fbpx

Ιωνικός-ΠΑΟΚ 0-3: Εύκολα, απλά και γρήγορα ο Δικέφαλος πήρε το «τρίποντο» στη Νεάπολη

Ιωνικός-ΠΑΟΚ 0-3: Εύκολα, απλά και γρήγορα ο Δικέφαλος πήρε το «τρίποντο» στη Νεάπολη

Περίπατο έκανε ο ΠΑΟΚ στη Νεάπολη επικρατώντας του Ιωνικού με 3-0 στο παιχνίδι που έριξε την αυλαία της 12ης αγωνιστικής της Super League. Οι παίκτες του Ραζβάν Λουτσέσκου ήταν αποτελεσματικοί στην επίθεση και «καθάρισαν» την υπόθεση νίκη από το πρώτο ημίχρονο με δύο γκολ. 

Γιατην ομάδα του Δημήτρη Σπανού δεν είχε συνέχεια το «διπλό» στο Ηράκλειο

επί του ΟΦΗ και ηττήθηκε εύκολα στο τελευταίο ματς της 12ης αγωνιστικής.

Κυρίαρχος ο ΠΑΟΚ

Ο Δικέφαλος του Βορρά ήταν καλύτερος από το ξεκίνημα του αγώνα. Κυριάρχησε, χωρίς ωστόσο να μπορεί να δημιουργήσει φάσεις. Οι παίκτες του τα έκαναν όλα σωστά μέχρι έξω από την περιοχή του Χουτεσιώτη.  Οι γηπεδούχοι ήθελαν να χτυπήσουν στην κόντρα. Στο 12’ μετά από γρήγορη αντεπίθεση και συρτό γύρισμα του Ελευθεριάδη, ο Σάκιτς σούταρε

με δύναμη, η μπάλα βρήκε στο κεφάλι του Ίνγκασον και έφυγε  κόρνερ.

Στο 14’ σέντρα του Σάστρε στο δεύτερο δοκάρι, ο Ζίβκοβιτς σούταρε στην κίνηση από πολύ πλάγια θέση, και ήταν άστοχος. Στο 17’ βγήκε άλλη μία αντεπίθεση του Ιωνικού, ο Σεμπά επιχείρησε νατροφοδοτήσει τον Μάντζη, αλλά στην πορεία της μπάλας βρέθηκε ο Ράφα Σοάρες και αποσόβησε τον κίνδυνο. Το σκορ άνοιξε στο 27’. Ο Ράφα Σοάρες γύρισε την μπάλα από αριστερά στην περιοχή και ο Φιλίπε Σοάρες με πλασέ έκανε το 0-1.  

Στο 33’ ο Ρ. Σοάρες εκτέλεσε φάουλ με τον Νάσμπεργκ να μην μπορεί να τελειώσει τη φάση.  Το παιχνίδι στην ουσία τελείωσε στο επόμενο λεπτό με το δεύτερο γκολ του ΠΑΟΚ. Ο Κωνσταντέλιας έκλεψε την μπάλα από τον Τσιγκρίνσκι και ο Ολιβέιρα με ωραίο δυνατό σουτ εκτός περιοχής νίκησε τον Χουτεσιώτη για το 0-2. Οι παίκτες του Λουτσέσκου ήταν αποτελεσματικοί στην επίθεση και γι’ αυτό πέτυχαν δύο γκολ στο πρώτο μέρος.  Στο 38’ ο Ζίβκοβιτς ήταν άστοχος στο σουτ που επιχείρησε με τον προπονητή του να του τα “ψέλνει”, επειδή είχε κι άλλες επιλογές.

Πίεση και γκολ

Ο ΠΑΟΚ δεν έμεινε στο 0-2 και ήθελε να πετύχει κι άλλο γκολ. Στο 51’ χάθηκε μία κλασική ευκαιρία, καθώς ο Κωνσταντέλιας δεν μπόρεσε να νικήσει από κοντά τον Χουτεσιώτη. Στο επόμενο λεπτό απείλησε ο Ολιβέιρα, ο οποίος ήταν άστοχος. Το 0-3 έγινε στο 57’. Ο Ζίβκοβιτς έκανε μία εξαιρετική ενέργεια, στο κατάλληλο τάιμινγκ πάσαρε στον Αουγκούστο που σκόραρε. Να λοιπόν που έπιασαν τόπο οι φωνές Λουτσέσκου στον Σέρβο επιθετικό.

Ο Ιωνικός είχε σηκώσει λευκή πετσέτα και ο προπονητής του έκανε τρεις μαζεμένες αλλαγές στο 69’ μήπως βελτιωθεί η αγωνιστική εικόνα της ομάδας του. Στο 73’ σουτ του Ιωαννίδη από πλεονεκτική θέση έφυγε άουτ. Στο τελευταίο 20λεπτο ο ΠΑΟΚ έκανε σωστή διαχείριση στο παιχνίδι του και δεν κινδύνεψε. Με το “τρίποντο” οι φιλοξενούμενοι έφτασαν τους 22 βαθμούς, ενώ ο Ιωνικός έμεινε στην τελευταία θέση με 7 βαθμούς.

Γκολ: /27’ Σοάρες Φελίπε, 34’ Ολιβέιρα, 57’ Αουγκούστο

Διαιτητής: Τσαγκαράκης (Χανίων)

Κίτρινη: Ρομαό, Μασάς /

Ιωνικός: Χουτεσιώτης, Μύγας, Τσιγκρίνσκι, Σοόυζα, Σάκιτς, Ρομαό (69’ Κάνιας), Φαντιγκά (84’ Μασάς), Λοβέρα (69’ Μεντόσα), Ελευθεριάδης (69’ Ιωαννίδης), Σεμπά (84’ Τσιμπσάχ), Μάντζης

ΠΑΟΚ: Κοτάρσκι, Σάστρε, Ίνγκασον, Νάσμπεργκ, Ρ. Σοάρες, Σβαμπ, Ντάγκλας Αουγκούστο (76’ Ντάντας), Α. Ζίβκοβιτς (85’ Κουαλιάτα), Φ. Σοάρες (71’ Ελ Καντουρί), Κωνσταντέλιας (71’ Μπίσεσβαρ), Ολιβέιρα (71’ Τόμας).

Ακολουθήστε το ApexSports.gr στο Google News!Μάθετε πρώτοι όλες τις αθλητικές ειδήσεις

Ετικέτες άρθρου

Τελευταία άρθρα Ποδόσφαιρο