fbpx

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 2-0: Ο Ιωαννίδης “έσπασε” το αμυντικό τοίχος και “καθάρισε” δεύτερο συνεχόμενο αγώνα

Παναθηναϊκός-Ατρόμητος 2-0: Ο Ιωαννίδης “έσπασε” το αμυντικό τοίχος και “καθάρισε” δεύτερο συνεχόμενο αγώνα

Ο Ατρόμητος είχε μπλοκάρει τον Παναθηναϊκό στην Λεωφόρο, παρ’ ότι έπαιζε με 10 παίκτες από το 35’, και κρατούσε το μηδέν στην εστία του μέχρι το 80’.

Σε αυτό το λεπτό η μπάλα πέρασε από τα πόδια των Μπερνάρ, Σπόραρ και Ιωαννίδη, ο οποίος είχε μπει ως αλλαγή και με σουτ νίκησε τον Γιαννιώτη (1-0), χαρίζοντας στην ομάδα του άλλο ένα «τρίποντο» στην προσπάθεια της για την κατάκτηση του τίτλου. Το τελικό αποτέλεσμα (2-0) διαμορφώθηκε στο 94’ με απευθείας εκτέλεση φάουλ του Μάγκνουσον.

Ο Φ. Ιωαννίδης είναι ο MVP του τριφυλλιού στα τρία τελευταία του παιχνίδια και δεν άφησε να φανεί το κενό των Αϊτόρ, Παλάσιος που είναι τραυματίες.

Οι πράσινοι πήραν από νωρίς τα ηνία του αγώνα με στόχο να πετύχουν ένα γρήγορο γκολ για να υποχρεώσουν τον αντίπαλο τους να βγει από την μεγάλη του περιοχή. Οι Περιστεριώτες είχαν φορτώσει την δεξιά τους πλευρά προκειμένου να μπλοκάρουν τα ανεβάσματα του Χουάνκαρ και το πλάνο τους βγήκε στο πρώτο ημίχρονο.

Στο 5’ ο Κώτσιρας τροφοδότησε τον Πέρεθ μέσα στην περιοχή, αυτός σούταρε, ωστόσο η μπάλα κόντραρε και κατέληξε κόρνερ.

Στο 8’ ο Κουρμπέλης πάσαρε στον Σπόραρ, ο οποίος έπιασε δυνατό διαγώνιο σουτ με την μπάλα να κοντράρει τον Κεσχρίντα και να καταλήγει κόρνερ.

Στο 14’ ο Χουάνκαρ έβγαλε την σέντρα, ο Γιαννιώτης μπλόκαρε την μπάλα, ενώ στο 31’ ο Ατρόμητος βγήκε στην αντεπίθεση το σουτ όμως του Ροτάριου ήταν απελπιστικά άστοχο.

Αποβολή – δοκάρι

Στο 35’ ο Ατρόμητος έμεινε με 10 παίκτες, λόγω της αποβολής του Έρλινγκμαρκ με δεύτερη κίτρινη κάρτα. Και οι δύο κάρτες ήταν σωστές από τον διαιτητή Β. Μανούχο.

Στο 38’ οι πράσινοι έχασαν μοναδική ευκαιρία να ανοίξουν το σκορ. Ο Μπερνάρ εκτέλεσε φάουλ, ο Σπόραρ κέρδισε την κεφαλιά, η μπάλα κατέληξε στον Κουρμπέλη, ο οποίος σε κενή εστία την έστειλε στο οριζόντιο δοκάρι.

Οι γηπεδούχοι έχασαν άλλη μία ευκαιρία στο 42’. Ο Μπερνάρ εκτέλεσε φάουλ, ο Σένκεφελντ πήρε την κεφαλιά με τον Γιαννιώτη να διώχνει σε κόρνερ.

Ο Ατρόμητος έκανε την πρώτη του αλλαγή πριν τη λήξη του πρώτου 45λεπτου με τον Οικονομίδη να παίρνει τη θέση του Ροτάριου, προκειμένου να έχει έναν επιπλέον αμυνόμενο ποδοσφαιριστή.

Στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου το τριφύλλι έχασε μία σημαντική ευκαιρία. Ο Βέρμπιτς εκτέλεσε φάουλ, ο Σένκεφελντ πήρε την κεφαλιά με την μπάλα να φεύγει ελάχιστα άουτ.

Ο Παναθηναϊκός ήταν καλύτερος σε όλη τη διάρκεια του 45λεπτου, ωστόσο ο αντίπαλος του αμύνθηκε σωστά, έκλεισε τους διαδρόμους και απειλήθηκε όταν έμεινε με παίκτη λιγότερο.

Ιδιο σκηνικό

Το σκηνικό ήταν ίδιο και στο δεύτερο μέρος. Ο Παναθηναϊκός πίεζε για ένα γκολ και ο Ατρόμητος αμυνόταν. Στο 52’ ο Κουρμπέλης έπιασε δυνατό σουτ με τον Γιαννιώτη να απογειώνεται και να διώχνει την μπάλα σε κόρνερ.

Στο 57’ οι φιλοξενούμενοι έβγαλαν αντεπίθεση, ο Ρομπάιγ γύρισε την μπάλα στον Κιάρτανσον, ο οποίος ήταν άστοχος.

Οι γηπεδούχοι δεν μπορούσαν να απειλήσουν και στο 64’ ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς τον Φώτη Ιωαννίδη, ο οποίος ήταν καταλυτικός στη διαμόρφωση του αποτελέσματος στα προηγούμενα ματς με Ολυμπιακό και Παναιτωλικό.

Στο 66’ ο Μπερνάρ έκανε το γύρισμα για τον Σπόραρ, αλλά ο Ντε Μποκ πρόλαβε και «καθάρισε» τη φάση.

Στο επόμενο λεπτό ο Κώτσιρας πάσαρε προς τον Σπόραρ, το τελείωμα του όμως δεν ήταν καλό.

Ο χρόνος κυλούσε και οι πράσινοι δεν μπορούσαν να πατήσουν με αξιώσεις την αντίπαλη περιοχή. Στο 76’ μακρινό σουτ του Μπερνάρ ήταν άστοχο, ενώ στο 79’ ο Ατρόμητος έχασε ευκαιρία με τον Τζοβάρα.

Ιωαννίδης

Ο Φ. Ιωαννίδης έδωσε και πάλι τη λύση για τους πράσινους. Στο 80’ ο Μπερνάρ πάσαρε στον Σπόραρ, αυτός έδωσε την μπάλα στον Ιωαννίδη, ο οποίος με σουτ μέσα από την περιοχή νίκησε τον Γιαννιώτη και άνοιξε το σκορ (1-0). Ο διεθνής φορ μεσοβδόμαδα «καθάρισε» με δικό του γκολ και τη νίκη στο ματς με τον Παναιτωλικό.

Το κερασάκι στην τούρτα το έβαλε στο 94’ ο Μάγκνουσον με απευθείας εκτέλεση φάουλ με το οποίο διαμόρφωσε το τελικό αποτέλεσμα.

Γκολ: 80’ Ιωαννίδης, 94’ Μάγκνουσον

Διαιτητής: Β. Μανούχος (Αργολίδας)

Κόκκινη:34’ Έρλινγκμαρκ

Κίτρινη: Μπερνάρ / Χατζηισαϊας

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ: Μπρινιόλι, Κώτσιρας (82’ Βαγιαννίδης), Χουάνκαρ (82’ Γκάνεα), Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Κουρμπέλης (64’ Ιωαννίδης), Πέρεθ, Τσέριν, Βέρμπιτς (87’ Τσόκαϊ), Μπερνάρ, Σπόραρ.

ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γιαννιώτης, Κεσχρίντα, Ντε Μποκ, Χατζηισαΐας, Μαυρομμάτης (86’ Τσαβίδας), Γκονζάλες, Έρλινγκμαρκ, Μουνίθ (64’ Τζοβάρας), Ροτάριου (45’ Οικονομίδης), Ρομπάιγ (64’ Κλωναρίδης), Κιάρτανσον (64’ Φριντγιόνσον).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο