fbpx

Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 0-1: “Καθάρισε” ο Ιωαννίδης, δοκάρι ο Καρέλης

Παναιτωλικός – Παναθηναϊκός 0-1: “Καθάρισε” ο Ιωαννίδης, δοκάρι ο Καρέλης

Ο Φώτης Ιωαννίδης στο ντέρμπι με τον Ολυμπιακό κέρδισε το πέναλτι με το οποίο ο Παναθηναϊκός ισοφάρισε σε 1-1 και στο ματς του Αγρινίου πέτυχε το γκολ που έκρινε το αποτέλεσμα.

Οι πράσινοι νίκησαν δύσκολα τον Παναιτωλικό (1-0) και χρειάστηκαν και τη βοήθεια της τύχης, αφού ο Καρέλης είχε δοκάρι στο 89’.

Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας από το ξεκίνημα του αγώνα και ήθελε να πετύχει ένα γρήγορο γκολ, αλλά τελικά αυτό άργησε να έρθει. Πριν συμπληρωθεί το πρώτο λεπτό ο Σπόραρ πάσαρε στον Βέρμπιτς, όμως η τελική του προσπάθεια ήταν κακή. Οι φιλοξενούμενοι συνέχισαν να
πιέζουν, ωστόσο δεν μπορούσαν να πατήσουν με αξιώσεις στην περιοχή του Ανέστη. Για τον λόγο αυτό επιχείρησαν να σκοράρουν με μακρινά σουτ (Ρούμπεν 19’, Κουρμπέλης 24’), τα οποία δεν έφεραν το επιθυμητό αποτέλεσμα.

Φύλακας άγγελος

Ο Γιάννης Αναστασίου είχε στήσει την ομάδα του με στόχο να περιορίσει τις επιθετικές πρωτοβουλίες των αντιπάλων της. Κι αυτό το κατάφερε με σχετική άνεση, ενώ έχασε και την πρώτη κλασική ευκαιρία. Στο 30’ ο Μόρσεϊ μπήκε απειλητικά στην περιοχή του τριφυλλιού, σούταρε δυνατά,
αλλά ο Μπρινιόλι με εντυπωσιακή επέμβαση αποσόβησε τον κίνδυνο. Από το ξεκίνημα της σεζόν ο Ιταλός τερματοφύλακας είναι σταθερή αξία για τον πρωτοπόρο της βαθμολογίας.

Ο Παναθηναϊκός είχε την κατοχή της μπάλας, αλλά ήταν φλύαρος και δεν μπορούσε να απειλήσει την εστία του Παναιτωλικού. Ο Βέρμπιτς είχε κέφια, όμως δεν ολοκλήρωνε τις προσπάθειες του και ο Μπερνάρ ήταν εγκλωβισμένος στη δεξιά πλευρά. Το ημίχρονο τελείωσε χωρίς τέρματα (0-0) με τον Παναιτωλικό να κρατάει σχεδόν σβηστά αυτό που επιδίωκε.

Άλλαξαν πλευρά

Οι δύο ομάδες μπήκαν στο δεύτερο 45λεπτο, χωρίς αλλαγές στα πρόσωπα. Ο Ιβάν Γιοβάνοβιτς έδωσε εντολή σε Μπερνάρ και Βέρμπιτς να αλλάξουν πλευρές, με τον Βραζιλιάνο άσο να αγωνίζεται στο αριστερό άκρο της επίθεσης και τον Σλοβένο αντίστοιχα στο δεξί. Κίνηση που εκ του αποτελέσματος τον δικαίωσε.

Στο 47’ ο Παναιτωλικός είχε μία… υποψία ευκαιρίας με σουτ του Σενγκέλια, ενώ στο 50’ οι πράσινοι απείλησαν με τον Σένκεφελντ. Στο 58’ ο Μπερνάρ βρέθηκε σε πλεονεκτική θέση, αλλά το τελείωμα του δεν απείλησε τον Ανέστη.

Οι φιλοξενούμενοι δημιούργησαν τη μεγάλη φάση στο 66’. Ο Χουάνκαρ έβγαλε εξαιρετική σέντρα, ο Σπόραρ έκανε την προβολή με την μπάλα να περνάει λίγο πάνω από το δοκάρι. Ο Σλοβένος φορ απείλησε και στο 69’ με τον Ανέστη να απομακρύνει τον κίνδυνο.

Τελευταίο χαρτί

Ο Γιοβάνοβιτς έριξε στο ματς το τελευταίο του χαρτί στο 76’. Με την είσοδο του Ιωαννίδη οι πράσινοι έπαιξαν με 4-4-2 και το γκολ ήρθε στο 78’. Ο Ανέστης απέκρουσε την κεφαλιά του Έλληνα φορ, ο οποίος μάζεψε το ριμπάουντ και σκόραρε με σουτ (0-1).

Στα τελευταία λεπτά ο Παναιτωλικός βγήκε στην επίθεση, πίεσε και στο 89’ είχε δοκάρι μετά από κεφαλιά του Καρέλη.

Ο Γιοβάνοβιτς τελείωσε τον αγώνα με 5-4-1 και τρίτο κεντρικό αμυντικό τον Σάρλια, φτάνοντας στην 11η νίκη στην Σούπερ Λίγκα 1.

Γκολ: / 78’ Ιωαννίδης
Διαιτητής: Βεργέτης (Αργολίδας)
Κίτρινη: Μλάντεν, Φλόρες, Αποστολάκης /Μπερνάρ, Πέρεθ, Τσέριν.

ΠΑΝΑΙΤΩΛΙΚΟΣ (Γιάννης Αναστασίου): Ανέστης, Αποστολάκης, Κορνέλιους, Λάρσον, Χατζηθεοδωρίδης (75′ Χουχούμης), Ντίας (75′ Κολοβός), Μλάντεν (76′ Μάρτενσον), Φλόρες, Μόρσεϊ (84′ Καρέλης), Σενγκέλια (61′ Νταγκό), Ζοάο Πέδρο.

ΠΑΝΑΘΗΝΑΪΚΟΣ (Ιβάν Γιοβάνοβιτς): Μπρινιόλι, Κώτσιρας, Σένκεφελντ, Μάγκνουσον, Χουάνκαρ (90+1′ Γκάνεα), Κουρμπέλης (76′ Ιωαννίδης), Ρούμπεν, Τσέριν, Μπερνάρ (90+1′ Σάρλια) Βέρμπιτς (76′ Βαγιαννίδης), Σπόραρ (85′ Τσόκαϊ).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο