fbpx

Μουντιάλ 2014-Βραζιλία: Ο Γκέτσε έφερε το τρόπαιο από τον πάγκο

Μουντιάλ 2014-Βραζιλία: Ο Γκέτσε έφερε το τρόπαιο από τον πάγκο

Ο τελικός στο «Μαρακανά» ήταν o τρίτος σερί στην διοργάνωση που πήγε σε παράταση, ο τρίτος σερί που είχε νικήτρια ευρωπαϊκή χώρα και συμπληρώθηκαν (για πρώτη φορά) τρεις σερί κατακτήσεις από χώρες μίας ηπείρου (Ευρώπη)! Παράλληλα το ζευγάρι του τελικού Γεμρνίας – Αργεντινής ήταν η 3η φορά που βρίσκοτναν αντίπαλοι σε τελικό Μουνριάλ μετά το 1986 στο Μεξικό (νικήτρια η Αργεντινή με 3-2) και το 1990 στην Ιταλία (νικήτρια η Γερμανία με 1-0).

Ο τελικός στο ολοκαίνουργιο «Μαρακανά» κρίθηκε στο 113’ της παράτασης (1-0) με καταπληκτικό γκολ του 22χρονου τότε Μάριο Γκέτσε που χάρισε το 4ο τρόπαιο στην εθνική ομάδα της Γερμανίας. Παρηγοριά για τους νοτιοαμερικάνους ότι ο Λιονέλ Μέσι αναδείχθηκε MVP της διοργάνωσης. Η Αργεντινή ήταν καλύτερη στο ξεκίνημα αλλά ο Ιγκουαΐν σπατάλησε ευκαιρίες με κορυφαία αυτή του 21’ όταν μετά την «ασίστ» του Κροος (γύρισε τη μπάλα με το κεφάλι προς τα πίσω) σούταρε άουτ. Η Γερμανία ανέβηκε μετά το 30’, είχε με τη σειρά της καλές στιγμές με κορυφαία φυσικά το δοκάρι σε κεφαλιά του Χέβεντες στις καθυστερήσεις του ημιχρόνου. Στην επανάληψη έλειψαν οι συγκινήσεις και όσο πλησίαζε η ολοκλήρωση του 90λεπτου, οι δυο ομάδες είχαν στο μυαλό τους την παράταση.

Ο έξτρα χρόνος ξεκίνησε (91’) με τον Σίρλε να χάνει τεράστια ευκαιρία (έσωσε ο γκολκίπερ Ρομέρο) ενώ λίγο αργότερα τον μιμήθηκε και ο Παλάσιος (97’) ο οποίος πλάσαρε άτσαλα στο τετ α τετ με τον Νόιερ. Για να φτάσουμε στο 113’ όταν Σίρλε πήρε τη μπάλα από αριστερά και λίγο κάτω από τη μεσαία γραμμή. Προχώρησε και έβγαλε μια υπέροχη σέντρα στο πρώτο δοκάρι, εκεί όπου ο κοντούλης Μάριο Γκέτσε έκανε φοβερό κοντρόλ με το στήθος και πριν η μπάλα σκάσει στο χορτάρι με το αριστερό νίκησε τον Ρομέρο σημειώνοντας το γκολ της ζωής του, που χάρισε το Παγκόσμιο Κύπελλο στη Γερμανία. Ο σκόρερ έγινε ο πρώτος παίκτης που ήρθε από τον πάγκο για να σκοράρει σε τελικό…

ΓΕΡΜΑΝΙΑ – ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ 1-0 (παρ.)

Στάδιο: Μαρακανά, Ρίο ντε Τζανέιρο Θετές: 74.800

Διαιτητής: Ριτσόλι (Ιταλία)

Σκόρερ: 113’ Γκέτσε Οι συνθέσεις:

ΓΕΡΜΑΝΙΑ: Νόιερ, Λαμ, Μπόατενγκ, Χούμελς, Χέβεντες, Κράμερ (31′ Σίρλε), Σβάινσταϊγκερ, Κρόος, Μίλερ, Εζίλ (120′ Μέρτεζακερ), Κλόζε (88′ Γκέτσε).

ΑΡΓΕΝΤΙΝΗ: Ρομέρο, Σαμπαλέτα, Ντεμικέλις, Γκαράι, Ρόχο, Μαστσεράνο, Μπίγλια, Πέρες (86′ Γκάγκο), Μέσι, Λαβέτσι (46′ Αγκουέρο), Ιγκουαΐν (78′ Παλάσιο).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο