με κοντινή προβολή επιχείρησε να σκοράρει, όμως ο Χουτεσιώτης με τα πόδια αποσόβησε τον κίνδυνο. Ο Ισπανός επιθετικός έχασε νέα ευκαιρία στο 16’ όταν βρέθηκε τετ α τετ με τον γκολκίπερ του Ιωνικού, ο οποίος τον νίκησε.

Σε κενή εστία

Το σκορ άνοιξε στο 18’ . Ο Τιλίκα γύρισε την μπάλα στο δεύτερο δοκάρι, ο Μύγας απέτυχε να διώξει και ο Σίτο σε κενή εστία έκανε το 1-0.

Το ματς είχε ρυθμό, ο Αστέρας ήταν καλύτερος και προηγήθηκε δίκαια στο σκορ.

Στο 42’ ο Τασουλής έβγαλε την σέντρα, όμως ο Μπενίτο δεν βρήκε και πάλι στόχο.

Στο 44’ ο Λοβέρα «χόρεψε» τρεις αντίπαλους ποδοσφαιριστές, ωστόσο δεν πρόλαβε να τελειώσει τη φάση, καθώς παρενέβη ο Καρμόνα.

Ο Μπενίτο πέτυχε γκολ στο 58’, αλλά δεν μέτρησε μετά από τη χρήση του VAR, καθώς ήταν σε θέση οφσάιντ.

Το ματς στο δεύτερο ημίχρονο κυλούσε χωρίς φάσεις. Οι γηπεδούχοι ήθελαν να κρατήσουν τη νίκη για να απομακρυνθούν από την επικίνδυνη ζώνη και ο Ιωνικός για να ανασάνει βαθμολογικά. Οι παίκτες του Δημήτρη Σπανού σε αυτό το διάστημα ήταν πιο επιθετικοί, χωρίς να μπορούν να δημιουργήσουν τη μεγάλη φάση. Στο 73΄σουτ του Μύγα έδιωξε δύσκολα σε κόρνερ ο Παπαδόπουλος και στο 86’ ο Ελληνας τερματοφύλακας μπλόκαρε το σουτ του Φαντιγκά.

Στο 93’ ο Λοβέρα πέρασε πάσα στον Ελευθεριάδη, αλλά ο Παπαδόπουλος «καθάρισε» τη φάση.

Αυτή ήταν η πρώτη νίκη του Αστέρα επί του Ιωνικού, καθώς την περσινή σεζόν οι Νικαιώτες επικράτησαν και στα δύο παιχνίδια.

Γκολ: 18’ Σίτο

Διαιτητής: Περράκης (Αθηνών)

Κίτρινη: Μουνάφο, Μπαράλες, Τιλίκα/Τσίμπσαχ, Φαντιγκά, Ρομάο, Μύγας

ΑΣΤΕΡΑΣ ΤΡΙΠΟΛΗΣ: Παπαδόπουλος, Καρμόνα, Τασουλής, Τζουκάνοβιτς, Καστάνο, Ιγκλέσιας (77’ Ντομίνγκεθ), Μουνάφο, Τιλίκα, Σίτο (85’ Μπερτόλιο), Κρέσπι (85’ Αλβάρες), Μπενίτο (70’ Μπαράλες).

ΙΩΝΙΚΟΣ: Χουτεσιώτης, Μύγας, Σάκιτς (77’ Ελευθεριάδης), Ούγκο Σόουζα, Ρομαό, Τσίμπσαχ, Φαντιγκά, Σεμπά, Λοβέρα, Άοσμαν (80’ Ιωαννίδης), Μάντζης.

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο